Vad är en Padelboll? Komplett Guide

Är du nyfiken på att lära dig mer om vad en padelboll är och vad som definerar dem?

En boll är ett viktigt element för att spela padeltennis, och i padel använder man padelbollar. Men vad är en padelboll och är de likadana som tennisbollar? Det är exakt vad vi ska titta närmare på i denna artikel.

Många nybörjare gör misstaget att tro att padelbollar och tennisbollar är likadana. Så är dock inte fallet.

Vad är en padelboll?

En padelboll ska vara mellan 6,35 och 6,77 cm. Den ska väga mellan 56,0 och 59,4 gram. När det gäller studsen bör den studsa mellan 135 och 145 cm när den släpps på en hårt yta från en höjd av 2,54 m. Padelbollen måste ha ett inre tryck på mellan 4,6 kg och 5,2 kg per 2,54 kvm.

Vikten på en padelboll och en tennisboll kan vara densamma, men det är dess inre tryck som varierar. Eftersom att padelbanor är mindre än tennisbanor har de ett lägre inre tryck än tennisbollar så att bollarna inte ska gå så snabbt som tennisbollar. Detta är den primära skillnaden mellan padel och tennisbollar. Gällande storleken kan vissa tennisbollar uppfylla padelkraven, men inte alla gör det.

Med det sagt, trots att padelbollar och tennisbollar ser likadana ut är de inte det och bör inte användas som så. På grund av skillnaden på inre trycket mellan tennisbollar och padelbollar kan man normalt känna skillnaden ganska tydligt när man spelar med dem. Detta är anledningen till att du vill använda bollar som är skapta för ändamålet när du spelar padel. Dessutom kan en tennisboll skada padelracket när du spelar med den.

Huvudskillnaden är att paddelbollar har mindre tryck än tennisbollar, vilket påverkar spelets hastighet och gör att paddeln inte är så snabb.

Typer av padelbollar

Givetvis finns det olika typer av padelbollar för olika syften och av olika märken. Vi kan skilja mellan olika typer av padelbollar beroende på om du ska träna eller tävla, du kan välja mellan olika modeller:

Paddelbollar för träning: de används mest i paddelklubbar. Dessa är de mest resistenta och billigaste. Dessa är också lämpliga för tennis.
Snabba bollar: De snabbaste är Head Padel Pro S, med en högkvalitativ gummiförstärkt kärna för en snabbare och ett mer levande spel.
Robusta paddelbollar: här kan vi hitta Bullpadel Premium Pro eller Babolat Padel, en typ av långvarig boll som ger en levande och aktivt spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!