Vad är Padel Monrad? Allt du Behöver Veta!

Det finns många olika former av padelspel när det kommer till turneringar, cuper, och arrangemang.

En turnering kan organiseras på många olika sätt, och padel Monrad är ett av dem.

Syftet med padel Monrad är att möjliggöra för mindre anläggningar att anordna större padelcuper. En viktig anledning till att padel Monrad har blivit så populärt är att det inte kräver liga omgångar som andra tper av turneringar såsom seriespel.

Låt oss titta närmare på av Padel Monrad är och hur man anordnar en Padel Monrad turnering.

Vad är Padel Monrad?

Padel Monrad kan spelas med flera olika antal spelare. En viktig sak som uppskattas av just denna form är att alla lag och deltagare får spela lika många matcher.

Varje match påverkar slutplaceringen och därför är varje match lika viktig. Inte minst på grund av det faktum att man behöver vinna alla sina matcher för att vinna Padel Monrad. Det är också ganska lätt att få fram placeringar för samtliga deltagande lag med relativt få matcher spelade. Detta är bra om man inte vill spela en turnering där matcherna aldrig tycks ta slut för att man ska få fram en vinnare.

En vanlig form av turnering är där ett förlorande lag slås ut och kvar har man två lag i final men i Padel Monrad slås aldrig något lag ut vilket gör det roligare för alla!

Padel Monrad kan anordnas för 8 spelare, 16 spelare, 32 spelare.

Efter att man vinner sin första match möter man ett annat lag som också vann sin första plats. Det är dock särskilt viktigt att vinna första matchen. Om man till exempel förlorar sin första match men vinner resterande matcher kommer man att hamna på en sämre position än ett lag som vinner första matchen och förlorar resten.

Padel Monrad med 16 spelare

Det rekommenderas att man spelar på 4 padelbanor om man är 16 spelare men det är också möjligt att enbart spelas på 2.

Med 16 spelare i Padel Monrad krävs enbart 3 omgångar för att få slutresultatet för samtliga lag. Detta gör att denna turneringsform blir snabbare, mer intensiv och effektiv.

Med 16 spelare får alla lag spela 3 matcher. Poängräkningen är först till 4 set eller om ett bestämt antal poäng. Om poängen står lika spelar man en goldenpoint för att inte matchen ska dra ut på tiden.

Padel Monrad med 32 spelare

Padel Monrad kan även spelas med 32 spelare. Här är det idealt att spela på 8 padelbanor men det kan också genomföras med 4. Här spelar alla lag 4 matcher och poängräkningen görs precis som med 16 spelare.

Det krävs bara 4 omgångar för att genomföra Padel Monrad med 32 spelare.

Padel Monrad med 2×16 spelare

Slutligen finns det ett ytterliggare upplägg med Padel Monrad om man har 4 padelbanor och 32 spelare. Detta kan göras genom att anordna 2 grupper med 16 spelare vardera och ha två banor vardera. När man gör detta används Cup Americano poängräckning med 32 poäng och Golden Point för att säkeställa att inga matcher kan sluta lika.

Här spelar varje lag 3 matcher.

Med detta upllägg spelar de två grupperna växelvis vilket möjliggör vila under tiden som den andra gruppen spelar. När alla grupper är färdigspelade avslutar man genom att köra en finalomgång med vinnarna från grupp 1 mot vinnarna från grupp 2, 2:a grupp 1 ot 2:a Grupp 2, och så vidare.

Först spelar grupp 1 sin första omgång på alla banor. Sen spelar grupp 2 sin omgång på alla banor. Sen spelar grupp 1 sin andra omgång osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!