Vad är Golden Point i Padel? Allt du Bör Veta!

Om du spelar padel har du säkert hört order “golden point” tidigare. Men vad betyder det?

Lås oss titta närmare på denna term och dess innebörd.

Vad är golden point i padel?

Golden point uppstår under vilket spel som helst i en padelmatch när båda lagen har vunnit tre poäng och “deuce” uppnås.
Syftet och effekten av golden point är att det inte längre kommer att finnas de där padelspelen som aldrig tycks ta slut som bara går deuce/fördel/deuce/fördel för alltid utan att man får någon vinnare.

Hur spelas en Golden Point?

När “deuce” väl nås har synts har det mottagande laget valet på vilken sida av banan som golden point poängen ska servas. Det måste noteras att det mottagande laget inte får byta sida för den gyllene punkten, de måste hålla sig till sina ursprungliga mottagande sida.
När sidan av banan har valts ut av det mottagande laget, spelas poängen på vanligt sätt, med undantag för att vinnaren av den gyllene poängen vinner just det spelet.

Gäller Golden Point alla omgångar i en turnering?

Golden point gäller för alla omgångar i en turnering, inklusive de kvalificeringsomgångar som spelas före början av huvuddragningen av World Padel Tour-turneringar.

Gäller golden point punkten för alla matcher?

Golden point tillämpas på varje spel i en padelmatch där deuce uppnås. Den gyllene poängen är lika möjlig i vilket som helst av de potentiellt tre seten som utgör en padelmatch.

Under säsongen 2020 lanserade World Padel Tour “Gold Point” i alla tävlingsdueller som en ny poängmetod utformad för att stärka spelet och utvecklingen av matcher. Detta är en av de största utvecklingarna när det gäller regler som registrerats i den professionella padeln under de senaste åren,

Den nya regeln, som ingår i kontraktet som undertecknades med de professionella spelarna för mer än ett år tidigare, finns också i de officiella reglerna för International Padel Federation (FIP) som en av de alternativa poängmetoderna.

Genomförande

Om båda paren har vunnit tre poäng vardera, kommer poängen “deuce” att synas och den avgörande guldpoängen kommer att spelas. Det mottagande paret kommer att välja om de vill ta emot serven från höger eller vänster sida av banan. Det mottagande paret kan inte ändra position för att ta emot denna avgörande poäng. Paret som vinner den avgörande poängen vinner spelet.

En åtgärd som lägger till de som redan lanserats för att göra utvecklingen av dueller mer dynamisk och smidig i matcherna under huvudturneringarna som anordnas av World Padel Tour (Master Final, Master, Open och Challenger).

Mer intensitet

Angående denna viktiga nyhet för kampanjen 2020, betonade generaldirektören för World Padel Tour, Mario Hernando: “World Padel Tour är en tävling som ständigt utvecklas.

Under tidigare säsonger bestämde vi oss för att ändra den officiella banan eller typen av gräs, i år introducerade vi Gold Point med samma mål: att ge energi till spelet och göra det mer attraktivt för fans som gillar det live och för dem som följer det tv eller streaming”. Han menar att golden point kommer att resultera i mer intensitet, mer spänning och mer spektakel till World Padel Tour.

Att veta om golden point i padel

  • Golden point uppstår när poängen når deuce under något spel.
  • Det mottagande laget väljer om serven ska komma från vänster eller höger om banan.
  • Laget som vinner denna enda “golden point” kommer att vinna matchen.
  • Implementeringsdatumet för Golden Point i turneringsspel är lördagen den 29 februari 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!