Hur Mycket Pengar har Rafael Nadal Tjänat?

Rafael Nadal är utan tvekan en av de bästa tennisspelarna genom tiderna. Det är ingen överraskning att spanjoren, tillsammans med Novak Djokovic och Roger Federer, bildade berömmelse “Big Three” i tennis. En annan utmärkelse som Rafa har för sitt namn är titeln “King of Clay”.

Rafael Nadals familj inkluderar hans föräldrar Sebastian Nadal och Maria Parera, hans syster Maria Isabel och hans farbröder – Toni Nadal och Miguel Angel Nadal Homar.

I oktober 2019 gifte sig Rafael Nadal med sin flickvän, Xisca Perello. Rafael Nadals fru Xisca fungerar också som projektledare för Rafa Nadal Foundation.

Rafael Nadal Statistik

Vid French Open 2020 vann Nadal sin 20: e Grand Slam-singeltitel i sin karriär. Detta placerar honom tillsammans med Federer i summan av de totala Grand Slam-titlarna som vann för första gången i sin karriär. Djokovic följer paret med 17 Grand Slam-titlar.

I november 2020 blev Nadal den enda spelaren som stannade i topp-10 på ATP-rankningen i 790 veckor i rad. Han slog Jimmy Connors rekord. Rafael Nadal vann också en rekord 13: e French Open-titel i Paris i år. Nadal har gjort anspråk på 35 Masters 1000-titlar, med Novak Djokovic som leder det med 36 titlar.

Spanjoren har gjort ett uppträdande i 28 Grand Slam-finaler, näst efter Federers rekord med 31 finaler. Wimbledon-finalen 2008 mellan Rafael Nadal och Roger Federer betraktas allmänt som en av de mest ikoniska tennismatcherna någonsin.

Rafael Nadals sponsorkontrakt 2021

Sydkoreas näst största biltillverkare, Kia, har sponsrat honom som sin globala ambassadör sedan 2006.

Det amerikanska kläd- och skorföretaget Nike sponsrar också Nadal. Spanska kex- och bageritillverkare, Quely, gjorde honom också till sin internationella ambassadör 2010.

Nadal har en lyxklocka från Richard Mille som en del av ett sponsorkontrakt. Rafael Nadals klocka är en av de mest ledande klockorna där ute med ett värde på 725 000 dollar.

Hans andra godkännandepartners är Santander, Emporio Armani, Babolat, Heliocare, Telefonica, Banco Sabadell, Tommy Hilfiger, Mapfre och mer. Han har en enorm bilsamling och ett lyxigt hem på Mallorca, Spanien.

Nadal har också dyra villor i Porto Cristo i Spanien och Dominikanska republiken. Han gillar att tillbringa sin semester i sina villor och båtar. Han har också öppnat Rafael Nadal Academy i sin hemstad Spanien, Kuwait och Mexiko. Rafael Nadals logotyp är en av de kända logotyperna i världen med den stiliserade versionen av en tjur.

Rafael Nadals förmögenhet 2021

Enligt Forbes rankas Nadal som 27: e globalt och tredje i termer av den högst betalda tennisspelaren. Hans totala intäkter sammanlagt uppgick till 40 miljoner dollar, vilket inkluderar hans lön / vinst på 14 miljoner dollar, och hans sponsorkontrakt betalar honom 26 miljoner dollar. Med sitt tennisracket har Nadal tjänat 123 023 764 dollar som prispengar i sin karriär. Enligt Celebrity Net Worth är Nadal värd cirka 200 miljoner dollar.

Nadal betraktas som en av de bästa tennisspelarna genom tiderna och har vunnit otaliga turneringar genom åren. Nadal har ett rekord på 82 segrar i rad på en enda yta (lera).

Han vann också en Grand Slam varje år i tio år i rad – ytterligare ett rekord. Under sin karriär har Nadal vunnit många utmärkelser, inklusive Sportsmanship Award och fem ATP Player of the Year-utmärkelser. Han utsågs också till ITFs världsmästare fyra gånger och vann Laureus World Sportsman of the Year en gång.

Under ett visst år tjänar Rafael 40 miljoner dollar från turneringsvinster och sponsorkontrakt.

Tidigt liv

Rafael Nadal föddes den 3 juni 1986 på Mallorca, Spanien. Hans far var en affärsman som ägde flera företag, och hans farbror var en tidigare professionell fotbollsspelare. En annan farbror såg Nadals atletiska potential när pojken bara var tre år och uppmuntrade honom att börja lära sig spela tennis. När han var åtta vann Rafael Nadal tennismästerskap under 12 år samtidigt som han visade potential som fotbollsspelare. Så småningom fick Nadals far honom att välja en sport för att skapa mer tid för skolarbete.

Även om det spanska tennisförbundet ville att Nadal skulle flytta till Barcelona för att träna med finansiering från regeringen, vägrade hans familj att låta honom lämna hemmet. Hans far täckte istället kostnaderna för sin utbildning och han fortsatte att utvecklas på Mallorca. 2001, när Nadal bara var 15 år gammal, besegrade han den pensionerade professionella Pat Clash i en utställningsmatch.

Senare samma år började Nadal sin yrkeskarriär vid 15 års ålder. Tidiga segrar kom snart och Nadal blev den nionde spelaren i historien som vann en ATP-match före 16 års ålder. Nästa år nådde han semifinalen på Boys Singles-turnering på Wimbledon. Han deltog också i Spaniens seger mot USA i Junior Davis Cup.

2003 rankades Nadal som nr. 79 i världen och fortsatte att bygga på sin tidigare framgång. Han deltog i olika turneringar och vann sin första ATP-titel (dubbeltävling) i Kroatien. Nästa år vann han sin första ATP-titel för singlar när han vann Prokon Open. Han spelade också mot Federer för första gången och vann och registrerade sin första seger i ett singeltävling under Davis Cup.

Under de närmaste åren fortsatte Nadal sin rivalitet med Federer och vann fler Grand Slam-titlar. 2005 vann Nadal 79 matcher medan Federer vann 81. Detta var en period där Nadal etablerade sin dominans på lerbanor, och han slog så småningom Federer i finalen i French Open och blev den första spelaren som någonsin hävdat seger mot Federer i en Grand Slam-final. I slutet av året hade Nadal cementerat sin position som den andra rankade spelaren i världen.

Federer och Nadal bytte segrar och förluster än en gång 2007, även om rykten om skador skulle plåga Nadal fram till 2008. Det året träffade han Federer i Wimbledon-finalen för vad många anser vara den största tennismatchen någonsin. Slutligen vann Nadal det sista setet precis innan det blev mörkt. Nadal avslutade året med en världsrankning på topp 1.

Sedan Nadal blev proffs 2001 har Nadal tjänat mer än 120 miljoner dollar i prispengar. Nadal tar in miljontals dollar varje år från sina olika sponsorkontrakt. År 2016 var Rafael Nadal en av de högst betalda kändisarna i världen och tog hem 40 miljoner dollar från turneringsvinster och stöd. Mellan juni 2017 och juni 2018 tjänade Rafael Nadal 41 miljoner dollar från sin lön och sponsorkontrakt. Han tjänade ungefär samma belopp året efter och igen mellan juni 2019 och juni 2020.

 

 

Rafael Nadal Foundation och välgörenhet

Rafa Nadal-stiftelsen bildades 2008 för att hjälpa Nadal och hans familj att ge hjälp till socialt missgynnade ungdomar som riskerar att utestängas av samhället.

Bland stiftelsens projekt ingår Rafa Nadal Foundation Center i Spanien. Spanjoren har till och med blivit global med Anantapur Education Center i Indien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!