Träna Padel Hemma – Så gör du!

Om du är en inbiten padelfantast kanske du undrar hur du kan träna padel hemma. Det är inte alltid som du är på en padelbana, men om du fortfarande vill förbättra och slipa på dina padelkunskaper finns det flera sätt att göra det när du är hemma.

Om du inte har en padelbana på tomten blir det svårt att få till ett vanligt padelspel när du spelar hemma, men det finns andra sätt som du kan träna padel på när du inte har tillgång till en padelbana så att du kan ha vässade och slipade padelkunskaper när du väl kommer tillbaka till banan.

Låt oss därför titta närmare på några bra sätt att träna padel hemma.

1. Bolla bollen på racket

Det här är ett av de mest klassiska sätten som du kan träna padel hemma. Det är ett utmärkt sätt att förbättra din bollkontroll.

Målet är att hålla bollen i luften när du slår den på racket. För att öka svårigheten, vänd racketen för att slå varannat slag på olika sidor av racket. För att göra det ännu svårare kan du vända racket på sidan och studsa bollen på kanten.

2. Slå bollar i en soptunna

För att jobba på din precision när du tränar padel hemma, ta fram en soptunna för att träna din precision.

För att göra det roligare oh mer utmanande kan du backa längre och längre bak från soptunnan och se hur långt bak du kan vara och fortfarande pricka bollen i soptunnan.

3. Bolla mot väggen

Ett klassiskt sätt att öva på din bollkontroll, reaktionshastighet och koordination. Allt denna övning kräver är en boll, en vägg och ett racket! Försök helt enkelt att studsa bollen mot väggen och variera slagen. Slå bollen högt upp på väggen, studsa bollen mot golvet, slå låga slag, och så vidare. Testa att variera dina slag och studsar för att göra det mer utmanande för dig själv.

Hur Mycket väger ett Padelracket?

4. Passa med en kompis

Om du har en vän nära till hands kan du träna och förbättra dina padelkunskaper genom att bolla bollen fram och tillbaka mot denne. Passa bollen fram och tillbaka, slå höga, låga, och utmanande bollar till varandra. Detta är ett utmärkt sätt att areta på alla dina olika kunskaper i padel. För att göra det ännu svårare kan ni emellanåt slå volley bollar mot varandra.

5. Öva trickshots

Här finns det inga regler. Bara din fantasi sätter gränserna. Du kan till exempel stå och sikta på något och träna din precision genom att sikta på det när du slår en boll. Du kan även satsa på att få din boll att hamna på en specifik plats genom att först slå bollen så att den studsar mot något.

6. Axelövning

När du ska träna padel hemma handlar det inte bara om att spela padel. Det handlar också om att förbättra din fysik, rörlighet, och muskler, som alla är delar som kommer att hjälpa dig att förbättra din prestanda på planen.

Det här träningspasset är därför lämpat för spelare som vill ha mer kraft.

Dina axlar är den mest avgörande delen om du vill öka kraften på din smash, bandeja, vibora och i princip alla overhead.

De bästa enkla hemmaövningarna för att hjälpa din axel att bli starkare är:

  • Pushups (prova 3 omgångar med 5-10 stycken)
  • Lutande armhävningar
  • Planka

Det här är enkla och enkla övningar som du kan göra hemma som hjälper mycket av din kroppsstyrka såväl som dina axlar, dessa kan du bygga upp med tiden. Håll dig vid dem i minst en månad och du kommer att se resultat.

Med starkare axlar är det lättare att generera kraft på din smash och bandeja. Detta kommer att hjälpa dig att pressa motståndarna och kommer att stoppa tröttheten på banan.

7. Knäböj

Dina bens rörlighet och styrka är otroligt viktig för prestanda på padelbana. När du spelar vill du kunna komma lågt ner och ta emot de tuffa och utmanande bollarna.

När någon spelar volley eller bandeja med mycket slice, förblir den låg måste du böja på knäna för att försöka ta emot den. En utmärkt övning för att förbättra dina egenskaper för just detta är knäböj.

Knäböj är det enklaste och bästa sättet att förbättra din styrka i benen, och det hjälper också till att förebygga skador. Eftersom 40% av alla padelskador sker i underbenen!

Att göra knäböj kommer att bygga upp styrka och låta dig ta emot låga bollar.

Du kan sedan prova knäböj med en vikt, detta kommer att göra det mycket jobbigare och få benen att arbeta mer.

Tips: Böj alltid knäna för att komma till en låg boll, inte ryggen.

8. Spring fram och tillbaka mellan en punkt

Explosivitet och snab rörlighet är viktigt för att kunna ta emot snabba och svåra bollar på padelbanan. Med det sagt är en bra övning hemma att springa fram och tillbaka mellan två punkter för att förbättra din explosivitet.

Det här är ganska underskattat, folk ser inte meningen av att bara springa fram och tillbaka, men det kommer att hjälpa din smidighet och balans.

Detta är lätt att göra hemma. Placera bara två koner, eller välj ut två föremål som är cirka 10 meter från varandra. Sprinta sedan mellan dem och rör vid konen varje gång du kommer dit.

Liksom all övning rekommenderas att sätta ett mål, när du gör detta kommer du att pressa dig själv mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!