4 Tips innan du ger dig ut på Padelbanan som Nybörjare

Är det dags att testa sporten som alla pratar om? Precis, det är padel vi pratar om!

Sporten slog ner som en blixt från en klar himmel i Sverige för ungefär 5 år sedan, och har sedan dess växt rejält i popularitet. Det har byggts otaliga hallar och banor runt om i landet för att möta den ökade efterfrågan, och numera är det få som inte har testat sporten på ett eller annat vis.

Att sporten är populär syns extra tydligt hos spelbolagen. Här hittas numera massvis med odds inom sporten, och för varje dag som går får sporten mer och mer utrymme inom bettingbranschen.

Om du är en av de som ännu inte har testat att ge dig ut på padelbanan finns det en del tips som du med fördel kan ta en närmare titt på, och det är precis det vi ska prata om i den här artikeln. Häng med!

4 tips som du som nybörjare bör tänka på

Nedan är våra bästa exempel: 

Lär dig reglerna

Det absolut första du bör göra är att bekanta dig med reglerna inom sporten. Du bör veta hur bollen får och inte får studsa, när bollen är i spel och inte, tillsammans med massvis med andra regler.

Lyckligtvis finns dessa regler att hitta med några få knapptryck, därmed kommer du snabbt och smidigt att ta dig igenom den här punkten. 

Kolla på några matcher på Youtube

Du kan med fördel titta på några padelmatcher på Youtube. På så sätt får du möjlighet att se hur de håller racket, hur och vart de slår bollen, men även hur de rör sig på planen.

Det finns många instruktionsvideor som ger dig information om just detta, något som du även bör ta en titt på innan du faktiskt tar del av padelmatcherna.

Hitta rätt rack för dig

Det finns många olika typer av padelrack. Vissa är hårda, andra mindre hårda, tillsammans med massvis med andra faktorer. Därmed lönar det sig att testa några olika rack innan du bestämmer dig för att köpa det som passar bäst för dig. De flesta padelhallar har butiker där du kan testa racketen, och många av dem låter dig till och med spela en match med varje rack för att du ska få en bra känsla för det. 

Var beredd på inlärningskurvan

Om du tidigare är bekant med andra typer av racketsporter, t.ex. att du många gånger har spelat på en tennisbana, kommer du snabbt och smidigt att kunna ta till dig sporten. Om du å andra sidan inte har någon större erfarenhet av dessa typer av sporter, måste du vara beredd på att det finns en inlärningskurva. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!