Pumpa Padelbollar – Så Gör Du!

En av de största kostnaderna för att spela padel är att köpa padelbollar. Åtminstone om du ska byta bollar som du bör när bollarna tappar sitt inre tryck över tid. Många väljer att spela med samma padelbollar i många månader utan att byta ut dem, men detta är faktiskt inte idealt.

Padelbollar börjar förlora sin studs så snart de tas ut ur sin trycksatta behållare och under matchen förlorar de ännu mer studs när de får slag efter slag. Resultatet är att du efter två eller tre matcher kommer att märka en tydlig skillnad i studsen på bollen, vilket indikerar att det är dags att öppna ett nytt rör och kasta bort de gamla bollarna.

Uppenbarligen kan det bli dyrt ganska snabbt, speciellt om du spelar många matcher varje vecka. Under den andra och tredje matchen kommer du redan att spela med bollar som inte har så bra studs och prestanda. Detta innebär att de inte har de egenskaper som de är tänkta att ha.

Detta kommer att påverka ditt spel eftersom du saknar egenskaperna och konsekvensen hos en boll med vanlig studs. Däremot har vi problemet med kostnad och problemet med bristande konsistens mellan en match och en annan. Vidare är det inte bra för miljön att  slänga så många padelbollar.

Det är uppenbart att detta är ett stort problem som alla padelspelare skulle älska att hitta en lösning för.

Den goda nyheten är att det faktiskt finns en väldigt bra lösning som du bör ta vara på. Detta innebär att du kan fortsätta använda samma bollar i upp till tjugo matcher och samtidigt ha utmärkt bollprestation. Vi talar givetvis om att pumpa padelbollar. Med denna metod kan du hålla dina bollar under korrekt tryck hela tiden och njuta av samma studs under varje match.

Padelbollar och tennisbollar pumpas upp för att ha ett visst inre tryck för att få ultimata egenskaper i spelet.

Pumpa padelbollar

Padelbollar tillverkas genom att de formas ihop av två halvklot av gummi. Inuti finns en gas som har ett särskilt tryck som ger bollen sin studs. Eftersom bollen är tillverkad av två delar och det faktum att gummi är ett poröst material kommer trycket att så småningom försvinna från bollen övertid. Detta enligt principen att naturen alltid strävar efter att jämna ut trycket, så detta gäller givetvis också för trycket inuti padelbollar och tennisbollar.

Padelbollar kommer att börja tappa sitt interna tryck så fort du tar ur dem ur sin trycksatta burk och dess inre tryck kommer att utjämnas med det i omgivningen.

Med det sagt kommer studsen att bli sämre och bollarna inte prestera som dem ska.

Lösningen ligger i redskap som hjälper dig att pumpa padelbollarna – en trycksättare. Det vanligaste märket är Pascal box, men det finns det även flera märken och tillverkare på marknaden såsom Bounce Tube Ball recovery.

Pascal box och alla typer av trycksättare komer ofta i form av rör som kan återge padelbollar sitt ursprungliga tryck när du har spelat med dem för att se till att de alltid har korrekt tryck. Detta gör att du inte hela tiden behöver köpa nya bollar. Samma princip fungerar givetvis även på tennisbollar.

Dessa redskap låter dig trycksätta behållaren, i vilka du stoppar bollarna. Sedan har dem en mätare som låter dig mäta exakt hur mycket tryck det finns i burken. På detta sätt kan du spela med dina nya padelbollar och sedan omedelbart lagra dem i boxen med samma tryck som originalburken de kom i. Det kommer att leda till att det inte blir någon tryckförlust över tid, och den enda tryckförlust kommer att vara att under de faktiska matcherna när du slår bollarna.

Vi har alla padelbollar som fortfarande ser bra ut, men som inte studsar ordentligt längre. Du kan återställa dem genom att placera dem i dessa boxar, förvara dem några dagar, och efter detta kommer dem ut som nya igen. Instruktionerna som medföljer berättar exakt hur du gör i detalj. Det tar cirka 9 dagar att återfå trycket i gamla bollar, men de studsar som nya när processen är klar. Om du bara spelat med bollarna en match eller så går det givetvis fortare att återfå det interna trycket.

Slutligen, kom ihåg att samtidigt som du kommer att förlänga livslängden på dina padelbollar i hög grad kommer du fortfarande att behöva byta ut dem. De typiska orsakerna är att den yttre filten är helt sliten eller att bollen tappar sin perfekta runda form på grund av de gånger den träffas med hög kraft. Om du planerar att köpa en padelbollspump bör du också se till så att du har bra och kvalitativa bollar som också håller länge. Se vår lista på bästa padelbollarna här.

Vilket tryck är det i padelbollar?

Trycket i padelbollar är mellan 4,6 kg till 5,2 kg per 2,54 cm2. Detta är lägre än det interna trycket i tennisbollar. Och det finns en bra anledning till detta. Eftersom att padelplanen är mindre än tennisplanen är det lämpligare att ha bollar som är långsammare. Det går att spela padel med tennibollar, men anledningen att det inte rekommenderas är att de skapar ett alltför högt tempo som är svårt att hantera.

Padelbollen väger lika mycket som tennisbollar, mellan 56 g och 59,4 g, men på grund av dess lägre tryck känns det som att padelbollen upplevs aningen långsammare och tyngre än en tennisboll.

Kolla in trycksättare – pump för padelbollar

Se senaste priset på Padelspecialisten


Bounce Tube Ball recovery

Bounce Tube ball är en praktisk och lätthanterlig pump för padelbollar och tennisbollar som rymmer 4 bollar. Som alla pumpar för bollar skapar den en trycksatt miljö för bollarna vilket pumpar upp bollarna och bibehåller det tryck dem behöver för optimal prestanda. Denna pump förlänger livet på bollarna runt 3 gånger vilket är bra både för din plånbok och miljön.


Hur länge håller en Padelboll?

Om man pratar om hur länge en padelboll håller innan den tappar sitt tryck och prestanda tar det bara några matcher innan bollen börjar tappa sin prestanda. Men om du använder en padelbollspump kommer dina bollar att hålla betydligt längre. Om du använder en padelbollspump kommer dina bollar att hålla tills den yttre filten slits ut eller att bollen börjar tappa sin spänst och form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!