Köpa Padelracket online? Detta bör du tänka på

Att handla på nätet är smidigt det gäller även för padelutrustning. Framför allt går det att få tillgång till ett stort sortiment av produkter. Samtidigt kan de vara lite mer utmaning att hitta rätt eftersom det inte går att känna och testa produkten fysisk.

För att hitta rätt padelracket online finns det några saker du bör tänka på. Här får du några tips på hur du kan välja rätt racket utifrån personliga preferenser och behov.

Välj en webbutik med virtuell assistans

Är du nybörjare inom padel kan de vara lite svårare att hitta rätt racket online. Här kan du hitta ett brett utbud av padelrack för både nybörjare och erfarna. Du kan även få virtuell hjälp att hitta rätt racket för dig. Genom att ha tillgång till en support via exempelvis chatt kan du få personlig service med råd och stöd i valet av racket. 

Virtuell assistans är även en fördel för erfarna padelspelare som vill utvecklas i sitt spelande. Det kan vara att ställa frågor om vikt, material och vilken form som är lämplig inför att ta padelmatcher till nästa nivå. Att handla online innebär inte att behöva avstå från personlig service.

Att välja racket på nätet som nybörjare

När du ska välja racket online kan du ställa in olika filter. Bland annat prisklass, form på racket och spelarnivå. Genom att använda sig av filtrering får du fram de egenskaper du letar efter. Det finns olika tips för nybörjare som ska välja utrustning till padel. Bland annat bör du undvika topptunga racket eftersom dessa är svårare att hantera som ny spelare.

Som nybörjare är det bra att först börja med ett padelracket som har en rund form. Balansen finns närmare mitten än på racket med andra former. Du får en större träffyta och ett racket som är lättare att hantera. Viktmässigt är det bättre att välja ett lättare racket, du kan även välja tunnare tjocklek för bättre manövrering under spelet.

Köpa begagnat padelracket?

Webbutiker som säljer nya racket erbjuder ibland möjlighet att köpa begagnade padelracket. Det är sätt att köpa ett lite dyrare och mer exklusivt racket till ett lite bättre pris. När du köper begagnat är det viktigt att slitage och eventuella småfel framgår tydligt. 

Du ska alltid ha rätt att ångra köpet men ångerrätten kan vara annorlunda utformat än om du köper helt ny produkt.Försäkra dig därför om vilka villkor och garantier som gäller om du väljer ett begagnat racket. 

Exempelvis hur många dagar du har på dig att ångra köpet. Vid köp av en helt ny produkt är ångerrätten i de flesta fall 14 dagar. För begagnade kan ångerfristen vara så kort som tre dagar och med vissa undantag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!