Vem Börjar Serva i Tiebreak? Här är Svaret!

Har du någonsin haft en tvist med en medspelare om ett samtal på banan som du inte kunde lösa?

En diskussion som kan uppstå är vem som börjar serva i tiebreak. Detta beror på att svaret på denna fråga inte är så allmänt känt. Eftersom att reglerna är desamma för både Padel och tennis gäller denna artikel för båda dessa sporter.

Vem börjar serva i tiebreak?

Att förklara serveringen på en tie-breaker kan vara komplicerat men när du väl förstår det är det verkligen väldigt enkelt.

Bestämmer längden på ett tiebreak spel vem som servar i början av nästa set?

Oavsett längden på tiebreak spelet, behöver du bara komma ihåg vem som fick ta emot serven i början av det. Om du (eller ditt lag) var mottagare för den första poängen i tiebreak, blir du den som servar i nästa set. Det viktigaste är alltså att du kommer ihåg vem som tog emot serven först.

Spelaren som tog emot under den 12: e matchen-eller spelet som gjorde 6-6, kommer att börja serva oavgjort. Omvänt kommer spelaren som servade till 6-6 att ta emot först i tiebreak.

Byt servare efter den första poängen. I början av tiebreak servas den första poängen av spelaren som tog emot serven i föregående spel.

När 6 poäng har uppnåtts (det kan vara vilken kombination av poäng som helst), kommer spelarna att byta sida.
Om tiebreak går ytterligare 6 poäng, kommer spelarna att byta sida igen. Detta fortsätter att upprepa svar 6: e poäng tills tiebreak slutar.

När det kommer till serve under tiebreak har båda spelarna fortfarande två försök att få serven i serverutan innan de förlorar poängen. Deuce -sidan är höger sida av domstolen.

Serven görs från deuce -sidan. Men de servar bara den första poängen, och motståndaren serverar de två nästa. Från och med därefter till slutet av tiebreak kommer spelarna att växla servrar varannan poäng, varvid den första servepoängen för varje spel alltid sker på vänster sida och den andra poängen från deuce -sidan. Om ett tiebreak spel spelas i de första seten (före det sista setet), kommer spelaren som servade den första poängen i tiebreak att ta emot i det första spelet i nästa set.

Sammanfattatning:

  • Spelare A startar tiebreak och får en serve, på deuce-sidan.
  • Nästa serv kommer från spelare B på den andra sidan.
  • Nästa serv är fortfarande från spelare B på deuce -sidan.
  • Nästa serve är från spelare A på andra sidan.
  • Nästa serve är från spelare A på deuce -sidan.
  • Nästa serve är från spelare B på andra sidan. – Efter 6 poäng kommer spelarna att byta sida. Spelare A och B kommer att gå
  • över nätet till motsatta änden av banan och sedan återuppta tiebreak.
  • Nästa serve är från spelare B på deucesidan
  • Nästa server är från spelare A på andra sidan
  • Om det behövs fler poäng fortsätter samma mönster. Spelaren som startar tiebreak servar endast den första poängen. Från och med då får båda spelarna serva två gånger och sedan fortsätta att växla.

När byter man sida i en tiebreak?

Inga sidor byts för att starta tiebreak. Du kommer att förbli på samma sida för de första 6 poängen i tie-breaker.

Om det finns en annan uppsättning som ska spelas vid avslutningen av tiebreak, kommer spelarna att byta sida beroende på var de avslutade tiebreak.

Till exempel, om spelare A avslutar tie-break på ena sidan av banan, kommer han att starta nästa set på andra sidan av banan (motsatt sida av nätet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!