Vad är Mexicano Padel?

När det kommer till turneringar och ligaspel finns det en mängd olika former att välja mellan. En av dem är Mexicano Padel, vilket är spelformen som vi ska titta närmare på i denna artikeln.

Mexicano Padel brukar beskrivas som följande sätt:

“Om Americano och vinnarbana skulle få barn skulle det bli Mexicano.”

Mexicano padel kan alltså beskrivas som en kombination av Americano och vinnarbana. Spelet fungerar på så sätt att ett spelschema skapas där målet är att matcherna ska bli så jämna som möjligt. När det kommer till poängräkning görs det på samma sätt som i Cup Americano, vilket oftast är till 32 poäng.

När ett lag har spelat en spelomgång går man vidare till att spela en ny spelomgång med nya spelare. Den första omgången slumpas men efter andra matchen ändras spelformen på så sätt att du möter ett nytt lag baserat på hur du stiger eller sjunker i tabellen efter varje avklarad match. Detta gör att du efter varje match får möte spelare som är närmare din egen rank och nivå. Över tid är tanken att matcherna ska bli jämnare och jämnare. Mexicano padel uppskattas därför för att det är en padelform som ger jämna matcher med jämt motstånd.

Mexicano padel kan spelas med 8, 12, 16, och 24 spelare.

Ofta är ett stort problem i turneringar och matcher att det är väldigt ojämnt där ett lag dominerar motståndarlaget såsom i Americano. Men Mexicano padel löser detta problemet och ser till att det är jämnt hela vägen.

När man spelar Mexicano padel kan man både få spela med och mot samma spelare flera gånger än en och detta beror på att matcherna bestäms av den topplistan inför nästa omgång.

Som ett exempel kommer den person som är etta i topplistan att spela med 2:an, 3:an, och 4:an.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!
Fynda Padelutrustning på senaste Kampanjerna!