Padel Tips För Nybörjare – Så Förbättrar du Ditt Padelspel

Under de senaste åren har padel, även känt som padel tennis blivit en extremt populär sport som bara fortsätter att växa i snabb takt.

Det är många nya spelare som testar på padel, och även om padel anses vara en av de lättaste sporterna att lära sig finns det ett antal tips att ha i åtanke för att förbättra ditt spel. Det är exakt det vi ska gå igenom i denna artikel.

Först och främst måste du ta hänsyn till padelracket och vilket du ska använda. I början är det inte nödvändigt att skaffar dig ett professionellt padelracket. Snarare tvärtom.

Börja med en billig modell för att få erfarenhet, och i takt med att du utvecklar din skicklighet och erfarenhet kan du investera i bättre padelracket med mer speciella egenskaper som är anpassade efter dina behov.

I samma mening måste du också leta efter skor som du känner dig bekväm med att utöva denna sport. Det är varken nödvändigt att välja marknadens mest professionella eller dyraste. Men hitta några bekväma som ger dig god balans och fotfäste.

När det gäller själva spelet är det viktigt att du känner till reglerna och så långt det är möjligt för att se till att du kan spela på rätt sätt.

Innan du går med i en paddelklubb kan du träna lite ensam eller med vänner. Så du tränar lugnare innan du spelar en match där du kan möta motståndare som har mycket mer erfarenhet och bättre teknik. Tålamod i inlärningsstunder är vanligtvis viktigt.

Både för nybörjarnivå och för professionell, är mat en grundläggande sektion för alla padelspelare. En korrekt diet leder till en hälsosam sportutövning där du kan prestera på topp. Se till att du får i dig kolhydrater, proteiner och fetter utan att glömma hydratiseringen och intaget av vitaminer och mineraler.

Kolhydraterna (potatis, spannmål, pasta, fullkornsbröd osv …) gör att vi kan få energi att röra oss, hoppa och slå bollen. De är livsmedel som inte bör undvikas innan ett spel.

Proteiner är mycket viktiga i alla idrottare för att skydda oss från det vanliga slitage av alla ansträngningar. Bland de livsmedel som är rika på protein måste vi lyfta fram kött (kalkon och kyckling), fisk, ägg, mejeriprodukter och vegetabiliska proteiner (sojabönor, baljväxter, bryggerjäst osv …). Dessa livsmedel måste tas efter träning eller efter varje spel för att främja muskelregenerering.

Vidare saker du bör tänka på för att förbättra ditt padelspel är att börja med inlärningskontroll först. Lägg inte för mycket kraft i dina skott, då kommer du att kämpa med precision. Försök istället få känslan för racketen mot bollen. Fokusera på att träffa bollen och ta den över nätet. Då kan du börja slå bollen lite hårdare varje gång och snart slår du bollen med hög precision och hög kraft.

Även kontakten med racket och boll ska vara lite framför dig. Ta en lektion om det finns tillgängligt på dina padelbanor

Du bör även se till att du jobbar med ditt fotarbete. Kolla in hur proffs rör sig på banan som vägledning. Genom att förbättra ditt fotarbete kommer du att kunna förbättra ditt spel.

När det gäller att träffa bollen rakt in i väggen kommer det vanligtvis från att inte slå skott framför kroppen.

Nedan kommer fler viktiga padeltips för nybörjare.

1: Spela för att förbättras

Faktum är att allt eftersom att du spelar kommer du att börja känna igen misstag du begår. Detta kommer att resultera i att du gör mindre misstag och du blir en bättre spelare.

Detta är faktiskt riktigt enkelt. Efter varje poäng du antingen har vunnit eller förlorat spelar det ingen roll, tänk på de misstag du gjort och se helt enkelt till att undvika att begå dem i framtiden.

Fundera över om det är något du kunde ha gjort bättre. Var din ställning bra eller skulle du ha flyttat någon annanstans?

Genom att göra detta kan du utvecklas som spelare snabbare än du tror.

2: Se professionella matcher

Detta är något som många nybörjare inom padel upplever som väldigt värdefullt. Att titta på många proffsmatcher visar saker du borde göra själv. Utan att du ens märker det kommer du att börja förbättra små saker utan att ens tänka på det. Gör en vana av att titta på proffsmatcher så kommer du att kunna läre dig enormt mycket om hur padelspel ska gå till för maximal prestation.

3: Välj en sida att spela på

Har du redan en sida av planen du föredrar? Bra! Försök nu hålla fast vid den sidan en stund. Du kommer att märka att du i många situationer kommer att börja känna igen vissa situationer och du kommer automatiskt att reagera på dem. Du kan alltid byta sida om du vill, men vet att de två sidorna är väldigt olika att spela på.

Vanligtvis spelar en vänsterhänt spelare på höger sida eller på banan. Detta eftersom att du kan maximera forehandslagen som är enklast.

Många gånger kommer detta att ge dig en bra fördel eftersom du inte kommer att förlora positionen på banan om spelaren på vänster sida måste slå en smash på höger sida av banan.

Har du inte en sida du föredrar? Det här är också bra, eftersom du inte har valt en sida ännu kommer du att ha möjlighet att prova nya saker och se på vilken sida du antingen spelar bättre eller kanske bara har en bättre känsla för. Kanske spela en vecka på höger sida, sedan nästa vecka spela till vänster. Se vilken du gillade bäst och håll dig vid den sidan ett tag.

4: Ta lektioner

Du kanske inte vill betala för en tränare och lektioner, men att ta hjälp av en professionell kommer att ge dig några tips om hur du blir bättre. Hur mycket du kommer att förbättras beror på den skicklighetsnivå du redan har, men om du aldrig har tagit några lektioner, kommer en eller två lektioner på en timme säkerligen att hjälpa dig drastiskt.

Om du redan anser att du är en skicklig spelare kommer en eller två lektioner förmodligen inte att göra enorm skillnad, men om du verkligen vill ta ditt spel till nästa nivå.

Ett av de bästa tipsen vi kan ge är att du bör testa och ta några lektioner och se om du gillar det och om det är värdefullt för dig.

5: Spela så mycket du kan

Det här kan låta som ett uppenbart tips, men övning ger färdighet, och detta går inte att komma runt.

Även om detta verkar som en väldigt kliché att säga, så är det verkligen sanningen när det gäller padel.

Försök att spela när du har tid och kan hitta andra människor att spela med. Spela så länge du har kul. Desto mer frekvent du spelar, desto bättre kommer du att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!