Padel VS Tennis [Och allt du Bör Veta!]

Padel har helt klart växt enormt de senaste åren, samtidigt som tennis har varit en enormt populär sport länga. Vad gör padel så attraktivt? Padel och tennis är två närbesläktade sporter där spelet liknar varandra visuellt, men om man tar bort poängsystemet som är praktiskt taget detsamma är skillnaderna mellan padel och tennis många.

I den här artikeln ska vi kolla närmare på Padel VS tennis på en rad olika aspekter.

Svårighetsgraden: Padel är enklare och ger oss mer glädje från första stunden när vi hämtar en racket. Tennis är mer tekniskt, kräver en högre fysisk nivå och ger ytterligare en svårighetsgrad. Dessutom måste du göra flera träningar och matcher för att kunna spela på en genomsnittlig nivå. Detta gör padel mer populärt för nybörjare eftersom att det inte krävs mycket tidigare kunskap för att kunna spela ett bra spel.

Reglerna: Poängen och dynamiken är nästan densamma. Den enda skillnaden är att i padel spelar du med väggar och returer och alltid parvis. Väggar och returer kan vara förvirrande först, men de av oss som spelar vet det, detta faktum ger oss en bättre chans att svara på ett komplicerat skott.

Spelet: I tennis är spelet mer linjärt. Det finns kontrapunkter, bollbyten, parallella spel etc. Men nivån på reaktionen som spelaren behöver är mindre än i padel, där poängen är mer intensiv eftersom det är mindre avstånd mellan spelarna. Tennis är dock mer fysiskt krävande eftersom matcherna är längre och du måste göra poäng i varje ögonblick. Vikten av att använda hela kroppen när man slår är viktigare.

I padel måste du vara smidig och veta hur du kan förutse din motståndares rörelser. I tennis måste du bygga poängen lugnt och du måste ha en högre nivå av samordning och koncentration.

I många fall är det bättre att skära bollen och slänga den så att den inte studsar av väggen i slutet eller spelar kort och staket. Den enda gången vi kommer att behöva pressa och göra ett bra padelslag är om vi vill få ut det från fältet eller studsa det direkt på vår bana.

Som par eller ensam: Att spela med någon kan vara ett plus eller ett minus, det beror på varje person. Det är nödvändigt att veta hur man spelar med två personer. Många tycker att det är roligare att spela med två personer eftersom du kan skapa ett band som genererar mervärde till det du inte kan uppnå ensam. Det bör noteras vid denna tidpunkt att det också finns en möjlighet, men mindre populär, att spela dubbeltennis.

Några tekniska aspekter:

Många tycker att tennis är mer tröttande och lite mindre spännande än padel; men tennis är fortfarande en fantastisk sport där alla aspekter, psykologiska, tekniska, taktiska och fysiska, möts. På det sättet är det en något mer abstrakt sport och ett spel med mycket huvud.

Padel är en rolig sport som kräver snabba reaktioner och konstant koncentration eftersom spelet och poängen går väldigt snabbt. Det är också mer socialt, så att det idag finns många ligor, icke-federala mästerskap, mästerskap i olika kategorier etc. som gör sporten tillgänglig för alla publik och för alla nivåer.

Det är därför många pensionerade tennisspelare, eller de med tennisbakgrund, har återvänt till padelbanorna. Det sägs att padel är den frustrerade tennisspelarens sport; detta kan vara sant, men det ger oss möjlighet att fortsätta närma oss en mycket liknande, mer tillgänglig och roligare racketsport!

För dig som aldrig har spelat en liknande sport tidigare, uppmuntrar jag dig att bli utrustad och gå på en padelbana!

Är padel lättare än tennis? Padel är i grunden en lättare sport att lära sig och spela. Den korthanterade racketen gör bollkontrollen lättare i padel. Bristen på en overhead-serv i padel innebär att en absolut nybörjare kan njuta av ett spel utan speciallektioner.

Denna mycket vanliga fråga är en som vi behöver packa upp på många nivåer så att vi kan få ett definitivt svar på vilken av dessa två sporter som är lättare.

Grundläggande

Det finns ett element som gör padel något lättare än tennis, och det är den större fysiska ansträngningen som tennis kräver. Vi måste ta hänsyn till storleken på det område som du också täcker på din sida av banan i tennis. Inte bara är banans markerade dimensioner bredare och längre, utan du måste också täcka områden utanför linjerna.

Att ha en hög fysisk kondition är avgörande för att kunna prestera i tennis och de tekniska färdigheter som används tar också längre tid att lära sig än i padel. Detta resulterar vanligtvis i att en nybörjare spenderar mycket tid på att hämta avvikande tennisbollar.

