Så skapar du en trevlig och framgångsrik Padelklubb – Tips & Guide

Padel har kommit att bli en av de snabbast växande sporterna i Sverige. En sport som de flesta inte kände till för bara några år sedan har blivit uppskattad av folk i all åldrar.

Padel är säkert, roligt, och prisvärt. Padel är ett utmärkt sätt att umgås med vänner och passar spelare i alla åldrar. Det är också en helkroppsövning, bra för sinnet, socialt, tävlingsinriktat och kan spelas året runt på en mängd olika padelbanor – både inomhus och utomhus.

Planerar du att starta en padelklubb eller bygga din egna padelhall?

Här är några tips att tänka på för att få din padelklubb att växa och locka spelare.

En perfekt padelklubb ska vara mer än bara en plats att spela padel utan ett välkomnande aktivitetscentrum som har något att erbjuda för alla.

En bra tränare/tränarteam och en framåtblickande kommitté är också avgörande.

Hitta din styrka

Varje sport har sin styrka. Du måste bara hitta den och använda den.

Generellt sett är padelns styrka att den kan spelas året runt – och dessutom både inomhus och utomhus. Så om någon vill gå med i en klubb som alltid är aktiv är padelklubbar verkligen tilltalande.

I en padelklubb kan det vara det mycket byråkrati, möten, krav från medlemmar och andra uppgifter som om du kostar tid oh energi. Men du behöver inte organisera din klubb på det sättet om du inte vill.

Det kan dock också vara dyrt att hålla igång. Om du själv äger padelhallen och styr den själv kan du få större kontroll över hur du organiserar din padelklubb. Det viktiga med en padelklubb är vad du kan erbjuda människor som de inte kan få på andra ställen. Och dessa saker är viktiga för att få folk att spela, och att bli lojala medlemmar hos din anläggning. Jag har listat några nedan:

 • Bra banytor (inga trasiga nät, ogräs som växer vid dina utomhusbanor, smusiga glas, söndriga delar, etc)
 • Strålkastare – Fler banor tillgängliga under bra ljus är viktigt för att kunna spela både kvällar och tidiga morgnar
 • Faciliteter – Omklädningsrum, toaletter, kök, lounge, allt nära banorna
 • Sociala ytor – matbord, loungeområden, trevliga bord och stolar, med mera.
 • Bantillträde – det kan vara attraktivt att se till att medlemmar kan använda banorna när man vill, samtidigt som man på andra håll kan behöva hyra banorna på timbasis eller dela anläggningen med andra sporter vilket är dyrare när du spelar regelbundet. Gör det attraktivt att bli medlem och erbjud dessa fördelar till lojala medlemmar.
 • Gemenskap – Klubbar har en gemenskap av spelare för att umgås och få ihop olika människor t.ex. klubbkvällar, turneringar, mm
 • Coachning – Att erbjuda coaching till dina kunder och medlemmar är ett ytterligare sätt att locka fler folk till din klubb, speciellt nybörjare där tröskeln är högre för att faktiskt börja.

Det finns mycket som det styrande organet för klubben kan göra för att locka mer medlemmar och skapa ett fantastiskt community. Så vad kan du göra för att få din klubb att blomstra?

 • Representanter/ambassadörer/coacher/medarbetare
 • Resurser
 • Fina och fräscha anläggningar
 • Finansiering

För att få folk att spela padel i din organisation måste du aktivt jobba med att locka nya medlemmar. Bara då kan du få en blomstrande padelklubb. Anordna event, tävlingar och se till att du ger alla möjlighet att spela i den lokala klubben.

Det kan också vara positivt att erbjuda billigare utbildning till yngre spelare för att locka dessa till din klubb. När de känner sig hemma på en klubb är chanserna goda att de kommer att stanna hos din klubb i många år framöver.

Att leda en padelklubb

Precis som med alla andra fitness, sport, och träningsföretag är det första kravet för framgångsrik padelklubb passion. Ägare som älskar spelet och har en passion för att hjälpa till att sprida den kärleken kommer att ha lättare att locka och engagera medlemmar.

