Konstgräs för Padelbana – Allt du Bör Veta

Padelbanor använder i många fall konstgräs som underlag. Just padelbanor använder en kombination av konstgräs med sand ovanpå för att skapa ett idealiskt underlag för padel.

Sanden fungerar betydligt bättre på fibrillerat gräs och skapar efter mycket kort tid en optimal spelyta.

I denna artikel tittar vi närmare på konstgräset som underlag och allt omkring det.

Monofilament konstgräs har en nackdel vilket är att det tar mycket längre tid att gå in i fibrerna för en optimal spelyta. Det är mindre känsligt för härdning om det inte underhålls ordentligt på utomhusinstallationer.

Kom ihåg att båda lösningarna måste borstas regelbundet.

Kort sagt, om du letar efter konstgräs till din padelklubb som kan klara av intensiv användning rekommenderar vi att du installerar monofilamentgräs. Likaså ger denna typ av fiber långsammare spel på banan, eftersom fibrerna, som är hårdare, stannar mer upprätt och saktar ner bollen något. Tänk på att denna typ av konstgräs kräver mer underhåll eftersom fyllningen kan förskjutas vilket gör att ytan tappar regelbundenhet när bollen studsar.

Å andra sidan, om du föredrar att spelet är snabbare rekommenderar vi att du installerar fibrillerat gräs eftersom garnet stabiliserar infyllningen av banan genom att krulla sig, så att studsen blir mer konsekvent och snabbare.

Hur länga håller konstgräs på en padelbana?

Om konstgräs installeras på en padelbana som används intensivt håller konstgräset vanligtvis i cirka 4 – 5 år. Med mindre användning kommer underlaget att hålla längre.

Konstgräskriterier för World Padel Tour

Konstgrässystem med texturerade filament (krympta) möjliggör intensiv användning, optimal dämpning och uppnår ett långvarigt liv även med minskad skötsel.

Strukturen kapslar in kiseldioxidsanden perfekt som en stabiliserande sand och säkerställer en konstant volym. Den rekommenderade kiseldioxidsandfyllningen för denna lösning är endast ca. 7-8 kg/m2. I konventionella fibrillerade lösningar och monofilamentlösningar är mängden kiseldioxidsand 15 kg/m2.

Denna typ av konstgräsplan är den som används i World Padel Tour.

Den lilla mängden kiseldioxidsand bidrar också till att golvet ökar avsevärt i halksäkerhet. För spelarna innebär detta också mer säkerhet i spelet. Spelet påverkas inte. Studsen i bollen är utmärkt redan från början och direkt efter installation. Eftersom det inte finns någon friktion med sanden har såväl fältet som bollarna en längre livslängd. Dessutom är det visuella utseendet perfekt och den har en mycket homogen och intensiv färg genom hela spelplanen.

En annan stor fördel är att du hoppar över det vanliga och regelbundna underhållsarbetet för att omfördela sanden över ytan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!