Världens Längsta Tennismatch – Hur Lång Var Den?

Den längsta tennismatchen varade i 11 timmar och 5 minuter och utkämpades under tre dagar mellan John Isner och Nicolas Mahut vid Wimbledon 2010.

En genomsnittlig tennismatch som har tre set varar i genomsnitt i 90 minuter, men amerikanen John Isner och fransmannen Nicolas Mahut visade en unik uppvisning under Wimbledon 2010 när de spelade en match som pågick i hela 11 timmar och 5 minuter.

John Isner vs Nicolas Mahut, 2010 Wimbledon

Den längsta tennismatchen genom tiderna spelades mellan John Isner och Nicolas Mahut i den första omgången av herreinglarna i Wimbledon 2010.

John Isner vann så småningom 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 i en match som varade i 665 minuter (11 timmar och 5 minuter), fördelad på tre dagar på All England Club i London.

Matchen spelades på bana 18 den 22 juni 2010, Isner och Mahut spelade fyra set den dagen då spelet stoppades på grund av brist på naturligt ljus.

Spelarna återvände dagen därpå och började sitt femte set och höll obevekligt sina servar innan spelet fick avbrytas igen på grund av dåligt ljus vilket sträckte matchen till en aldrig tidigare skådad tredje dag.

Det var en sådan oväntad händelse att den elektroniska resultattavlan slutade fungera vid 47-47 i den femte uppsättningen, eftersom den inte hade programmerats för att hålla poäng utöver de poängen.

Isner och Mahut fortsatte spela den 24 juni, serverade över 100 ess vardera och höll serv för otroliga 168 matcher i rad genom matchen.

Amerikanen segrade så småningom och höll serven i den 137: e matchen i den femte uppsättningen och vann sedan över Mahut i 138: e för att segra i maratonmatchen och gå vidare till andra omgången. Det femte setet varade i åtta timmar och 11 minuter.

För övrigt träffades John Isner och Nicolas Mahut igen i första omgången av Wimbledon 2011, men den här gången vann amerikanen i raka uppsättningar.

Rekordet för mötet med John Isner vs Nicolas Mahut kommer troligen inte att brytas eftersom tennismatcher nu använder tie-break-regeln för att avgöra det slutgiltiga setet.

Tidigare angav reglerna att den slutgiltiga uppsättningen i Grand Slams skulle spelas tills någon spelare hade vunnit två fler matcher än sin motståndare, med minst sex matcher att vinna (uteslutande US Open – där en tiebreak alltid har använts för att bestämma det slutliga setet).

Nya poängsystem har dock införts vid olika Grand Slams nu. Vid Australian Open, om det slutliga setet är jämnt på 6-6, används en super tie-break (första spelare som når 10 poäng) för att bestämma vinnaren.

På Wimbledon föreskriver nu regler att en tie-break kommer att spelas om den slutliga uppsättningen är jämn vid 12-12 medan French Open fortfarande följer det äldre systemet.

Andra längsta tennismatcher

John Isner vs Nicolas Mahut är den längsta tennismatch som någonsin spelats, och också den längsta i herresinglar.

Faktum är att John Isner finns två gånger i listan över de 10 längsta matcherna. Vid Wimbledon 2018 förlorade Isner mot Sydafrikas Kevin Anderson 6-7, 7-6, 7-6. 4-6, 24-26 i en match som varade sex timmar och 36 minuter.

Det var den fjärde längsta matchen i tennishistoria och den näst längsta i Grand Slams.

Den längsta matchen i damsingeln varade sex timmar och 31 minuter mellan amerikanerna Vicki Nelson och Jean Hepner i den första omgången 1984 års Central Fidelity Banks International-turnering. Vicki Nelson vann 6-4, 7-6.

Den längsta dubbelmatchen spelades vid Davis Cup 2013 mellan Tjeckien och Schweiz.

Tjeckiens Tomas Berdych och Lukas Rosol slog Stanislas Wawrinka och Marco Chiudinelli från Schweiz 6-4, 5-7, 6-4, 6-7, 24-22 i en match som varade i sju timmar och två minuter. Det är den näst längsta matchen i tennishistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *