De 15 Vanligaste Nybörjarfelen i Padeltennis

En viktig sak för alla padelfanatiker, även om du är professionell eller nybörjare, är att identifiera de aspekter som du kan förbättra i ditt spel. När du är nybörjare gör du givetvis fler misstag och fel än när du är en erfaren spelare som har hittat receptet för att lyckas på planen. I många fall vet du inte ens att du begår många av de vanliga nybörjarfelen. Med det sagt är det viktigt att som nybörjare snabbt identifiera dem och åtgärda dem.

Det är exakt det vi ska hjälpa dig göra i denna artikel. Här är våra bästa tips på de vanligaste nybörjarfelen och misstag som många nybörjare begår i pade.

De vanligate Nybörjarfelen i Padeltennis


Vet du vilka misstag som är de vanligaste inom padeltennis? I det här inlägget kommer vi att räkna upp och förklara de vanligaste nybörjarfelen i padel och visa dig hur du kan undvika dem. Om du är osäker på vilka regler du måste följa när du spelar padel, uppmanar vi dig att läsa fler artiklar på den här webbplatsen.

Du har fel grepp

En av de viktigaste förändringarna i Padel som nybörjare måste tänka på är greppet som du har när du håller racket. Ändra grepppositionen till kontinentagreppet. Detta är ofta en av de svåraste sakerna att lära sig när du är nybörjare eftersom spelaren tvingas ändra racketens vinkel och slå på ett annat sätt än att du är van med. Men du måste ha tålamod då det kan ta lite tid innan du vänjer dig. Det är bättre att lära sig greppa racket korrekt från början. Det kommer att bli ännu svårare längre fram.

Du tänker inte på koordinationen

Faktum är att koordinering är nyckeln för att lyckas i padel. Detta är en grundläggande aspekt att kunna slå bollen vid rätt tidpunkt och i rätt position. Därför är benrörelsen för att göra justeringar och för att placera oss på den perfekta platsen i förhållande till bollen mycket viktigt. När du är nybörjare är det normalt att vara för nära eller för långt från bollen tills vi lär oss läsa banan och hastigheten. Det råder ingen tvekan om att ett av de vanligaste misstagen som begås av oerfarna padelspelare är att slå bollen framåt utan att optimera riktningen eller styrkan. Genom att jobba på din koordinering kan du dramatiskt förbättra ditt spel.

De 6 Mest Gemensamma Nybörjarfel i Padel Tennis

Positionen på Padelbanan

Positionen på padelbanan är en viktig aspekt att tänka på om du vill lära dig att förbättras i padel. Ett typiskt misstag hos nybörjare är att spela alla skott från längst bak på banan genom att stå bakom servelinjen och spela varje boll som kommer från våra motståndare i defensivt område. För att kunna förbättra ditt spel måste du tänka på att även om det är en liten bana och det är lätt att returnera bollen, måste du gå till nätet för att attackera mer offensivt för att försvara alla poäng varje gång som det är nödvändigt. Att förstå detta och utnyttja balansen mellan försvar och attackerande situation är ett grundläggande koncept som nybörjarpadelspelare snabbt kan kontrollera för att bli en bättre spelare. Men samtidigt kräver det att du aktivt tänker på din position och var du ska springa för att möta bollen på bästa sätt. Lär dig att attackera och försvara, var inte rädd för att ta emot bollen i nätet. 

Du utnyttjar inte kontroll och tålamod

Att slå bollen handlar inte bara om styrka utan också om kontroll, balans och planering, att veta var man ska slå den. Detta är någonting som många nybörjare tänker alltför lite på.

För att spela padeltennis ordentligt och för att undvika sådana nybörjarfel bör man vara uppmärksam på reglerna och tekniken, för vi vill att bollen ska hållas igång så länge som möjligt. Ju längre vi kontrollerar matchen, desto bättre. Nybörjare kan lätt undvika detta misstag genom att helt enkelt träna inslag och bakslag ofta och försöka bestämma riktningen för slagen. Så välj i förväg var bollen ska gå och tänk ut var det är bästa att placera bollen för att göra det så svårt för din motståndare som möjligt. I padel är tålamod och kontroll allt!

