Vad är Padelrack Gjorda av? Allt du Bör Veta!

Det finns ett brett utbud av padelrack på marknaden. Och vi hänvisar inte bara till ett stort antal märken, modeller och färger, utan det finns också olika typer av material som används vid deras tillverklikning. Och olika material ger olika prestanda och egenskaper i padelracket.

Ett padelracket till skillnad från ett tennis- eller squashracket har inga strängar och är vanligtvis gjorda av kolfiber eller glasfiber. Glasfiber är mycket billigare att göra, så du hittar dem ofta hos nybörjarracketar. Kolfiber används i de mer medelstora till avancerade racketarna.

Komponenterna och materialen som padelracken är tillverkade med påverkar deras hållbarhet, prestanda och typ av spel. Nedan presenterar vi en liten guide för att veta vad padelrack är gjorda av och vad skillnaderna är.

De mest använda materialen för att tillverka padelrack -Typer av kärnor och gummin

Kärnan är en av de viktigaste delarna av bladen i ett padelrack. Det är materialet inuti, som är under ytan på racketansiktet. Det är från detta område som all kontroll och kraft från bladen kommer. Generellt sett delas bladen in i två typer efter deras kärna, det finns de med en EVA-kärna och de med en skum-kärna. Dessa är i sin tur uppdelade i flera typer.

Eva mjukt gummi

Detta är det mest populära gummit på padelrack. Detta gummi kännetecknas av sin mjuka touch, men tillåter också ett kraftslag. Detta är det mest balanserade gummit, man kan säga att det är en standard för de flesta padelrack. Med detta gummi eftersträvas en balans mellan kraft och bolleffekt.

Eva Ultra Soft gummi

Detta är det mjukaste gummit av Eva-typ du kan hitta. Den kännetecknas av mer elasticitet och en mjukare touch. Denna typ av gummi används vanligtvis i styrblad eller i blad som har som prioritet det bekväma och vibrationsfria slaget.

Den stora fördelen med detta gummi är att det har en större studs, med mer bolleffekt utan att behöva använda mycket kraft på armen. Nackdelen är att dess kraft är begränsad.

Svart Eva gummi

Svart Eva är gummit med högst densitet. Ett gummi med en lite hårdare känsla, även om det inte eliminerar de absorberande egenskaperna hos detta material. Denna typ av gummi används vanligtvis i bladen som gynnar kraft.

Skum/skumgummi

Skummaterial är helt annorlunda, det är ett skumgummi, inte ett gummi. Dess huvudsakliga egenskap är dess mjukhet och elasticitet, såväl som dess lätthet.

Den här typen av kärna är idealisk för spelare som letar efter en mjuk touch, med mycket studs och minsta möjliga vibration.

Skumkärnade blad finns i mindre utsträckning än blad med Eva-gummi, men det finns ett märke som alltid har föredragit Foam framför Eva, märket Head. Skumkärnor återfinns oftast i padelrack för nybörjare eftersom att de är de mest förlåtande.

 Polyeten

Förutom skum och Eva finns det ett annat material som även används av andra märken för kärnan i deras blad, polyeten. En av de stora referenserna till detta material är Royal Padel.

De flesta av deras padelrack har detta material, även om vissa andra har en Eva-kärna eller en hybridkärna (kombination av Eva och polyeten).

Den huvudsakliga kvaliteten på detta material är dess mjukhet, studs och absorption av vibrationer. Detta material kan vara mer likt skumkärnbladen

De vanligaste materialen för bladramen i padelrack

Ramen är den del av bladet som omger ytorna. Detta är stycket med störst tjocklek och hårdhet.

Det är därför som material med hög hållfasthet och densitet vanligtvis används för denna komponent. De vanligaste typerna av ram är kol, glasfiber och Kevlar.

Kolfiberram

Detta är den mest använda typen av ram, på grund av dess stora balans mellan motstånd, hårdhet och lätthet. Detta är ett av de mest slitstarka materialen vilket förlänger bladets livslängd. Detta material finns vanligtvis i spadar från mellannivå och framåt.

Glasfiberram

Glasfiber används för ramen för vissa paddlar på nybörjarnivå, eller paddlar som har en lätt konstruktion som syftar till komfort. Skillnaden är att glasfiber är mindre solid, därför känns strukturen lite mer flexibel. Denna typ av ram används ofta för instegsrack.

Kevlarram

Kevlar-ramar finns vanligtvis på mycket exklusiva blad. Det är ett material som till och med är lite fastare än kol. I allmänhet finns detta material i professionella och avancerade spadar.

Fibrer som används på bladens ytor

När det gäller ansikten finns det ett brett utbud av material för deras tillverkning. Det vanligaste är kolfiber, som också har underavdelningar som 1K, 3K, 18K och 24K kol beroende på dess kvalitet och hårdhet.

Men det finns även blad med innovativa material som grafit eller med vanligare material som glasfiber.

Blad med ytor av glasfiber tenderar att ha en något bekvämare känsla och rekommenderas mer för spelare som letar efter kontroll och komfort när de slår.

Det finns inte många rack med grafit i ansiktet på marknaden, men de som går att hitta är lyxrack riktade mot den professionella nivån.

Vad är ett nybörjarpadelracket gjord av?

Padelracketar för nybörjare kommer att ha billigare material.

Dessa kommer att vara billigare material som kommer att ge användaren en bra upplevelse men som inte tillåter dem att få kraften och skruven som de avancerade racketarna har.

Nybörjarpadelracketar har ramen och ansiktet av glasfiber, eftersom detta är billigt. Detta kommer att ge användaren en slät yta och en enkel användning.

Syftet med nybörjarpadelracketarna är att ge användaren kontroll och ett paddelträ som är lätt att använda, det är därför de är gjorda med teknologier som är enkla och inte dyra.

Vad är ett avancerat Padelracket gjort av?

Avancerade padelracketar varierar mycket mer, detta beror på att de stora märkena lägger till olika teknologier och använder olika material för att maximera användarens prestanda.

Ramen kommer att vara gjord av kolfiber, vanligtvis alltid, detta för att ge mest kraft och hållbarhet.

Ansiktet är annorlunda, det är vanligtvis alltid gjort av kolfiber, dock kan ytan ha olika teknologier tillsatta för att öka skruv. Såsom grov yta, eller en något upphöjd yta, kommer detta att hjälpa användaren att få mer grepp och snurra på bollen.

Överlag är ett padelracket gjord av kolfiber eller glasfiber, detta beror på vilken nivå racketen är gjord för. Avancerade spelare kommer att vilja ha ett slagträ med kolfiber och nybörjare skulle vara mer lämpade för glasfiber.

Kom ihåg att varje racket kommer att variera något, eftersom märkena alltid vill hitta nya teknologier för att förbättra racketarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!