De 6 Vanligaste Nybörjarfelen i Padeltennis

En viktig sak för alla padelfanatiker, även om du är professionell eller nybörjare, är att identifiera de aspekter som du kan förbättra i ditt spel, ibland är det svårt att räkna ut det själv så här är några tips om de 6 vanligaste felen och misstag i padel.

De 6 vanligate Nybörjarfelen i Padeltennis

Vet du vilka misstag som är de vanligaste inom padeltennis? I det här inlägget kommer vi att räkna upp och förklara de 6 vanligaste nybörjarfelen i padel och visa dig hur du kan undvika det. Endast ett bra padelracket och en god dos tålamod krävs. Idag vill vi ge dig några tips för att undvika dessa små misstag som de flesta spelare gör när de börjar spela padel. Om du är osäker på vilka regler du måste följa när du spelar padel, uppmanar vi dig att läsa fler artiklar på den här webbplatsen. Ofta tenderar även de som kommer från tennis att göra vissa misstag, å andra sidan har ingen en trollstav med förmågan att förvandlas till en professionell spelare. Så var uppmärksam på dessa råd!

Ett bra grepp är den bästa starten

En av de viktigaste förändringarna i Padel som nybörjare måste tänka på är padelgreppet, ändra grepppositionen till kontinental eller handskak greppet som det också kallas.  Förmodligen en av de svåraste sakerna att lära sig när du är nybörjare, eftersom spelaren tvingas ändra racketens vinkel och slå på ett annat sätt än att han ska vara tålamod, det kan ta tid och några frustrerande stunder. Så använd det så snart som möjligt för att få det kontinentala greppet från början. 

Koordinering är nyckeln för att lyckas i padel

Ett annat nybörjarfel i padel är samordningen, det är en grundläggande aspekt att kunna slå bollen vid rätt tidpunkt och i rätt position. Därför är benrörelsen för att göra justeringar och för att placera oss på den perfekta platsen i förhållande till bollen mycket viktigt. När du är i början är det normalt att vara för nära eller för långt från bollen tills vi lär oss läsa banan och hastigheten. Det råder ingen tvekan om att ett av de vanligaste misstagen som begås av oerfarna padelspelare är att slå bollen framåt utan att optimera riktningen eller styrkan.

De 6 Mest Gemensamma Nybörjarfel i Padel Tennis

Positionen på Padelbanan

Positionen på padelbanan är en viktig aspekt att tänka på om du vill lära dig att förbättras i padel. Ett typiskt misstag hos amatörspadspelare är att spela alla skott från botten av banan, stå bakom servlinjen och spela varje boll som kommer från våra motståndare i defensivt område. För att spela padel bättre måste du förstå att även om det är en liten bana och det är lätt att returnera bollen, måste du gå till nätet för att attackera och tillbaka för att försvara alla poäng varje gång som är nödvändigt, förstå detta försvar och attackerande situation är ett grundläggande koncept som nybörjarpadelspelare snabbt kan kontrollera det för att bli en erfaren spelare, men kräver beslutsamhet, koncentration och mycket övning. Vår rekommendation: Lär dig att attackera och försvara, var inte rädd för att ta emot bollen i nätet. 

Kontrollen och tålamodet i Padel är till din fördel

Ett av de vanligaste misstagen när vi spelar padeltennis som får oss att skicka bollen mot kristallen utan att hoppa in i motsatt fält är att den slås till godtyckligt. Att slå bollen handlar inte bara om styrka utan också om kontroll, balans och planering, att veta var man ska slå den. För att spela padeltennis ordentligt och för att undvika sådana nybörjarfel bör man vara uppmärksam på reglerna och tekniken, för vi vill att bollen ska stanna i fältet så länge som möjligt. Ju längre vi kontrollerar punkten, desto bättre. Amatörer kan lätt undvika detta misstag genom att helt enkelt träna inslag och bakslag ofta och försöka bestämma riktningen för stroke. Så välj i förväg var bollen ska gå. I padel är tålamod och kontroll allt!

De 6 Mest Gemensamma Nybörjarfel i Padel Tennis

Fotkontroll

Ett annat vanligt nybörjarfel i padel som vi ofta ser är användningen av styrka men ingen kontroll när man spelar. Vi slår ofta bollen från vilken position som helst utan att ta hänsyn till skottets teknik och styrka. Detta kan resultera i att spelaren antingen inte slår bollen eller slår den för långt. Så när du spelar padeltennis bör du öva rörelsen i kombination med skottet. 

Böj på Knäna!

Det är naturligt att se nybörjare slå bollen utan att böja knäna. Även i de nedre åldrarna tenderar de att böja ryggen snarare än knäna. Det är därför viktigt att förstå hur denna benrörelse gör det möjligt för oss att utföra varje åtgärd mer exakt och snabbt. Så det är mycket viktigt, även för din hälsa, att du böjer knäna medan du spelar padel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *