Padel Tips för Barn [Bästa Tips & Guide]

Padel är en populär sport för folk i alla åldrar. Detta gäller även barn.

Padel har stora fördelar för barn genom att hjälpa dem att upprätthålla sin hälsa, främja sociala relationer och öka deras självkänsla och personliga självförtroende.

Men vissa barn har svårt att hitta en sport som motiverar dem och som dem brinner för. Av den anledningen kommer vi i den här artikeln att ge dig några tips som får barnen att lära sig spela padel och samtidigt ha det roligt på planen.

Först och främst är det viktigt att betona att ett barn inte alltid behöver bära racket i handen, eftersom det finns många spel utan racket som är mycket viktiga för att barnet gradvis ska få koordination och fysisk skicklighet.

Padel för barn

Koordinering är avgörande för alla sporter, men ännu mer för padel, eftersom spelet är snabbt och det är viktigt att ha god samordning för att kunna slå bollen korrekt. Av den anledningen är det mycket viktigt att börja arbeta med det så snart som möjligt.

För att förhindra att barnet blir trött eller uttråkat måste läraren erbjuda  dynamiska lektioner. Tekniska övningar kan införlivas, men alla bör innehålla något form av pris eller belöning.

Du kan till exempel markera områden för att styra bollen (beroende på ålder och nivå) eller placera föremål på banan som barn behöver sikta på. På detta sätt kommer barnen att göra övningarna, men på ett roligare och roligare sätt för dem. När yngre barn ska spela padel är det viktigt att man gör spelet så roligt som möjligt.

Idéer för barn och padel

När du gör spel utan racket bör du välja övningar som hjälper barn att utvecklas Exempel inkluderar:

  • Fotrörelser: ett mycket roligt spel för barn där de lär sig att röra sig med sidsteg. Bollen rullar ner på marken och de måste passera den under benen.
  • Reaktionshastigheter: det här spelet uppskattas vanligtvis av barn mycket och låter dem utveckla reaktionshastigheten. I den håller barnen sig på väggen / glaset och läraren kastar mjuka bollar som de ska undvika. Varje barn har ett antal liv, och varje gång de träffas av bollen förlorar de ett liv.

Helst kan du växla denna typ av träning så att barn inte hamnar i tristess och lektionen blir så trevlig och rolig som möjligt.

Om vi ​​pratar om äldre barn kan vi göra samma övningar som de vi använder med vuxna.

I så fall skulle spelet baseras på en teknisk del, bestående av övningar, och en annan taktisk del där en hel del levande boll- och spelsimuleringar används. Det är mycket viktigt att övningarna anpassas efter nivån, men att alltid prioritera att barn har kul och har det bra på planen för att skapa ett intresse för padel för framtiden.

Padel börjar utanför banan

Allt lärande är erfarenhet som tas till målmedveten användning. De färdigheter som krävs för padelsporterna är många. Det finns liten anledning att tro att denna idrott i tidiga åldrar bara kommer att läras in i den formella strukturen i själva spelet. Periferiseende, hand-öga-fot-koordination, god kommunikation och stark fysisk grund är nyckelfaktorer för padelutveckling. Om dessa styrs ordentligt kommer de i senare utvecklingsstadier sömlöst att komma ihop med rätt riktning från professionella utbildare.

Det kommer att vara i tonåren där ökad samordning och motorisk förmåga tillsammans med större fysisk styrka och långvarig uthållighet kommer att utvecklas. Tonåringar kan arbeta bättre avståndsbedömning och samordning mellan hand och öga. De kan behärska de färdigheter som krävs för vuxensporter, och med övning kan de utvecklas enormt.

Mest av allt kommer det att vara barnets engagemang som kommer att driva framgång. Den största vikten är kul och motståndskraft i inlärningen. En positiv attityd, optimism, förmågan att reglera känslor. Alla dessa bygger upp motståndskraft, det som får oss att utvecklas som spelare.

Disciplinerad träning kommer senare, ändå har padel en fördel jämfört med många andra sporter. Det är relativt lätt att förstå, tillräckligt för att börja spela ganska snart. Det är också socialt vilket främjar lagarbete.

Tänk på att du och ditt barn är i samma team.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *