Streama Tennis Online – Så Tittar du på Tennis Live

Streaming är en fantastisk möjlighet för tennisentusiaster som vill följa olika tennismatcher i realtid. Den goda nyheten är att tack vare det stora intresset för tennis finns det en stor mängd aktörer på marknaden som erbjuder streaming.

Tack vare streamingens fördelar behöver du inte längre köpa olika TV kanaler bara för att titta på tennismatcher. Istället har du en betydligt större valfrihet när det kommer till streaming. Tack vare streaming kan du njuta av din favoritsport online.

I denna artikel tittar vi närmare på allt du behöver veta om att streama  tennis online. Vi går igenom var de stora turneringarna och tävlingarna sänds och hur du får tillgång till dem.

Var man kan streama tennis?

När du väl har hittat paketet som har alla de matcher du vill kunna se är streaming av tennis lika enkelt som att välja kanal och njuta av matchen!

Tänk på att med de flesta av dessa tjänster kommer du att kunna testa tjänsten riskfritt med ett proverbjudande. Kanaler varierar beroende på tennismästerskapet eller matchen du försöker titta på, och alla streamingstjänster äger inte rättigheterna till alla matcher. Med det sagt är det viktigt att välja streamingtjänst utefter detta.

Streaming är billigare och åtmonstone lika enkelt att använda som TV.

Hur mycket kostar streaming av tennis?

Priserna på streaming av tennis beror givetvis på vilken streamingtjänst du väljer. Priserna varierar normalt mellan 199-499kr per månad. Jämför detta med extra kanaler eller sportpaket på din TV kan du snabbt konstatera att streaming ofta är betydligt billigare än att titta på TV.

Hur streamar man tennis?

Utöver pris erbjuder streaming ytterligare fördelar. Streamingtjänster låter dig strömma på flera enheter samtidigt och vissa tillåter dig till och med att uppgradera till obegränsad samtidig strömning Stream från var som helst – Med en streamingtjänst kan du streama från praktiskt taget var som helst.

När du ska titta på streaming ansluter du din enhet till Internet behöver du bara Wi-Fi eller en internet inställning vilket innebär att du har möjlighet att strömma hemma eller på språng – var du vill och när du vill. Streaming är tillgängligt via din dator, mobil eller surfplatta. Livestream av tennis världsklass är en fantastisk upplevelse för alla tennisspelare.

Live- och on-demand-TV-Streamingtjänster erbjuder alla ett bibliotek “on-demand”. Detta gör att du kan titta på sport och andra program när de sänds live.

Gratis provperiod

De flesta av tjänsterna nedan ger en gratis provperiod, vanligtvis en hel vecka. Det betyder att du får chansen att prova tjänsten innan du betalar för den. Många erbjuder dessutom fri uppsägning, vilket betyder att om du registrerar dig och inser att du inte gillar en tjänst så kan du säga upp den utan att vara låst.

Streama tennis live i mobilen

De flesta streamingtjänster har en dedikerad app som gör det snabbt och enkelt att streama när du vill. Du laddar helt enkelt ner deras app och på så sätt få tillgång till samtliga matcher via mobilen. Detta går helt enkelt bra med i princip vilken typ av smartphone du än har, såväl iOS som Android.

Streama tennis

Du kommer att kunna se alla de stora tennisturneringarna online via streaming med rätt streamingtjänster. När det kommer till tennis är det främst de största turneringarna, kända som Grand Slams som lockar till sig flest åskådare och följare via livestreams.

Eftersom att rättighetskostnaderna för de största tennisturneringarna generellt är väldigt höga  är det primärt de största aktörerna som streamar de största turneringarna. Även om det vanligaste är att titta via en streamingtjänst där du köper abonnemang finns det några spelbolag som också erbjuder streaming av tennis helt kostnadsfritt. En av de främsta spelaktörerna på marknaden idag är Unibet som har stort fokus på de stora ligorna i många sporter, inklusive tennis, vilket ger dig möjlighet att både betta och streama tennismatcher samtidigt. Du kan se vår guide till tennisbetting här.

