Lär dig mer om din Paddelteknik i år – 3 Praktiska Tips

Idag råder det praktiskt taget “padelfeber” i Sverige. Med över 120 padelklubbar, 3.500 padelbanor och 1 miljon bokade banor år 2020 i Sverige, så råder det ingen tvekan om att padel är en av de mest utövade sporterna i vårt land.

De flesta padelspelare kan klassificeras som nybörjare eller medelnivå spelare, vilket innebär att de övervägande använder denna sport för träning och inte för professionella ändamål. Men oavsett om du spelar sporten i motionssyfte eller i professionella syften kan det vara roligt att stundtals förbättra sina färdigheter som spelare. I det här artikel kommer vi ge dig några konkreta tips om hur du kan förbättra din teknik.

Förbättra din nätposition genom träning

Det finns olika knep du kan göra för att förbättra din nätposition i ett padelspel. Det första du bör göra är att börja träna de slag som sker framför nätet, som backhandvolleyboll och forehandvolleyboll. Du bör också öva andra slag som sker över huvudet.

Därutöver bör du förbättra din förmåga att styra bollen. Du kan till exempel försöka slå ner bollen i hörnen på banan så att din motståndare har färre möjligheter att slå ett slag med ett högt tryck.

Ett annat vanligt misstag som många nybörjare gör är att de tappar sin position på nätet. Det är viktigt att slå bollen väldigt löst när du är långt borta från nätet, så att du har tillräckligt med tid att komma tillbaka till nätet.

Se på andra padelmatcher

Ett annat tips är att hitta inspiration genom att analysera andra padel-tävlingar, vare sig det är en lokal tävling eller internationell. Visst, det kan vara svårt att kopiera deras teknik – speciellt om du är nybörjare. Men det finns många idéer och inspiration du kan få om deras padelspel som deras position, vilka typer av slag de gör och strategier. Om du vill skruva upp tempot kan du även betta på matchen genom att hitta ett spelbolag som erbjuder betting via jämförelsesajten CasinoKollen.com.

Bli bättre genom att läsa pedal-inriktade böcker

Tack vare padel sporternas stora popularitet har ett antal padel-inriktade böcker lanserats. Dessa böcker är vanligtvis mycket praktiska och lätta guider att följa för nybörjare och medelstora spelare. Böckerna ger bland annat tips på hur du kan förbättra ditt spel på kort tid, oftast genom taktiker, tekniker och mental förberedelse. Ett exempel är Padelfys skriven av författarna Åsa Söderberg och Ia Wååk, som har jobbat med fys- och rehab träning och är experter inom padel-området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!