Svenska Tennisspelare med Flest Följare på Instagram

Precis som alla andra superstjärnor inom sport har även de bästa och mest kända tennisspelarna en stor närvaro på sociala medier. På Instagram kan man hitta nästan alla stora svenska tennisspelare och få en inblick i deras personlighet som kanske inte är särskilt tydlig i andra typer av media. Förutom att dela med sig av sina framgångar med sina fans kan tennisspelare på Instagram även öppna upp om saker som händer i deras privatliv eller visa sitt stöd under olika händelser i världen.

Och precis som många av de största profilerna på sociala medier har även tennisspelare möjligheten att köpa Instagram följare för att få mer synlighet. Medan de allra största stjärnorna som Mirjam Björklund och de talangfulla Ymer-bröderna kanske inte behöver köpa sina följare, är det definitivt många andra som använder sig av dessa sociala medietjänster.

Det är ju lika viktigt för, särskilt mindre kända, tennisspelare som för världens största stjärnor att ha en närvaro på till exempel Instagram, Facebook och Twitter så att deras karriär som de tränat så hårt för att uppnå får den uppmärksamhet som den förtjänar. Tyvärr har vi idag inte särskilt många svenskar i världens tennis-elit och därför kan det vara svårare för våra lokala tennisstjärnor att nå ut till en så bred publik som Carlos Alcaraz eller Rafael Nadal.

Den svenska tennisspelaren med flest följare är idag just Mirjam Björklund som har cirka 63 000 följare. Jämför vi med till exempel Nadal, som har över 16 miljoner följare är det lätt att förstå varför svenska tennisspelare behöver investera mer tid och pengar på sin sociala medienärvaro. Här nedan har vi listat några av de svenska tennisspelarna med flesta följare på Instagram 2022:

  1. Mirjam Björklund: 63 000 följare

  2. Mikael Ymer: 29 300 följare

  3. Elias Ymer: 29 300 följare

  4. Rebecca Peterson: 9,926 följare

  5. Leo Borg: 7,744 följare

  6. Cajsa Hennemann: 3,152 följare

  7. Karl Friberg: 2,788 följare

  8. Filip Bergevi: 1,938 följare

  9. Fanny Östlund: 1,873 följare

  10. Jonathan Mridha: 1,708 följare

Precis som på världsrankingen i tennis är det är även rätt sorgligt att se så få svenska tennisspelare med många följare på Instagram. Vem vet om nästa stora internationella tennistalang just nu tränar på sin backhand i Växjö eller Lund, men 2022 är den svenska representationen på världens topplistor väldigt tunn. Karl Friberg, som bara är 23 år gammal, och Björn Borgs son, Leo, har både tagit massiva kliv i världsrankingen det senaste året, men tyvärr reflekteras detta inte i antalet följare de har på Instagram.

Kanske beror detta på att tennisfans, världen över, endast bryr sig om den absoluta eliten. Eller så beror det på att vi saknar ett starkt stöd för svensk tennis i Sverige, på social medier. Det kan vi tyvärr inte svara på. Det vi kan göra är att tipsa om att följa dina favoritspelare på Instagram för att få en personlig koppling till dem som du inte kan få via TV-intervjuer eller genom att se dem spela.

Kan du tänka dig om vi hade kunnat följa Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg på sociala medier under deras storhetstid och få en inblick i deras resa till världseliten. De tre spelarna hade definitivt varit bland de topp 100 sportstjärnorna på Instagram om sociala medier hade varit en grej under deras storhetstid. Idag kan vi se dokumentärer och intervjuer från när Sverige tog över tennisvärlden på 70- och 80-talet, men med sociala medier får vi en lite mer personlig och nära kontakt med våra idoler.

Instagram har även blivit ett viktigt och väldigt roligt verktyg för alla sportstjärnor och vi fans uppskattar verkligen att kunna kika bakom kulisserna i våra favoritspelares liv och följa med på deras träningar, turneringar och att få vara en liten del av deras privatliv. Många av stjärnorna använder också sina plattformar på sociala medier för att hålla fans uppdaterade om skador samt för att marknadsföra eventuella produkter som hjälpt de att bli framgångsrika.

Det är inte heller ovanligt att de största svenska spelarna gärna hjälper andra svenska talanger att nå sin fulla potential och kan dela med sig av råd och tips via privata meddelanden sociala medier. Något som inte är lika lätt om du till exempel skulle skicka ett meddelande till Roger Federer, som förmodligen inte sköter sitt eget Instagram-konto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!