Tourna Mega Tac Grepplinda Recension

Bra grepplindor är ett måste i både tennis och padel för att ge god komfort och bra grepp.

Enligt Tourna är Mega Tac detn klibbigaste grepplindan som någonsin gjorts, period. En exklusiv polyuretanbeläggning skapar en extremt klibbig yta som bokstavligen klibbar fast vid din hand. Tourna lovar också en mycket lång klibbtid. Faktum är att Tourna rapporterar klibbighet i upp till 14 timmar.

Tourna designade Mega Tac för spelare som föredrar ett hållbart, klibbigt grepp som fungerar även i kallt väder.
Mega Tac finns i en ljusblå färg, vit och svart. Längden är listad som XL (100 cm × 2,9 cm). Handtagen finns i förpackningar som inkluderar efterbehandlingstejp.

Tourna Mega Tac är en perfekt grepplinda för spelare som älskar ett klibbigt grepp. Det anses också vara en av de mest populära grepplindorna på marknaden.

Komfort

När det kommer till komfort är Tourna Mega Tac primärt fokuserat på grepp, absorbtion, och klibbighet. Greppet erbjuder ganska bra komfort för ett sådant klibbigt övergrepp, men inget utöver det vanliga.

Tyvärr offrar Tourna Original en del komfort för att säkerställa toppnivån på absorptionen, men det verkar inte vara fallet med Mega Tac.

Du kanske är inte ett stort fan av den klibbiga känslan från detta grepp, men när du väl är van vid klibbigheten är detta ett ganska bekvämt grepp att spela med.

Även om det kan vara för vissa människor, känns Mega Tac lite tunn för vad jag normalt skulle tycka om att spela med.

Jag skulle förmodligen fixa detta genom att lägga ett annat övergrepp under det, förmodligen inte något så klibbigt, utan bara ett vanligt övergrepp. De första minuterna med att använda detta grepp tyckte jag att jag var minst bekväm.

Det är så klibbigt att det kan bli svårt att växla mellan forehand- och backhandgrepp, men efter lite spelning hamnar det i en mycket bättre nivå av klibbighet.

När det väl är avgjort håller Mega Tac sin klibbighet otroligt bra. Tourna säger att den håller sin klibbighet i upp till 14 timmar och jag tycker att den levde upp till detta.

Om du tycker om en klibbig känsla från ditt grepp, kommer du förmodligen att hitta detta grepp extremt bekvämt.  Vad jag saknade är lite av en sammetslen och mjuk känsla, men detta är offrat för dess klibbighet.

Absoerberingsförmåga

Det är här många som har svettiga händer kommer att få problem med klibbiga grepp.

Jag vet inte om det bara är jag, men när det är varmt ute och du spelar lite intensiv tennis, blir klibbiga grepplindor bara hala.

När du är djupt inne i en match och dina händer blir lite svettiga, är det sista du vill oroa dig för om du ska hålla fast i din racket.
Det är vad Tourna Mega Tac erbjuder.

Det finns uppenbarligen många människor där ute som gillar med klibbiga grepp, men det känns som att de måste ha låga svettnivåer.

Absorbens är kanske inte mitt första krav från ett grepp, men det är ganska högt upp på listan, och Mega Tacs prestanda i denna kategori skulle utesluta det som ett alternativ för mig.

Racket glider inte ur handen, men det är inte en perfekt svettabsorberingsförmåga på grund av att den primärt fokuserar på klibbighet.

Spelare med mycket svettiga händer bör vara lite uppmärksamma om väljer det här greppet. Om du inte svettas alltför mycket kan dess svettabsorbtion vara tillräcklig, men om du svettas för mycket kan du behöva välja en annan grepplinda.

Tunnhet

Detta grepp är supertunt, vilket ger dig många alternativ. Om du gillar känslan av att vara super nära handtaget kan du ha det.
Om du gillar ett tjockare grepp kan du använda flera lager för att få den exakta känsla du gillar.

