Vibrationsdämpare Padel – Fungerar det?

Vibrationsdämpare används utbrett inom tennis och uppskattas av de flesta spelare. Men hur är det med vibrationsdämpare i padel? Finns det, och är det någonting du bör använda?
Svaret på den frågan är ja, vibrationsdämpare finns också för padel. Däremot är vibrationsdämpare för padelrack en relativt ny uppfinning som primärt har tillkommit under de senaste åren och därför används de inte så utbrett i padeln idag. Dock ökar användningen avvibrationsdämpare i padel då allt fler upptäcker fördelarna som de erbjuder.

Vibrationsdämpare padel

Dämpare minskar vibrationerna i din racket med upp till 60%. De är perfekta för spelare som lider av padelarmbåge och ont i armbågen. En vibrationsdämpare gör exakt det som dess namn antyder – dämpar vibrationer. Och som du vet är vibrationer den främsta anledningen till värk och padelarmbåge.
För de som redan har ont och som vill fortsätta spela bör leta efter alla möjliga lösningar för att minska besvären, och även om en vibrationsdämpare kanske inte löser allt 100% kan det vara ett komplement tillsammans med andra tillbehör såsom armbågsskydd.

Vibrationsdämpare har flera fördelar, varav de främsta är:
  • Högre effekt
  • Större kontroll från nedra delen
  • Eliminerar vibrationer och låter dig variera balansen
  • Större komfort i dina slag
  • Få mer kraft eller mer kontroll
  • Låter dig minska vibrationer och ändra bladets balans.
  • De ger strukturen större styrka
En vibrationsdämpare reducerar vibrationer från stötytan, där vibrationer produceras. Beroende på vibrationsdämparens placering på racketytan kan racketens balans och bollens känslighet ändras, vilket resulterar i större kontroll och förbättrad spelkomfort.
Det har också noterats att hålen som dämparna sätts in i blir mer hållbara, vilket minskar risken för sprickor och skador på plattan.
Se till att vibrationsdämparen har rätt storlek för ditt racket. Även om vibrationsdämpare passar de flesta racket fiinns det untantag.
Med vibrationsdämpare får du den bästa spelkänslan med ditt racket, du kommer att öka din kraft och kontroll över bollen och slutligen kommer du att märka synkroniseringen mellan ditt racket och dig.

Allt eftersom att intresset för vibrationsdämpare för padelrack ökar har det kommit fler versioner och nya designer på marknaden. Så du kan kika in de olika alternativen och se vilken som är mest intressant för dig.

Köp ShockOut Dampeners Blue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!