Vad är Skillnaden Mellan Padelskor och Tennisskor?

Även om tennisskor och padelskor kan verka likadana, är så inte fallet, och faktum är att det finns viktiga skillnader mellan de två. I denna artikel ska vi gå igenom skillnaden mellan padelskor och tenniskor samt vad som urskiljer dem.

Skillnader mellan padel och tennisskor

Det fanns många märken som insåg att padeln, på grund av dess egenskaper, behövde skor specifikt utformade för padelspel, som var anpassat till dess kvaliteter. Även om ankelstödet och skyddet i båda fallen kommer att läggas stor vikt vid komfort, kommer de också att leta efter bra dämpning och gummiförstärkningar för att ge mer hållbarhet.

Den stora skillnaden finns i sulan. Och detta beror på att ändringarna i riktning och bromsning av padel kräver en specifik sula. I denna mening är sultypen på padelskor den mest lämpliga eftersom den ger ett bättre grepp på marken och lägger till nya svängpunkter för att göra rörelserna perfekta.

Den primära skillnaden är att spåren på sulan hos padelskor är något djupare än dem på tennisskor, vilket bidrar till bättre grepp.

När du spelar padel i början kan du använda tenniskor om du ändå har ett sådant par. Men för bättre grepp är det värt att leta efter ett par padelskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!