De 6 Mest Gemensamma Nybörjarfel i Padel Tennis

Du tänker för lite på fotkontroll

Ett annat vanligt nybörjarfel i padel som vi ofta ser är användningen av styrka men ingen kontroll när man spelar. Vi slår ofta bollen från vilken position som helst utan att ta hänsyn till skottets teknik och styrka. Detta kan resultera i att spelaren antingen inte slår bollen eller slår den för långt. Så när du spelar padeltennis bör du öva rörelsen i kombination med skottet. 

Böjer inte på Knäna

Det är vanligt att se nybörjare slår bollen utan att böja knäna. Även i de lägre åldrarna tenderar de att böja ryggen snarare än knäna. Det är därför viktigt att förstå hur denna benrörelse gör det möjligt för oss att utföra varje slag mer exakt och snabbt. Så det är mycket viktigt, även för din hälsa, att du böjer knäna medan du spelar padel.

Kontrollerar inte hela kroppen

Ett annat nybörjarfel i padel är att vara stel och inte kontrollera din kroppskoordination. Padel kräver flexibilitet i rörelsen av den övre och nedre delen av kroppen. Vissa nybörjare kan dock möta en styv kroppsposition eller svårigheter med att koordinera kroppsdelar. Lås istället upp din stela kropp genom att använda dina ben och armar i harmoni. Detta kan uppnås genom viss övning.

Fel hållning

Utöver att kontrollera kroppen och böja på knäna kan du också ha fel hållning när du spelar.

Nybörjare fokuserar vanligtvis på att slå bollen oavsett hur deras kroppsposition är. Till exempel är knäläget en mycket viktig aspekt i sig. Nybörjare tenderar vanligtvis att slå bollen utan att böja knäna. Dessutom tenderar de att använda ryggen mycket, vilket kan leda till rygg- och nacksmärta.

Därför kommer fel kroppsställning att få dig att kämpa med att göra bra skott och kan skada din kropp på lång sikt.

Röra dig slumpmässigt på planen

Ett vanligt misstag som nybörjare gör i padel är att röra sig på fel sätt i banan, eller inte röra sig alls.

I Padel finns det alltid en försvarande och anfallande situation, och ditt rörelsemönster kan avgöra din situation i spelet.

Till exempel, om du inte hanterar ditt utrymme på planen, spelar från botten eller aldrig attackerar från nätet kommer du bara att fastna i försvarsspel och aldrig lägga någon stress och utmanande skott mot din motståndare.

Ju tidigare du förstår hur du justerar mellan försvar och attack, desto snabbare når du högre prestanda.

Du slår bara bollen

För att lyckas i padel räcker det inte med att bara slå bollen utan större eftertanke när du slår I padel handlar det inte bara om att slå bollen med mycket kraft utan också om att styra riktningen på ditt skott.

Nybörjare fokuserar vanligtvis på att bara slå bollen utan att uppmärksamma tekniken för sina skott.

Var extra uppmärksam på denna aspekt och öva mer på att styra riktningen på dina slag.

Du håller inte ned padelracket

Slå alltid bollen med en liten sida och vänd dig aldrig.

Du håller ner padelracket

Att vänta på att bollen ska komma med racket ner är ett av de mest typiska misstagen hos nybörjare. Detta gör att vi tar mer tid att slå bollen eftersom vi förlorar tid när vi höjer den. Det är därför du alltid måste vänta med spaden ovanför och förberedd.

Servemisstag

Serven, hur enkel den än verkar, kan göras på fel sätt. Ofta slår vi bollen för lågt underifrån vilket ger motståndaren större fördel eftersom den kommer att gå mycket högt och löst. Du måste alltid ta midjehöjden.

Rackets höjd

Vid tiden för slaget är ett annat vanligt misstag att ha bladets huvud på samma höjd som handtaget. Spadehuvudet måste alltid vara ovanför handtaget.

Misstag vid smash

Smash är ett av alla spelares favoritskott men kom ihåg add du måste slå från sidan och inte framifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!