Streama Padel Online – Så Tittar du på Padel Live

Padel är en sport som har växt explosionartat i popularitet under de senaste åren. Inte minst har fler än någonsin börjat att utöva sporten på sin fritid och fler padelbanor än någonsin byggts, men detta har även lett till ett ökat intresse för professionell padel.

Allt fler är intresserade av att titta på padelmatcher, och streaming är det enklaste sättet att titta på padel hur du vill och när du vill. Detta har också lett till att fler matcher än någonsin nu går att streama, samtidigt som utbudet fortsätter att breddas.

Tack vare streaming kan du titta på matcher på din Smart Tv, mobilen, eller surfplattan, vilket innebär att du kan titta på padel live var du vill och när du vill (förutsatt att det pågor någon match förstås).

De främsta och mest populära padelmatcherna att streama är givetvis World Padel Tour, men idag finns det även en hel del andra padelmatcher som du kan streama.

Men hur streamar du padel, vilka matcher kan du streama, och var gör du det? I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta om att streama padel online.

Var kan man streama padel?

Det finns flera aktörer som erbjuder streaming av padel. Men olika aktörer har olika utbud och streamar olika matcher. Någonting som är väldigt positivt för oss padelälskare är att eftersom att intresset för padel har ökat har även många bettingsidor börjat erbjuda odds på sporten. Detta har också gjort att utbudet av padel streams ökat. Läs vår kompletta guide till padelbetting här.

Värt att påpeka är dessutom att rättigheter för olika matcher och turneringar förändras beroende på hur avtalen mellan olika aktörer ser ut. Och vi kan dessutom förvänta oss att antalet aktörer som erbjuder streaming av padel kommer att öka rejält under de kommande åren.

Streamingmöjligheterna och rättigheterna hos de främsta streamingaktörerna ser idag ut på följande sätt:

 • Viaplay.se: World Padel Tour, Padel SM, Viaplay Open, Swedish Padel Tour
 • Studio Padel på YouTube: Swedish Padel Tour & mindre turneringar
 • Worldpadeltour.com: World Padel Tour
 • Padel-Television.se: Swedish Padel Tour samt Padel SM
 • Padelstreaming.com: Mindre turneringar
 • Aptpadel.com: American Padel Tour
 • Cmore.se: Euro Finans Invitational med flera

Viaplay

Viaplay är en av Sveriges största streamingsidor i Sverige när det kommer till sport, och de har rättigheter för en stor mängd olika sporter och turneringar. Som tur är har Viaplay också satsat mer på padel. Viaplay är idag en av de bästa streamingsidorna för padel i vårt tycke. Här får du högkvalitativa streams, ett stort utbud, och duktiga svenska kommentatorer. Padelmatcherna kommenteras av Peter Jidhe och Sofia Arvidsson. Utöver streaming av matcherna har Viaplay även reportage.

Viaplay erbjuder flera fördelar:

 • Brett utbud av sport utöver padel. Viaplay är därför ett måste för sportälskare för att titta på padel såväl som fotboll eller tennis.
 • Streama WPT, SPT, Padel-SM, och Viaplay Open
 • App för enklare streaming
 • Egen app i Smart TV så du kan titta på matcherna direkt i din TV.

C More C More är en till stor streamingjätte som konkurrerar med Viaplay. Även om Viaplay har satsat mer på padel än vad C More gjort kan detta komma att förändras i takt med att man ser att intresset och efterfrågan på padelstreams ökar. C Mores streamingutbud för padel är ännu begränsat, med fokus på Euro Finans invitational vilket är en turnering med både svenska och intrernationella padelstjärnor.  

 • Stort utbud utöver padel
 • Streama direkt i din Smart TV
 • App för enkel åtkomst

YouTube

På YouTube finns det flera kanaler som streamar padel. Fördelen med dessa YouTube kanaler är att flera av dem även delar intressanta videos och exklusiva intervjuer.

De viktigaste kanalerna för streaming av Padel på YouTube är:

 • Studio Padel
 • ATP

Studio padel

Studio padel streamar många padeltävlingar på sin kanal, givetvis helt gratis. Studio Padel arrangerar dessutom flera av padeltävlingarna som de streamar och har med sina egna tävlingar lyckats locka till sig flera elitspelare från hela världen såsom Miguel Lamperti, Aranzazu Osoro, Lucía Sain, med flera.

ATP Padel

ATP har själva en kanal där de streamar alla sina matcher gratis. Ha dock i åtanke att du i dagsläget behöver använda en VPN för att kunna se dessa matcher då de inte tillåter tittare från Sverige.

PadelStreamer

Hos PadelStreamer kan du titta på både matcher, träningar, och turneringar. Padelstreamer fokuserar främst på mindre tävlingar och här har du möjlighet att titta på mindre lokala turneringar i Sverige. Det är en riktigt bra sida för de som gillar att se på olika matcher som tar plats inom Sverige. Det unika med Padelstreamer är att det fungerar lite som Twitch.tv, världens största streamingside (dock för primärt spel). Detta innebär att folk själva har möjlighet att sända streams på hemsidan, vilket är varför vi får möjligheten att se på streams av mindre padeltävlingar runtom i landet. En nackdel är dock att kvaliteten på vissa streams inte alltid är den högsta då de oftast inte är anordnade av professionella. Dock försöker kvaliteten att upprätthållas genom att streams enbart kan göras från anläggningar som är anslutna till deras nätverk.

