Returnera en Serve i Padel – Bästa Tips & Guide

Att kunna returnera en serve i padel är en viktig aspekt i padel för att lyckas och vinna poäng.

När det gäller att returnera servar i padel, har en hel del att göra med hur bra en serve det är. Icke desto mindre är en mycket viktig fråga att se till att du helt enkelt får bollen i spel igen och undviker att förlora poäng. Att förlora poäng på grund av din retur av servar är något du vill undvika till alla pris.

Det finns flera sätt att returnera en serve i padel. Och för att lyckas är det vitigt att dels kunna ta emot den, och dels returnera den på ett sätt att det sätter press på motståndarna och ökar dina chanser att vinna poängen. Några av de mest effektiva överväganden är följande:

  • Blockera bollen igen över planen till foten av din motståndare som utförde serven.
  • Spela en överdriven lobb över huvudet på dina motståndare när de närmar sig nätet.
  • Spela din retur överdrivet till backhand av motståndaren på. Överdrivna backhandvolleys är förmodligen det jobbigaste att spela aggressivt.

Låt oss ta en bättre titt på dessa nyckelmetoder som du bör använda när du returnerar servar och ta reda på hur du kan införliva dem på ett vettigt sätt när du kliver in på planen.

Returnera servar i padel

Medan du spelar din retur av servar är det bäst att väga upp förhållandet mellan hot och att spela säkert/minimera risken.

Till exempel vill du inte ta ett enormt hot genom att försöka placera dina motståndare under stress när risken att du kommer att missa skottet och ge en gratispoäng till dina motståndare är hög.

Vid samma tidpunkt, om din retur av serven är säker, är allt du gör att ge dina motståndare en enkel och snäll boll som de kommer att anfalla. Detta kan sätta dig och din partner under ganska mycket stress och press.

När du är en nybörjare ska ditt huvudmål vara att enkelt returnera tillbaka serven för att behålla bollen i spel. Den bästa returen till spel är att blockera bollen över planen med lite eller ingen igen sving, särskilt om din motståndare inte har kommit så nära nätet.

Vilka är de två formationerna för returer som spelare kan använda?

De två serve formationerna är den vanliga formationen och den australiensiska formationen.

Den australiensiska formationen är den plats där varje spelare befinner sig på samma sida av planen när serven utförs. Du ser den här spelmodellen ganska mycket från erfarna och professionella spelare, där alla spelare inom laget ska vara både specialister på forehand eller backhand.

I den här formationen, om du är en duktig spelare och din partner servar forehand kommer du att stå på forehand positionen.

Om din partner servar från andra sidan av planen kan var och en av er vara på samma sida av planen. Efter att ha servat slår du sedan igenom till deras sida av planen.

Förstå den strategiska skillnaden mellan vanliga och australiska serveformationer.

Medan du spelar i den vanliga serveformationen, kan din motståndare ha området för att dämma upp returen över planen igen till servern.

Ändå, när du deltar i den australiensiska serveformationen har du redan fått en deltagare på på sidan av planen där serven har utförts. Den deltagare vid nätet kommer att röra sig efter serven för att täcka mittlinjen.

Vid detta tillfälle ska en retur av serve som helt enkelt blockeras igen över planen straffas av deltagaren som skyddar nätet på mittlinjen.

Frestelsen när man returnerar serven mot den australiensiska serveformationen är att som ett alternativ blockera serven igen upp på vägen in i den tomma halvbanan.

Svårigheten med det är tvåfaldig. För det första, din motståndare som helt enkelt har servat ska röra sig och fylla det som var ett ledigt område i planen. Din retur av serve som blockerades igen ska vara en enkel volley att spela.

Den andra nackdelen är att efter att ha tagit del av din retur kan du vara felplacerad mot glaset. Det lämnar din partner med skyldigheten att skydda praktiskt taget hela planen.

Vad man ska göra mot den australiska serveformationen

Som ett resultat av att din motståndare rör sig upp till nätet i din del av planen, placerar det hela deras momentum framför sig och öppnar området bakom dem.

Detta skapar chansen för en lob upp där du kan vara om bollen kommer dit.

Vad du kommer att märka när du tittar på matcher på World Padel Tour är att spelare rutinmässigt spelar en lobb på vägen mot en serve från den australiensiska serveformationen. Det borde vara känt att dessa är extremt duktiga experter och skickliga spelare som kan spela en lob mot en enastående service som är snäv mot facettglaset som många till synes inte ens kan få sitt racket i närheten av.

Om serven är jämförelsevis svag och din motståndare är trög med att stå upp mot webben, bör du ha valet att blockera din retur hela vägen ner till deras fot.

Att hantera en serve som kommer till till mitten av baslinjen

När det gäller service nere på T-markeringen vid baslinjen finns det några olika frågor som du måste överväga.

Du vill dessutom tänka på var dina motståndare är på planen. De kanske använder den australiensiska formationen eller den traditionella formationen på deras sida.

Så i händelse av att de servar ner till T-området vid baslinjen och du slår tillbaka mot dem kommer du snabbt att märka att du är helt felplacerad. Du har dragits till mitten av planen samtidigt som ditt momentum drar dig bort ur din skrymsle. Det ger ett enkelt mål för dina motståndare att slå bollen för att vinna poänget.

Oftast är förmodligen den mest försiktiga returen till en serve som kommer ner i T-området att slå en lobb. Det ger dig och din partner tid att komma på plats igen och skydda era sidor av planen.

Om serven är lite svag kan du möjligen spela en mycket bra anfallslob som en retur av serven. Det ger dig och din partner chansen att ta kontroll över dina motståndare och börja dominera.

En sak som du kan göra i ditt spel mot en serve längs T-markeringen är att lämna tillbaka bollen mitt i planen. Så när ingen av dem täcker mitten, använd det till din fördel.

Den här taktiken till synes kommer att misslyckas för skickliga padelspelare.

Den överdrivna returen till motståndares backhand

När du tittar på proffsen kommer du att se en annan typ av retur som de vanligtvis utför.

Det kan vara en retur av serve som utförts överdrivet till backhand volley av motståndaren vid nätet. Anledningen är att det är en väldigt besvärlig volley att slå i ett anfallande medel.

Så om du råkar vara i ett någorlunda bra läge, slå din retur bra och överdrivet till motståndarens backhand volley på internet. Möjligheterna är att de faktiskt inte kan göra mycket med bollen. Oftare än inte kan de bara vara kapabla att slå en opartisk volley och sedan fortsätta spela. Detta ger dig tid att börja konstruera spelet ur din position.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!