6 tips för Nybörjare på Padel: Så blir du en Bättre Padelspelare

Vill du bli en bättre padelspelare? Som nybörjare har du fördelen att kunna se snabb utveckling. Här ger vi dig 10 tips som kan förbättra ditt spel betydligt.

Padel är en sport som kräver teknik, strategi och framförallt övning. Har du nyligen börjat spela eller känner att du står still i utvecklingen? Det finns flera vägar att ta för att förbättra ditt spel!

Lära sig av proffsen och betting på padelmatcher

Många vänder sig till Youtube för tips från duktiga padelspelare. Att titta på padelturneringar och matcher är även ett bra sätt att få värdefulla tips på teknik, samtidigt som du får underhållning och spänning. 

Gillar du betting kan du dessutom satsa på vem som ska vinna. Vissa tar del av bonus-kampanjkod vid betting. Nästa gång du intar padelbanan kan du sedan försöka härma de bästa spelarna. 

Spendera mer tid på padelbanan 

Övning är A och O för att bli bättre på sport. Spela därför så mycket som möjligt, med och mot olika personer. På så sätt lär du dig hur du ska reagera i olika situationer och övar på att kommunicera med din medspelare. 

I padel, liksom i alla andra sporter, är det en del av inlärningsprocessen att göra misstag. Så oroa dig inte för att göra dem – bara fokusera på att njuta av spelet och göra ditt bästa.

Ta lektioner eller skaffa en tränare

Om du har pengar över, fundera på att ta några padellektioner av en kunnig tränare. Tränaren kan hjälpa dig att korrigera dina misstag och lära dig nya tekniker. Ett billigare alternativ är att be en bekant som är duktig på padel att guida dig till bättre spel. 

Rör på dig

Träna på att röra dig över padelbanan effektivt. Genom att ta snabba, korta steg istället för långa kan du enklare korrigera din position vid behov. Böj på knäna istället för ryggen för att få bättre slag och snabbt kunna ducka om du är framme vid nät. 

Filma när du spelar padel

Det kan verka obekvämt, men att se dig själv på film kan ge nya insikter om vad du kan förbättra. Bilden du har i huvudet av din teknik stämmer nämligen ofta inte överens med hur det ser ut i verkligheten. 

Filma, titta, analysera och prova igen. Genom att spara filmer kan du även jämföra hur du utvecklas med tiden. Att ett år senare titta på en gammal film och inse att du förbättrat ditt padelspelande kan ge extra motivation.

Skaffa rätt utrustning 

Välj ett lättspelat racket när du är nybörjare, gärna med låg vikt och rund form. Det ger dig bra kontroll och minskar risken för skador i armar och händer. 

Även skorna bör vara bekväma, stabila och ge dig bra grepp på underlaget. Leta efter utrustning secondhand för att spara pengar – det finns många begagnade padelracket till salu i gott skick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!