Med detta sagt har du själv möjlighet att streama dina egna matcher förutsatt att du spelar på någon av anläggningarna i ditt nätverk.

Det förekommer även turneringar och olika eventmatcher.

Padelstreamer är en betaltjänst som kräver att du har ett abonnemang för att titta.

Padel Live

Padel Live visar alla matcher från Swedish Padel Tour. Det är en streamingtjänst som kostar.

Padel-Television

Padel-television har ett stort utbud av padelturneringar som du kan titta på, däribland SPT, SM, EM och lag-SM, med flera.

Padel-television är ett samarbete med det Svenska Padelförbundet och är den bästa sidan för att se den Svenska padeln på elitnivå. Deras streams är utformade ungefär som en TV-kanal snarare än en vanlig stream, vilket innebär att vi också har inslag av reportage, studio, intervjuer, och mer vilket lägger till ytterligare en dimension och gör dessa streams mer intressanda.

Padel television kostar 99kr per månad och ger dig ett abonnemang som gör att du kan se allt innehåll på Padel Television, live och i efterhand.

Främsta padelturneringarna att streama

WPT – World Padel Tour

World padel tour är den absolut största och mest populära turneringen att streama. Det är på denna stora padelturnering där den absoluta eliten spelar såsom Paquito Navarro, Alejandra Salazar, Bela, och många fler.

Många av spelarna i WPT kommer från Spanien och Argentina av förklarliga själ, men allt eftersom sporten utvecklas kommer du även att få se många andra nationaliteter. Det finns till och med flera svenska padelspelare som jobbar för att komma in.

För att titta på World Padel Tour är det Viaplay eller APTs egna hemsida som gäller. Tyvärr har man inte kunnat se matcher innan kvatsfinalen och alla privata livesändingar från förkvalet (känd som pre-previa) och kvalet (previa) har stängts av. Detta är dock någonting som WPT har lovat att ändra till 2022 då de sagt att de ska sända fler matcher.

WPT:s verkställande direktör Mario Hernando sade:

“Med start nästa år (2022) kommer vi att sända mer, vilket kommer att ge mer synlighet till våra spelare och mer timmars show för fansen”. Många har undrat varför WPT som har kameror uppe och filmar höjdpunkter inte kan börja livesända matcher tidigare än kvartsfinal.

För att fortfarande hålla dig uppdaterad med hur det går i dessa kvalmatcher, även om du inte kan streama dem, kan du använda World Padel Tour Livescore där poängen uppdateras i realtid.

I en intervju sade Mario Hernando att WPT har en dialog med flera sändande bolag om att utöka sändningsrättigheterna till fler länder i syfte att göra sporten mer internationell. Detta kommer i sin tur också kunna utöka antalet spelplatser i världen där WPTs matcher utspelar sig. Detta är goda nyheter som kommer att ge större utbud och bättre streams i framtiden.

APT – American Padel Tour

APT är den näst största touren efter World Padel Tour. ATP matcherna sänds gratis via ATPs egna YouTube-kanal, men som nämnt tidigare behöver du använda en VPN då de inte tillåter trafik från Sverige.

På APT deltar många spelare från Argentina och Brasilien men även en rad andra länder representeras.

APT streamar alla matcher under turneringen, från kval till final vilket är en stor fördel.

Padel-EM

Padel EM streamades hos Padel-Television under 2021, men var du kan se Padel EM beror på, så kika in alla streamingsidor vi gått igenom när padel EM närmar sig för att se vilka eller vilken sida som erbjuder stream av padel EM.

Padel-SM

Padel SM streamas av både Viaplay och Padel-Television.

SPT – Swedish padel tour

Swedish Padel Tour är en turnering mellan de bästa svenska paelsåelarna. Du kan streama SPT hos Viaplay och Padel-Television.

America vs Europe

Detta är en specialturnering där några av de bästa padelspelarna från Europa möter några av de bästa från Sydamerika. Denna turnering går att ses på  Padel-Television.

Hur streamar man padel?

Som du ser finns det en rad olika streamingsidor som streamar padel. Vilken streamingsida du ska välja beror på vilken turnering eller match du vill se. Referera till listan ovan för att välja streamingsida beroende på vad du vill se på. Dock väljer många padelentusiaster att skaffa ett abonnemang hos Viaplay eftersom att detta är ett av de bästa streamingsidorna som dessutom utöver padel har ett stort utbud av sport.

Du kan streama via hemsidorna av respektive streamingsida (med undantag för de som streamar på YouTube). Detta kan göras från din smartphone, dator, eller surfplattta. Flera streamingsidor såsom C more och Viaplay har dessutom egna appar som gör det enklare och snabbare.

Med surfplatta och smartphone kan du titta på padelstreams i princip var och när du vill förutsatt att du har tillgång till internet. Men med din Smart TV får du tillgång till den bästa upplevelsen och kan dessutom titta på padel bekvämt i soffan med vänner.

Om du tittar från din smart TV på sidor som inte har några egna appar kan du använda en Chromecast eller Apple-TV som kopplas in i din TV. Detta gör det smidigare och enklare att titta på streams direkt på din TV.

Vad kostar det att streama padel?

Kostnaden för att streama padel beror givetvis på var du väljer att stream (och vad du vill se). Som diskuterat är en del av streamsidorna helt gratis, medans andra kräver ett abonnnemang. Kostnaden för de betalda alternativen är normalt 89-199kr per månad. De dyrare alternativen har ofta ett bredare utbud som dessutom täcker en mängd andra sporter utöver padel.

De största är då Viaplay och C More.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!