Så Förbättrar du ditt Fotarbete i Padel

Inom padel är fotarbetet en extremt viktig del för att lyckas och spela väl. Med snabbt fotarbete kan du bli bättre på banan, ta emot fler returer och vinna fler bollar. Inte minst överraska dina motståndare.

Om du vill förbättra ditt fotarbete och smidighet måste du koncentrera dig på stabilitet, motstånd, hastighet och kroppskoordinering.

Har du spelat tennis tidigare är det en stor fördel, eftersom att fotarbetet fungerar på samma sätt.

Snabba steg är en effektiv och populär metod för att för att förbättra smidighet. Att hoppa hopprep är också ett enkelt sätt.

Det är bättre att utföra dessa övningar i början av en match efter uppvärmningen. Dina muskler ska vara fräscha för att säkerställa god rörelsekvalitet. Och eftersom de inte lämnar dig utmattad kan du utföra motstånds- eller uthållighetsträning efteråt.

Tänk på följande när du utför fotarbetsövningar med en platt stege:

  • Skjut bort från dina bollar (inte tårna)
  • Pumpa händerna från axelhöjd till höfter (män) och från brösthöjd till höfter (kvinnor)
  • Håll armbågarna 90 grader hela tiden
  • Håll dina armar, axlar och händer avslappnade
  • Försök att hålla huvudet stilla så mycket som möjligt

Om du någonsin har sett boxningsmatcher har du observerat att boxare har fantastisk smidighet och fotarbete. Det är därför vi har mycket att lära av dessa idrottare.

Den bästa metoden att träna ditt fotarbete för padel är att göra övningar utanför spelet. Även om vanligt spel på padelbanan kommer att bidra till förbättrat fotarbete över tid. Däremot är vanliga övningar effektiva för att få bättre fotarbete väl på plan. Den goda nyheten är att du inte behöver göra det svårt för dig heller. Enkla övningar som är bra är:

  • Hoppa hopprep
  • Snabba steg

Hur du förbättrar ditt fotarbete i padel


1.Hållning

Att ha en bra hållning gör det möjligt för spelare att röra sig, ha bättre balans och behålla kontrollen över dina skott. De flesta spelare vet vad “Ready position” är, men vad som ofta händer efter detta är att de rör sig och byter riktning eller stannar upp. Att lära sig att hålla hållning genom rörelse och hålla hållning medan man slår är vad denna princip handlar om.

2. Koordination

Koordination är viktigt för padelspelare. I en ung ålder är förbättring av anslutningen inom det neuromuskulära systemet avgörande för förbättrad hand-öga / fot-öga-koordination, bollspårning och rörelsens svarstid (reaktion).

Ett område som vi har sett den största fördelen med att fokusera på detta område är en spelares förmåga att ta förberedande steg eller justeringssteg.

Spelare tar ofta antingen små steg eller stora kraftsteg. Att ha förmågan att ta små kontrollerade steg som håller en bred bas är viktigt för att komma i rätt position för att komma i kontakta med bollen.

3.Bromsning

Denna princip är definitivt ett viktig område på planen. Alla vill springa snabbare, men att ha kapacitet att stoppa effektivt och absorbera belastning är dock avgörande på många sätt – Skadeförebyggande, bättre positionering för bollkontakt, balans, att skapa en bra plattform att spela viare ifrån.

Förbättring av detta område kan minska antalet skador som spelare kan drabbas av genom att slå bollen i dåligt läge, överbelasta vissa delar av kroppen och inte låta kroppen effektivt anpassa sig till de negativa belastningarna som är förknippade med att sakta ner och stanna.

Det är mycket viktigt att träna denna princip i en kontrollerad miljö, få tekniken rätt, överbelasta kroppen och sedan låta den återhämta sig.

4. Acceleration

Att ha dynamisk rörelse är viktigt, de första 1-3 stegen i rörelsen avgör hur effektiv du blir från punkt A till punkt B.

De första stegen ställer in hastigheten och är därför avgörande för att avgöra hur snabbt du kommer runt på planen. Varje idrottare älskar träningsacceleration. Många spelare kan göra sina övningar mycket mer effektivt om de fokuserar på vissa viktiga områden.

Kontakten med marken måste fokuseras på. Starka kraftfulla steg med en bred bas är viktigt. Att träna dessa två punkter har visat dramatiska förändringar i första stegets hastighet.

5. Intensitet

Principerna ovan är meningslösa om vi inte antar rätt inställning till rörelsen. När du kliver in på banan måste du ha en bra “rörelseinställning”.

Om du inte kan utveckla denna färdighet kommer du att vara begränsad med dina framsteg. Att använda ett stoppur för att mäta en spelares rörelse kommer att förändra hur du rör dig. Du kommer alltid att vilja förbättra din tid, detta leder till mer ansträngning och en högre intensitet. Ju mer de utsätts för det, desto bekvämare blir det, och desto mer anpassar sig din kropp på ett positivt sätt.

Det finns några anledningar till att spelare inte rör sig så hårt och intensivt som de kan. De känner inte till sina fysiska förmågor (det är därför tester är viktigt). De har inte uppmuntrats att arbeta med en högre intensitet och viktigast av allt gör det ont. Spelare måste utsättas för sina gränser, återhämta sig och inse att det är ok. Speciellt när unga idrottare gradvis utsätter dem för sin tröskel och uppmuntrar dem att gå dit några gånger i veckan är det viktigt att utvecklas både fysiskt och mentalt.

Hur du bör röra dina fötter i padel

I padel är ditt fotarbete en av de viktigaste aspekterna av spelet. Om du aldrig har spelat tävlingsmatch eller om du inte har någon racketsport erfarenhet, bör du se till att ditt fotarbete kommer på plats!

Låt oss börja med det ”delade steget”. Detta är något du vill genomföra hela tiden. Du bör stå på tårna för att studsa lite lätt.Dina vader kommer att vara spända och detta gör att du kan röra dig snabbare. När dina motståndare slår bollen vill du hoppa upp litegrann. När du vet bollens riktning kan du välja en riktning för att slå tillbaka bollen.

Om du bara börjar med padel kan det vara svårt att läsa bollens riktning, därför föreslår vi att du fokuserar på det lilla skuttet och din rörelse efter att du vet var bollen kommer. Försök att undvika att sätta klackarna i marken, det gör dig mindre snabb. I World Padel Tour ser du hur viktigt fotarbetet är. Proffsen kan läsa bollen perfekt och de kan placera fötterna därefter.

För att bli bättre på ditt fotarbete är det viktigt att träna detta. Du kan göra detta genom att ta fler steg när du går mot bollen. Proffsen kan läsa bollen och flytta därefter med ett steg. Om du är ny på padel bör du ta så många steg som möjligt för att bli bekväm med mindre steg senare.

Precis som andra racketsportar är det viktigt att ha en stabil grund när du kontaktar bollen. Om du vill komma in i en bra position vill du ha bra fotarbete och många steg. Om du kommer i position för tidigt måste du förmodligen slå bollen bakom dig och detta är något du vill undvika hela tiden!

I padel har du mindre reaktionstid jämfört med tennis. Det är därför du inte vill göra ett lågt splitsteg precis som tennis. Istället vill göra ett lättare, snabbare och högre delat steg så att du kan reagera snabbare. En annan skillnad jämfört med tennis är att bollen kan ha flera riktningar. Det kan till exempel studsa mot glaset. Du vill tänka på de olika riktningarna och implementera detta i ditt fotarbete också. Många tennisspelare gör ett lågt splitsteg men om du vill vara snabb är det viktigt att göra ett mindre splitsteg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!