Pumpa Padelbollar – Så Gör Du!

Padelbollar och tennisbollar pumpas upp för att ha ett visst inre tryck för att få ultimata egenskaper i spelet.

En av de största kostnaderna för att spela padel är att köpa padelbollar. Åtminstone om du ska byta bollar som du bör. Många väljer att spela med samma padelbollar i många månader utan att byta ut dem, men detta är faktiskt inte idealt.

Padelbollar börjar förlora sin studs så snart de tas ut ur sin trycksatta behållare och under matchen förlorar de ännu mer studs när de får slag efter slag. Resultatet är att du efter två eller tre matcher kommer att märka en tydlig skillnad i studsen på bollen, vilket indikerar att det är dags att öppna ett nytt rör och kasta bort de gamla bollarna.

Uppenbarligen kan det bli dyrt ganska snabbt, speciellt om du spelar många matcher varje vecka. Under den andra och tredje matchen kommer du redan att spela med bollar som inte är standard, eftersom de redan skulle ha tappat en del av sin studs, vilket innebär att de inte har de egenskaper som de är tänkta att ha.

Detta kommer att påverka ditt spel eftersom du saknar beständigheten hos en vanlig studs. Däremot har vi problemet med kostnad och problemet med bristande konsistens mellan en match och en annan. Vidare är det inte bra för miljön att  slänga så många paddelbollar.

Det är uppenbart att detta är ett stort problem som alla padelspelare skulle älska att hitta en lösning för.

Den goda nyheten är att det faktiskt finns en väldigt bra lösning som du bör ta vara på. Detta innebär att du kan fortsätta använda samma bollar i upp till tjugo matcher och samtidigt ha utmärkt bollprestation. Vi talar givetvis om att pumpa padelbollar. Med denna metod kan du hålla dina bollar under korrekt tryck hela tiden och njuta av samma studs under varje match.

Pumpa padelbollar

Padelbollar tillverkas bollar genom att de formas ihop av två halvklot. Inuti finns en gas som har ett särskilt tryck som ger bollen sin studs. Eftersom bollen är tillverkad av två delar, under spel och bara genom att ta ur dem ur sin trycksatta burk, kommer den så småningom gasen att ut, och dess inre tryck kommer att utjämnas med det i omgivningen.

Med det sagt kommer studsen att bli sämre och bollarna inte prestera så dem ska.

Lösningen ligger i redskap som hjälper dig att pumpa padelbollarna – en trycksättare. Det vanligaste märket är Pascal box, men däremot finns det även flera märken och tillverkare på marknaden.

Det är ett rör som kan återge padelbollar sitt ursprungliga tryck när du har spelat med dem för att se till att de alltid har korrekt tryck. Detta gör att du inte hela tiden behöver köpa nya tennisbollar. Samma princip fungerar givetvis även på tennisbollar.

Dessa redskap låter dig trycksätta behållaren, i vilka du stoppar bollarna. Sedan har dem en mätare som låter dig mäta exakt hur mycket tryck det finns i burken. På detta sätt kan du spela med dina nya padelbollar och sedan omedelbart lagra dem i boxen med samma tryck som originalburken de kom i. Det kommer att leda till att det inte blir någon tryckförlust över tide, och den enda tryckförlust kommer att vara att under de faktiska matcherna när du slår bollarna.

Vi har alla padelbollar som fortfarande ser bra ut, men som inte studsar ordentligt längre. Du kan återställa dem genom att placera dem i dessa låtor, förvara dem några dagar, och sedan kommer dem ut som nya igen Instruktionerna som medföljer berättar exakt hur du gör i detalj. Det tar cirka 9 dagar att återfå trycket i gamla bollar, men de studsar som nya när processen är klar.

Slutligen, kom ihåg att samtidigt som du kommer att förlänga livslängden på dina padelbollar i hög grad kommer du fortfarande att behöva byta ut dem. De typiska orsakerna är att den yttrefilten är helt sliten eller att bollen tappar sin perfekta runda form på grund av de gånger den träffas med hög kraft.

Kolla in trycksättare – pump för padelbollar

Se senaste priset på Padelspecialisten.

Se senaste priset på Rocketpadel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *