Maximal Effekt till ett Reducerat pris, detta är HEAD Flash Rosablå

Även om vi vanligtvis fokuserar mer på racketar riktade till expertspelare, kommer vi i den här artikeln att prata om HEAD Flash, ett racket som är utformad för nybörjare eller mellannivåspelare som vill gå vidare i sitt spel.

Specifikt ska vi prata om modellen Flash Rosablå, en av de 3 modeller som utgör Flash-serien.

Utan vidare ado fortsätter vi med att se mer detaljerat det racket som vi analyserade idag!

HEAD Flash Rosa/blå Funktioner

Först och främst bör det noteras att modellen HEAD Flash finns i två versioner: Gråblå och Rosablå. Den första presenterar sina detaljer i blågrå, riktad till en mer maskulin publik, och den andra med inslag i blå och rosa, för en mer feminin publik. Båd visar dock samma egenskaper, därför båda modellerna presenteras som unisex.

Detta blad har en droppform och en centrerad balans som gör det till ett mångsidigt racket för nybörjare eller mellanspelare. Med en vikt på 360 gram kan det kännas som ett ganska lätt och praktiskt racket.

En av de saker som har fångat vår uppmärksamhet mest är att vi står inför en överdimensionerad racket. Med andra ord har den en jämn yta som är större än ett normalt blad. Detta gör att sweet spoten är större och därför blir det lättare för oss att slå mer exakta skott.

Maximal Effekt till ett Reducerat pris, detta är HEAD Flash Rosablå

Ramen och bladets ytor består av material av kolfiber och glas för att erbjuda bästa motstånd och hållbarhet. Kärnan har ett Power Foam-gummi, ett gummi som är mjukt och som ger dig mer kraft i dina slag och mindre vibrationer.

När det gäller ramen är den förstärkt så att bladet har den bästa strukturella stabiliteten. Inkluderar ett integrerat skydd som standard, men det är inte självhäftande, det vill säga om vi passerar handen över ramens övre del kan vi märka att det finns en lättnad. Det är skyddet, som varumärket har kallat Innegra. Dess funktion är att absorbera de stötar som bladet kan ha när det får slag på ramen.

När det gäller designen är den ganska attraktiv och ungdomlig med detaljerna i det österrikiska varumärkets logotyp och en blixtboltsymbol i rosa/blå på den mörksvarta bakgrunden. I den övre delen av ansiktena visas alla tekniker som tillämpas i denna modell.

Manschetten har en normal storlek (4 1/4 enligt mått för USA och storlek 2 för Europa). När det gäller lindan har den ett standardformat och en del av lockets centrala område, vilket är perfekt justerbart för ett perfekt grepp.

Vad kan vi säga om den här modellen? Det representerar verkligen ett bra alternativ för de spelare som har spelat under en kort tid och vill skaffa en racket med mycket värde för pengarna.

Maximal Effekt till ett Reducerat pris, detta är HEAD Flash Rosablå

Teknik

  • Utökad träff zon: avser storleken på rackethuvudet, bredare än ett vanlig racket. Specifikt har den en storlek på 525 cm² vilket gör att den har en bredare sweet spot än normalt.
  • Innegra: system som är integrerat i bladet tillsammans med ramens kolfiber. Dess syfte? Uppnå större stötdämpning och förbättrad stabilitet. Sålunda reduceras vibrationer vid träff.
  • Kraftskum: Det nya gummit som används i racketen har skapats av det framgångsrika N2-gummit, vilket förbättrar dess egenskaper och ger det större densitet och snabbare minne för att förbättra spelbarheten och ljudet från träffen.
  • Integrated Protector System (IPS): det är ett förformat kolfiberskydd som skyddar ditt racket från stötar och repor, vilket förlänger racketens livslängd.
  • Skräddarsydd rör: är en teknik som används för att förstärka bladets profil. I HEAD görs varje rör av varje blad för att mäta för varje modell och letar efter olika konstruktioner för att ge mer eller mindre styvhet / flexion i varje område efter behov. I det här fallet har den utvecklats för att uppnå maximal effekt.
  • Power Frame: teknik genom vilken hela ramen förstärks, vilket förbättrar bladets strukturella stabilitet.
Modell
HEAD Flash Rosa Blå
År2021
KärnaPower FOAM
MarcoCarbon
StorlekTår
Vikt360 gram
Balansmitt
Huvudstorlek525 cm²
Spelnivå
Initiering / mellanliggande
Speltyppolyvalent

Vilken typ av spelare riktar den sig till?

HEAD Flash Rosa Blå är ett racket som riktar sig särskilt till de spelare som börjar eller som har spelat under en kort tid och som letar efter en modell för runt 1000 kr som är mångsidig, det vill säga som hjälper dem både i offensiva och defensiva aspekter.

Pris och var du kan köpa HEAD Flash

Priset på HEAD Flash är 1095 kr. Som alltid kan du köpa det här racket direkt i HEAD onlinebutiken eller i närmaste distributionsbutik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *