Wilson Clash 100 Pro Tennisrack Recension

Wilson Clash 100 Pro är ett mycket uppskattat tennisracket som passar ett brett spektrum av spelare. Det tog tre år att utveckla och innehåller en mängd olika tekniker som förbättrar dess prestanda.

Den moderna tennisspelaren kräver kraft och kontroll och detta krav var kärnan i tekniken som används i Clash. Wilson LABS utvecklar allt material och teknik för Wilson -racketar och för Clash uppfann de Free Flex.

Enligt Wilson låter Free Flex ramen bokstavligen böjas när du träffar bollen. Carbon mapping möjliggör en fri sving med förtroendet att du fortfarande kommer att kunna styra bollen på både horisontella och vertikala svingar.

Men Wilson slutade inte där eftersom de insåg att om du svingar snabbt och aggressivt så behöver du också ett racket som får dig att känna dig snabb och stabil medan du är i kontakt med bollen. Med detta i åtanke har de gått ett steg längre och skapat en annan ny teknik som de har kallat Stabil Smart. Denna ramgeometri ger “branschledande stabilitet och kraft” för Clash.

I denna artikel recenserar vi Wilson Clash 100 Pro tennisracket och ser om detta racket verkligen är så bra som Wilson säger.

Wilson Clash 100 Pro tennisrack recension

Tänk dig en racket som är kraftfull, skarp och skruvvänligt, men förblir bekväm och flexibel. Wilson Clash 100 kommer att passa tennisspelare oavsett vilken spelstil de spelar.

Först och främst imponerar detta rcket när det kommer till feedbacken och känslan som detta innovativa racket erbjuder.

När du spelar skott från marken har den en intressant design som, desto större du svingar, desto mer belönas spelaren. Framme vid nätet är racket stabilt och kan motstå kraftfulla slag.  Dess främsta prestanda ligger i stora, offensiva servar.

Denna Wilson Clash 100 Tour blandar stabilitet, flexibilitet och kraft som ingen annan racket.

Markslag

Med en tjock, kraftfull ram och en låg styvhet ger den en skön spelkänsla. Du kan verkligen känna bollen komma in och ut ur strängarna. Clash 100 är mer eller mindre ett “allt eller ingenting” typ av racket. Även om den erbjuder kraftfulla och effektia slag ger den intrycket av att man inte alltid vet var bollen ska ta vägen, men du kommer definitivt att kunna få till några bra träffar i swttspot som ger utmärkt respons.

Clash 100 har lätt att diktera poäng och knäcka djupa skott. Detta racket kommer att bli ett så roligt alternativ för någon som har kämpat för att hitta glädjen i spelet.

Manövrerbarhet och stabilitet är dess främsta fördelar när man spelar volley med Clash 100. Blandningen av manövrerbarhet och stabilitet gjör denna racket mycket kapabel att sätta bollar vid nätet. Det är ett fantastisk racket att slå volley med, och bidrar till effektiva volleyslag. Overhead är också framgångsrika, så framme vid nätet presterar den väldigt bra.

Clash 100 är ett väldigt snabbt och manövrerbart racket med en enorm sweetspot. När du spelar dubbel kan du enkelt stänga nätet och undvika volley. Det erbjuder inte lika bra stabilitet som vissa andra racket, men det presterar bra för sin vikt och svingvikt.

Servar

Enorm kraft kommer lätt på platta servar med detta racket. Du kan slå din platta första serve i mitten konsekvent och bollen studsar av strängbädden med mycket fart. Dessutom kan de generera mycket skruv, men du kan behöva kämpa lite mer för att få till effektiva skruvar med mer förutsägbarhet. I servar är racket extremt stabilt och kan skicka kraftfulla bollar mot motståndaren.

Det har massor av pop och när du slår bollen hårt kan det kännas som att den exploderar av strängbädden, vilket är bra när bollen gick in. Det är en smaksak, men vissa upplever att racket känns lite för” trampolinliknande.

Returerna är en av de roligaste slagen som Wilson Clash erbjuder. Clash 100 Tour är ett roligt racket att spela returer med. Mot första serven kan du lobba bollen djupt och ha en fantastisk känsla av strängbädden. I returerna upplevs racket lättmanövrerat och extremt stabilt – även mot kraftfulla servrar.

Något med Clash 100 gör det så frestande att ta ett kratfullt slag då och då. När du returnerar märker du hur stabilt det är. Du kan i princip svinga så hårt och platt som du bara kan. På backhand kan du uppskatta den stora sweetspot som den har.

Clash -racketarna erbjuder en stor sweet spot och enkel åtkomst till snurr och kraft. För många fritidsspelare som inte har använt flexibla racketer tidigare kommer de att njuta av den mjuka responsen och känslan av att bollen sjunker in i strängbädden. En fördel är att det är ett armvänliga racket, vilket är fantastiskt i dagens spel där de flesta spelare använder stela uppställningar som kan leda till tennisarmbåge eller axelsmärta.

Om du uppskattar flexibla ramar kommer du att älska att spela med Wilson Clash. Men ett problem med flexen är att du inte känner bollen hundra procent. Racket är mycket bra, men om du föredrar mer kontrollorienterade racket kanske det inte är idealt.

Grundslag

Groundstrokes – Clash utmärker sig från baksidan av banan för spelare som genererar tillräckligt med snurr och går för kraftfullare slag. Precisionsinriktade spelare som går efter linjerna kommer att ha lite svårt att hitta tillräckligt med kontroll här.

Volleys – Stabiliteten är imponerande, men om du behöver träffa mindre mål kommer racketens katapulteffekt att göra det lite svårare.

Servar- Racket gör det lätt att slå effektiva och kraftfulla slag i dina servar. Det ger också fina rotationer på smash servar. Inte det högsta tempot, men det är helt klart ett serveracket.

Touch – Den massiva flexen och den stora huvudstorleken gör denna racket svår att använda på droppskott och touchskott. Det känns lite för dämpat.

Specifikationer

  • Vikt: 295 g
  • Längd: 686 mm
  • Balans: 310 mm
  • Träffyta: 100 in²
  • Strängningsmönster: 16×19

Allt som allt är Wilson Clash 100 ett tennisrack som har hög vridstyvhet och god flexibilitet. Den erbjuder en skön bollträff oavsett om du slår en hård smash eller ett lösare slag. Tack vare dess många tekniker har den många fördelar när det kommer till spelkänsla, fart och ett skonsamhet.

Wilson Clash 100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!