Var streamar man tennis?

Som nämnt tidigare finns det generellt ingen streamingtjänst som streamar samtliga matcher inom tennis hela tiden. Detta beror på att streamingtjänster normalt inte äger rättigheterna till samtliga turneringar. Med det sagt är det bra att titta på vilka turneringar respektiva streamingtjänster erbjuder och sedan välja tjänst utifrån det.

Visst kan du köpa TV kanaler, men det tenderar ofta att bli dyrt för normalt behöver du köpa ett helt abonnemang, även om kanalen enbart streamar ett fåtal turneringar. De största kanalerna är Viasat och Eurosport.

Unibet

Unibet är det spelbolag som anses vara bäst på just livestream av tennis. Unibet erbjuder spelmöjligheter men också givetvis streamingmöjligheter. Unibet har ett brett sortiment av tennisturneringar såsom ATP, WTA, Challengers. Allt du behöver göra för att få tillgång till Unibets tennisstreams är att skapa ett konto, sätta in lite pengar, och sedan börja streama. Att spela på matcherna är givetvis valfritt men kan vara ett sätt att göra matchen ännu mer spännande.

Utöver tennis har du dessutom tillgång till streams av en mängd olika sporter också.

bet365

Precis som Unibet erbjuder även bet365 streaming av tennis. Även bet365 har ett stort utbud av tennismatcher som du kan streama, såsom US Open, Wimbledon, och Franska Öppna, med många fler. Här finner du såklart även andra sporter också, inte minst fotboll och hockey.

För att kunna streama på bet365 behöver du ha ett konto samt 50kr på ditt spelkonto, alternativt spelat på odds de senaste 24 timmarna.

Anledningen till att både Unibet och bet365 erbjuder gratisstream är för att locka till sig kunder som ska spela på matcherna. Eftersom att tillgången till streaming av tennis är relativt begränsad och ofta kostar blir det därför ett attraktivt erbjudande som dessutom möjliggör betting av matcherna, om du skulle vilja. Resultatet av detta är att Unibet och bet365 är de främsta spelbolagen i Sverige när det kommer till tennis.

Livestream.com

Livestream.com är en gratis streamingsajt för de som vill titta på challengertouren. Du har dock oftast inga kommentatorer och oftast använder de bara en eller två kameror.

Tennis TV

Tennis TV är en till streamingsida som streamar ATP World Tour. Det är en betaltjänst som kostar 15 dollar i månaden.

WTA TV

WTA TV är en streamingtjänst för WTA touren. Under 2021 gjorde de om sidan och har jobbat med att skapa en ny, bättre plattform för streaming av tennis. Det är en betaltjänst som kostar cirka 100kr.

SVTplay

SVTplay rättigheterna för vissa tennisturneringar som du kan se live. SVTplays utbud är dock lite mer sporadiskt, och ibland har SVTplay streaming av tennis att erbjuda, och ibland inte. Normalt sänder SVTplay live från Båstad Open, men även större turneringar kan komma att sändas.

Streaming av ATP

Även känd som ATP tour är ATP ett samlingsbegrepp för alla de största turneringarna under tennissäsongen. Detta är såklart därför de absolut mest populära tenniseventen under året som lockar till sig flest åskådare men också online-tittare.

De fyra största ATP tävlingarna som det är mest uppståndelse kring är Wimbledon, Franska öppna, Australian Open och US Open. Här spelar världens bästa tennisspelare och matcherna är alltid otroligt nervkittlande. Givetvis finns det dock även mindre ATP-turneringar som går att se på. Som nämnt tidigare sänds alla dessa turneringar gratis hos Unibet.

Australian Open

ESPN äger rättigheterna för Australian open i dagsläget, men som nämnt tidigare ändras rättigheterna till olika sporter. Det är därför bra att titta på senaste informationen om vad som gäller inför årets Australian Open.

French Open

French open har flera aktörer som sänder live, inklusive NBC Sports, ESPN och Tennis Channel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!