När du lär dig de grundläggande grunderna i tennis kommer du snart att märka hur tekniken som krävs för att slå bollen och spela tjänsten är nyckelelementen för att vinna poäng och därmed ett spel. Å andra sidan kommer det i padel att handla mer om din taktik som ett lag som kommer att visa sig vara avgörande.

Med detta sagt, underskatta inte komplexet hos padel på sitt eget sätt. Eftersom en padelboll studsar lägre än en tennisboll kommer du att spela många av dina skott relativt närmare marken. Detta kräver mer när det gäller lägre kroppsstyrka och flexibilitet.

Spelar dubbelt enklare

Detta är en av de främsta anledningarna till att padel har rykte att vara lättare än tennis.

I grund och botten i padel kommer du att ha mycket längre möten än i tennis. Det är inte alls ovanligt att se rally i en padel-match gå till 60 skott eller ännu längre.

Med tanke på att padel spelas som dubbelspel på en bana ungefär en tredjedel mindre än en tennis singelbana kan spelarna täcka ett mycket större område vilket leder till att färre vinnare spelas som kan avgöra en poäng snabbt.

Om du spelar bra tillsammans med din partner kommer ditt spel att förbättras liksom dina chanser att vinna.

Av denna anledning är taktiken för synkronitet väsentlig mellan lagkamrater.

Omvänt, i Tennis tar varje spelare ansvar för vad som händer. Med det menar jag att tennis oftare spelas som singlar. Som singelspelare är du ensam ansvarig för vad som händer på din sida av banan.

Kraft kontra kontroll

En av de första sakerna du kommer att märka mellan padel och tennis när det gäller vilken som är lättare är att deras respektive racketar ser väldigt olika ut.

Den långa handtagsträngade racketen i tennis är utformad för att hjälpa dig att generera mer kraft varje gång du slår bollen. Det korta handtaget hos ett padelracket med sitt halvfasta ansikte offrar det mesta av en tennisracket till förmån för mycket större bollkontroll.

Det här är också bra. Eftersom en padelbana är så mycket mindre än en tennisbana är det nästan omöjligt att undvika att slå ut bollen, om du skulle använda en tennisracket på en padelbana.

Denna större bollkontroll som du får från en padelracket är främst det som gör padel lättare att spela, särskilt när du är nybörjare.

Vilket är snabbare att lära sig?

Padel går mycket snabbare att lära sig än tennis.

Padelracket med kort handtag är mycket lättare att använda och att inte ha en komplex överheadserv är en extra bonus. De flesta kan spela en omgång padel den första dagen på banan.

Om du bara vill njuta av ett spel på banan utan att hindras av specialistutbildning och övning, särskilt de många timmarna för att lära dig tjänsten, är det bästa alternativet av de två padel.

Intensitetsnivåer

Graden av fysisk intensitet beror till stor del på hur du spelar spelet. Tänk på att i padel kommer du att spela mycket längre möten i motsats till tennis som innebär explosiv, snabbare rörelse i punkter som vanligtvis är mycket kortare. Ur detta perspektiv är det inte att den ena nödvändigtvis är en mer intensiv än den andra.

Tennisens mer explosiva karaktär, med all start / stop-rörelse kan slita mer på knän och fotleder.

Rolighetsfaktor

Padel har rykte att vara roligare att spela än tennis, särskilt för nybörjare.

Som nybörjare tennisspelare kommer du sannolikt att slå tre eller fyra skott innan du behöver springa och plocka upp bollar.

Eftersom padel är så mycket lättare att spela kan även nybörjare spela längre matcher. Det betyder att det mesta av din bantid spenderas på att spela faktiskt i motsats till att plocka upp avvikande bollar.

Väggen

Inte bara är en padelbana en tredjedel mindre än en singeltennisbana, utan de fyra väggarna har minskat spelområdet ytterligare.

Det gör det mycket lättare att nå bollen när du spelar padel i motsats till tennis. Även en boll som har gått förbi dig kommer att studsa av väggen och komma tillbaka till dig.

Om det är lättare att komma till bollen på en padelplan tack vare väggarna och du använder en racket som ger dig bättre kontroll än en tennisracket, kommer även en nybörjare att ha det mycket lättare att hålla igång.

Om din motståndare spelar ett strålande passningsskott mot dig, skulle det leda till poängförlusten i tennis. I padel blir väggen din allierade genom att föra tillbaka bollen till dig så att du kan fortsätta spela poängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!