Kan du spela Padel på vintern?

Kan du spela padel på vintern? Padel kan och spelas på vintern. Så länge banan är torr kan du till och med spela padel ute på vintern. Många av de större städerna har padelbanor inomhus som alltid är mycket upptagna på vintern. Se till att du är varmt klädd och använd nyare padelskor för ett bättre grepp på kalla banor.

Även om World Padel Tour har en lågsäsong från den sista veckan i december till mitten av mars, är padel definitivt en helårsport. Du måste göra några justeringar när det gäller kläder och utrustning. Låt oss titta närmare på dessa.

Var redo

Värdet av lagerkläder

Jag kommer ihåg att jag en gång spelade padel på en särskilt skarp morgon. Snön täckte alla kullarna som omger vår by och temperaturen låg bara några grader över fryspunkten. Jag gjorde misstaget att klä mig som en Everest-bergsklättrare med min tjocka, vadderade vinterjacka över min vanliga tekniska sommartröja.

Snart kokade jag i min vinterjacka men var fortfarande för kall för att klä mig ner till en tunn sommar-t-shirt. Lärdom.

Det är överlägset en klokare idé att lägga ihop kläder så att du systematiskt kan tappa lager när du blir varmare och varmare. Du har också lager att lägga till efter behov när du tar pauser under ditt spel med padel.

Försumma aldrig en grundlig uppvärmning

Att värma upp innan en omgång padel är alltid viktigt. Men under skarpa vinterförhållanden är det ännu viktigare. Jag vet att det för mig är vadmusklerna som blir trånga när jag spelar padel om jag försummar en uppvärmning.

Det finns mer att värma upp före ett vinterspel av padel än bara din kropp. En kall padelboll har knappast någon studs alls. Om du spelar i ett område som är benäget att ha snö i närheten är det ännu mer problem.

Att slå padelbollen fram och tillbaka i några minuter innan en match startar kommer att värma bollen något. När padelbollen värms upp kommer den att börja återta ett visst inre tryck och följaktligen studsa bättre.

Den bästa tiden på året för nya skor

Nya padelskor har ett väldigt överlägset grepp på AstroTurf-ytan jämfört med väl slitna padelskor.

I det ögonblick som ytan på padelbanan blir lite fuktig från daggvattnet på kvällen eller tidigt på morgonen blir det väldigt halt. Detsamma gäller när banan inte har torkat ut helt efter regnet.

Det extra greppet från dina nya padelskor kan göra skillnad mellan ett roligt spel och att halta av banan med en sträckt muskel efter en onödig glidning.

Var medveten om skuggiga delar av banan

Många padelklubbar placerar sina banor mot nord för att ge viss grad av skugga tidigt eller sent på dagen under de brännande somrarna.

Men samma skuggiga områden kommer sannolikt inte att få någon sol alls under de kallare och våtare vintermånaderna. Det betyder områden på banan som kommer att förbli hala under hela vintern.

Var extra försiktig på dessa banor eftersom ditt underhandtag kommer att variera beroende på var du befinner dig på banan.

Våta Padel bollar orsakar skador

Tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen kan daggfallet göra både glasväggarna och banans yta fuktiga. Denna fukt överföres lätt till det otäcka yttre lagret av padelbollen. Detsamma gäller padelbanor som inte har torkat ordentligt efter att det regnat.

När det yttre lagret av en padelboll blir våt blir bollen mycket tyngre. Om du försöker fortsätta spela padel med dessa våta och tunga bollar kommer du att skapa en mycket stor slagkraft på padelracket varje gång du slår bollen.

Den påverkan absorberas av din handled och armbåge. Att slå en våt padelboll upprepade gånger skapar därför upprepade chockkrafter i handleden och armbågen, vilket leder till en nästan säker skada.

Om du tänker spela padel på en fuktig bana, ta med dig ett par extra uppsättningar padelbollar så att du kan byta ut de våta bollarna mot torra byten.

Racketar och bollar påverkas av kalla temperaturer

EVA-skumets inre kärna i ett padelracket blir styvare i kyla. Detta innebär att ditt padelracket inte kommer att ha samma grad av flex vid slagområdets center. Detta påverkar inte bara hur padellbollen “känns” på racketen utan kommer också att sakta ner hastigheten med vilken bollen lämnar racketen.

Detsamma gäller paddelbollar. Vid låga temperaturer minskar det inre tryck, vilket leder till att de tappar studs och uppför sig som gamla, platta paddelbollar även om de kommer rakt ut ur en ny förpackning. Den goda nyheten här är att om du slår hårt på bollarna under din uppvärmning före spelet kommer bollarna att värmas upp lite och de kommer att börja återfå sitt studs.

Lufttorka våta padelbollar före lagring

Om dina padelbollar blir fuktiga eller våta under en omgång padel, lägg inte tillbaka de fuktiga eller våta bollarna i kapseln för förvaring tills nästa spel. Kapslarna för dina padelbollar är lufttäta, vilket innebär att dina padelbollar förblir våta. Det betyder att du kommer att hälsas av våta och illaluktande padelbollar i början av din nästa omgång padel.

Det bästa alternativet är att torka dina padelbollar noggrant innan du lägger tillbaka dem i kapseln för förvaring.

Var noga med att värma dig och sträcka efter ett spel på vintern

När du har slutfört ditt padelspel i de kallare vintertemperaturerna är det viktigt att du värmer upp ordentligt och sträcker dig medan dina muskler fortfarande är varma. Detta kommer att pressa ut mjölksyra som har samlats i dina muskler och spara dagar av muskelstelhet.

På samma sätt kan du lagra snabbt igen efter att du kommit av banan, även innan du kanske känner att du behöver det extra lagret. Din hud svalnar mycket snabbt och blir kall medan insidan fortfarande kan kännas varm.

Hitta en inomhusbana

Många av padelklubbarna i större städer har inomhusbanor. Dessa är mycket populära på vintern eftersom de tenderar att vara mycket varmare än ute.

Om dessa är tillgängliga för dig, ta ditt padelspel inne så behöver du inte basera dina dagar och tider för en omgång padel kring hur vädret är.

Om du har turen att kunna spela padel inomhus under vintern, var noga med att klä dig för det iskalla vädret som kommer att drabba dig när du kliver ut ur padelcentret i slutet av ditt spel.

Oavsett om du har turen att ha en trevlig varm inomhus padelbana till ditt förfogande eller inte, finns det ingen anledning alls att sluta spela padel på vintern. Padel är en sport som kan spelas alla årets tolv månader.

Har du några frågor eller funderingar? Gå med i Padeltenniguidens padelforum och community av padelentusiaster för att diskutera padel och allt som hör till! Registrera dig idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!