Resten av jobbet kräver organisation, prioritering, att ha koll på vad padelspelare vill ha och att sätta rätt lag och verktyg på plats för att få det hela att hända. Du är sällan själv när du bygger en padelklubb och därför är det viktigt att ha med dig likasinnade och engagerade medarbetare i ditt team.

Oavsett om det är ekonomisk förvaltning, schemaläggning, medlemserfarenhet eller att hantera anställda, kan det vara väldigt viktigt att ha en process för var och en, plus smidiga verktyg för att automatisera administrativa uppgifter.

Andra aktiviteter

Att skapa en trevlig och framgångsrik padelklubb handlar inte bara om att erbjuda bra banor och utmärkt spel. För att verkligen skapa en klubb som medlemmarna älskar att besöka och spendera tid på, kan det vara en god idé att erbjuda ytterligare aktiviteter som komplement till padelspelet. Dessa aktiviteter kan bidra till en ökad sammanhållning, underhållning och välbefinnande för medlemmarna.

 1. Cornholespel: Ett av de roligaste och mest engagerande spelen att erbjuda mellan padelmatcher är cornhole. Detta kastspelet, där deltagarna försöker kasta små säckar i ett hål på en lutande plattform, är enkel att lära sig och kan spelas av personer i alla åldrar. Dessutom kan det bli en social aktivitet där medlemmarna kan mingla och lära känna varandra bättre.
 2. Yoga- och pilatesklasser: Att erbjuda yoga- och pilatesklasser i padelhallen kan vara en utmärkt idé för att förbättra medlemmarnas rörlighet, styrka och balans. Dessa träningsformer kan dessutom hjälpa till att förebygga skador och förbättra spelarnas prestationer på padelbanan.
 3. Bordtennis och biljard: Att ha bordtennisbord och biljardbord i hallen kan erbjuda ytterligare underhållning och avkoppling för medlemmarna. Detta kan hjälpa till att fylla tiden mellan padelmatcher och skapa ytterligare möjligheter till social interaktion.

Genom att erbjuda dessa ytterligare aktiviteter och tjänster kan padelklubben skapa en mer välkomnande och engagerande atmosfär för medlemmarna. Detta kan i sin tur bidra till att öka klubbens popularitet och framgång på lång sikt.

Medlemsupplevelse

Ett av de största sätten som padelorganisationer kan förstärka fördelarna med den senaste padelboomen är genom att göra exceptionella medlemsupplevelser till en högsta prioritet. För nya spelare som vill gå med i en klubb för första gången kan medlemsfunktionerna och förmånerna du erbjuder vara den avgörande faktorn som får dem att välja din klubb framför en annan.

Att erbjuda besökare och medlemmar en exceptionell medlemsupplevelse börjar med att förstå dina medlemmar och deras behov. I dagens allt mer digitala värld är ett av de bästa sätten du kan få dina medlemmar på att låta dem tjäna sig själva för ökad frihet.

Ge medlemmarna friheten att boka sina egna bantider, schemalägga en lektion med ett proffs, eller betala en räkning. Med onlineregistrering kan medlemmar se banornas tillgänglighet i realtid och sedan välja en tid och ett datum som fungerar bäst för dem. Möjlighet att betala sina räkningar online gör att medlemmar kan spara tid genom att hålla reda på de medlemspaket de har köpt och hålla sig uppdaterade om sina månatliga betalningar utan att kontakta din personal. Detta blir givetvis en win-win för båda parter.

Att ha en programvara för hantering av din padelklubb som tillåter registrering online är ett måste, men att hitta en som också stöder en integrerad mobilapp kan ta din klubb till nästa nivå. Att ge medlemmarna möjlighet att hantera alla aspekter av sitt medlemskap direkt från sina smartphones ger den bekvämlighet och flexibilitet som många medlemmar längtar efter.

En annan stor bidragande faktor till den övergripande medlemserfarenheten hos padelklubbar är anläggningsförvaltning, inklusive underhåll av banan. Oavsett om du har utebanor eller innebanor är korrekt och regelbundet underhåll otroligt viktigt.

Förutom att betala för medlemskapet och möjligheten till förbättringar som erbjuds av din klubb, betalar de också för toppklassiga padelbannor. För klubbar med inomhusplaner, överväg LED-belysning och att ständigt städa och fräscha upp dina banor för optimala spelförhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!