För andra som gillar lite mer vaddering kan du lägga till ett extra övergrip under för lite mer komfort.

Den är så tunn att du kan känna allt som händer men ändå lyckas absorbera många av vibrationerna.

Jag gillar inte att greppet är för rundat, men jag är inte någon som behöver känna alla konturer på racketen.

Mega Tac är så tunnt grepp som du verkligen kan be om, och den får höga poäng här.

Om dina två huvudkriterier för ett grepp är klibbiga och tunna, bör detta finnas högst upp på din lista över potentiella grepplindor.

Hållbarhet

Som vi nämnde hävdar Tourna att detta grepp kommer att hålla sin klibbighet i upp till 14 timmar. Det låter inte mycket, men enligt greppstandarder är det väldigt imponerande.

Ofta när du använder ett klibbigt grepp, känner du att slitaget gör att klibbighet försvinner på några timmar, men det är inte fallet med Mega Tac.

Jag höll detta grepp i en vecka och upptäckte att klibbighetsnivåerna förblev ganska konstanta under cirka tio timmars tennis.
Det skulle verkligen inte överraska mig om klibbigheten håller sig bra i 14 timmar Tourna. Det betyder att detta grepp har utmärkt livslängd.

Att ständigt byta ut grepp kan vara en mycket dyr affär, så det kan vara en stor bonus att hitta ett grepp som håller.
Detta är en annan utmärkt egenskap hos detta grepp och hjälper till att placera det stadigt nära toppen av listan när det gäller högklibbighetsgrepp.

Om du älskar klibbiga grepplindor skulle jag verkligen rekommendera att prova den här grepplindan. Det är det klibbigaste greppet på marknaden och den där klibbigheten förblir intakt under lång tid.

För ett klibbigt grepp varar det länge och sparar mycket pengar på lång sikt.

Installation

Att installera Mega Tac är enkelt. Ingen av ändarna är avsmalnande, så om du går efter det utseendet måste du klippa det själv. Det finns inte heller någon självhäftande startflik, men om du börjar med en fyrkantig ände är det enkelt att hålla greppet på plats för första omslaget.

Mega Tac sträcker sig snyggt för att undvika bucklor i övergången, och vi märkte ingen smalning när vi drog den på plats.

Längden var tillräcklig för ett normalt grepp. Efterbehandlingsbandet höll sig bra och vi hade inga problem med att överhandtag rivs upp på toppen.

På planen

Jämfört med några av de ikoniska grepplindorna på marknaden imponerar Mega Tac verkligen. Mega Tac rankas högt totalt sett i kategorierna hållbarhet, korrekt klibbighet, klibbig hållbarhet, och absorberande. Mega Tac får också en hög ranking i absorptionskategorin och även på en hög rank i känsla.

Som ett resultat är Tourna Mega Tac det högst rankade övergreppet vi har testat, med stor marginal.

När du börjar spela med Mega Tac kan du behöva fokusera mer på att ändra din greppposition. Det är så klibbigt. Efter några timmar verkar dock Mega Tac minska lite i klibbighet, men fortfarande med bibehållen hög klibbighet, och förblir så i timmar.

Jämfört med ett konventionellt vitt grepp verkade Mega Tac renare, mindre slitet och mycket smidigare efter många timmars spel. Trots sin klibbighet känns det inte som om något av denna klibbighet har överförts till din hand under spel.

Slutsats

När vi säger att Tourna Mega Tac är ett riktigt klibbigt grepp, menar vi det som en positiv sak. Tourna erkänner att en produkt som denna extrema kan vara polariserande för spelare, men de fantastiska egenskaperna hos Mega Tac imponerar de flesta som söker en mycket klibbig grepplinda.

Specifikationer

  • Längd – 40 tum (102 cm)
  • Bredd – 1,125 tum (2,85 cm)
  • Vikt – 6 gram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!