Vad är Centercourt? Här är Svaret!

Centercourt, centrecourt, eller centre court är en term som du hör ibland inom tennisen. Men vad betyder det? Låt oss titta närmare på just detta.

Till skillnad från vad det låter som är inte centercourt mitten på en tennisbana. När termen används hänvisar den oftast till huvudbanan på ett tenniskomplex. Normalt finns denna huvudbana i Wimbledon, men vissa använder även detta ord för att beskriva huvudbanan på andra tennisanläggningar också.

Anledningen till att centercourt associeras med Wimbledon är att det är huvudbanan vid The Championships, Wimbledon, en av de mest prestigefulla tennistävlingar i världen. Eller för att vara korrekt anses den vara världens mest kända tennisbana.

Centercourtens enda regelbundna användning för spel i Wimbledon är under de två veckor om året som mästerskapen äger rum. Center Court har en förstklassig sittplats känd som Royal Box för användning av kungafamiljen och andra framstående gäster. Det är den sjätte största tennisspecifika arenan i världen baserat på kapacitet.

Ett infällbart tak installerades 2009, vilket gjorde det möjligt för spelet att fortsätta under regn och in på natten fram till ett av rådet infört spelförbud efter klockan 23:00. Center Court, tillsammans med No. 1 Court och No. 2 Court, var också värd för tennistävlingen vid olympiska sommarspelen 2012.

Namnet “Centre Court” kommer från platsen för huvudbanan vid All England Croquet Clubs ursprungliga plats utanför Worple Road, Wimbledon – där huvudplanen låg i mitten av alla andra banor.

För det första Wimbledon-mästerskapet 1877 var totalt 12 banor tillgängliga som var utlagda i ett 3×4-nät och det fanns ingen egentlig centercourt. Detta ändrades 1881 när de två mellersta planerna i den mellersta raden kombinerades för att bilda en Center Court. Namnet behölls när klubben flyttade till sin nuvarande plats vid Church Road 1922.

Det var inte förrän ytterligare fyra planer lades till 1980 som Center Courts läge på tomten återigen matchade dess namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!