Vad Kostar det att Spela Padel?

Kostnaden för att spela padel varierar, som så mycket annat. Men som en tumregel kostar det mellan 200kr och 800kr per timme för en dubbelbana. Sedan är det viktigt att komma ihåg att man spelar 4 personer på en dubbelbana, vilket är varför kostnaden per person blir betydligt lägre (mellan 50kr och 200kr) per person. Kostnaden för en singelbana är givetvis lägre, normalt mellan

Notera att detta prisspann enbart är en uppskattning av vad det normalt kostar att spela padel. Det finns en rad olika faktorer som påverkar priset på att spela padel, inklusive var i världen (eller Sverige) du spelar, vilken bana du spelar på, vilken tid du spelar på, om du är medlem i klubben, om du har mängdrabatt, hur länge du bokar banan, och så vidare. Med det sagt kan det bli både dyrare och billigare än siffrorna ovan.

När vi pratar om hur mycket det kostar att spela padel tittar vi enbart på vad det kostar att boka en padelbana. Med det sagt räknas inte in kostnaden för utrustning (antingen för att köpa eller hyra), bollar, kläder, och annan utrustning du kan behöva för att spela.

Faktorer som påverkar hur mycket det kostar att spela padel

Som nämnt finns det en rad olika faktorer som påverkar hur mycket det kostar att spela padel. Kostnaden styrs i regel, likt så mycket annat, av utbud och efterfrågan. Om du ska spela på en bana som ständigt är fullbokat kan du räkna med att priset kommer att vara högre än om du spelar på en bana som oftast inte är fullbokat. De viktigaste faktorerna som påverkar kostnaden är:

  • Var du spelar
  • Hur länge du bokar banan
  • Om du är medlem
  • Om du köper många tider samtidigt eller om du bokar tider styckvis
  • Hur populär banan är
  • Vilken dag och tid du ska spela

Var du spelar

Var du spelar kommer naturligtvis att påverka kostnaden för hur mycket det kostar att spela. Om du ska spela padel i centrala Stockholm eller någon annan storstad där det är högt tryck på banorna kan du generellt räkna med högre kostnad än om du spelar på en bana längre ifrån storstäder. I regel är det billigare att spela padel på mindre orter än i storstäder, och det kan skilja sig ganska mycket i pris här. Detsamma gäller också om du bor i en stad där det finns få padelbanor men där intresset är högt kommer man kunna ta ut mer per timme.

Om du är medlem

Om du har valt att bli medlem i klubben kan du generellt räkna med att kostnaden per timme blir lägre. Olika klubbar har olika upplägg, men i vissa fall får du spela “gratis” hur mycket du vill förutsatt att banan är tillgänglig, och i andra fall får du boka banor till rabatterat pris. Om det lönar sig att bli medlem beror givetvis på hur mycket du spelar. Med det sagt är det viktigt att kolla med klubben för att se vilka erbjudanden och priser de erbjuder till medlemmar, och hur mycket det kostar att bli medlem.

Vidare erbjuder även vissa padelbanor möjlighet att förboka banor med stående tider. Detta kan göra att du kan få rabatt (en form av mängdrabatt).

Hur länge du bokar banan

Ofta bokar man en padelbana en timme, men generellt sett får du rabatt för kostnaden per timme om du bokar banan en längre period. Med det sagt kan det vara bra att till exempel gå ihop med ett annat gäng för att boka en padelbana i till exempel två timmar så att ni kan byta efter en timme.

När du spelar

Eftersom priserna för en padelbana styrs av utbud och efterfrågan är priserna normalt som högst under populära tider och lägre under udda tider. Om du vill spela billigare kan du därför titta på mer udda tider, till exempel sent på kvällen eller tidigt på morgonen, eller mitt på dagen under veckodagar då efterfrågan är lägre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!