Hur Mycket Kostar Tennisrack?

Precis som med allt annat varierar priset för ett tennisracket beroende på vilket du väljer. För att spela tennis behöver du ett tennisracket, men den goda nyheten är att det prismässigt finns tennisracket i alla prisklasser. Generellt kan man säga att ett tennisracket kostar mellan 300kr till över 2000kr för de bästa racketarna.

Givetvis är detta spann väldigt brett, men de som ligger i de billigaste prisklassen är oftast väldigt enkla instegsracket. Dessa kan fungera om du bara ska spela en eller två matcher för skojs skull men har inget racket och vill inte heller lägga tusentals kronor på det. Dessa racket kan du till och med hitta i större mataffärer, Öob eller liknande. Som du kan förstå är dessa inte de mest kvalitativa eller högpresterande. Men lägger du till ett antal hundra kronor kan du få ett hyfsat racket från ett välkänt märke. Med det sagt kan du få ett helt okej nybörjarracket för cirka 500-700kr

Underhållskostnader för tennisracket

Underhållskostnader för att underhålla din racket kan inkludera grepp och byte av strängar varje år. Du kan räkna med att detta kostar omkring 300kr per år.

Dyrare tennisracketar

Dyrare tennisracketar kostar mellan 1500kr till drygt 2000kr. I den dyrare änden kan du förvänta dig högkvalitativt och professionellt tennisracket. De dyraste tennisracketarna används primärt av professionella och erfarna spelare som vill maximera sitt spel. Dessa racket är också designade med moderna material och har ett antal designfunktioner som är avsedda att optimera prestanda för avancerade spelare.

Hur mycket kostar ett nybörjar tennisracket?

För en nybörjare är de avancerade tennisracketarna helt onödiga. Detta för att de avancerade racketarna ofta är för svåra för att hantera. Dessutom kommer en nybörjare inte att kunna utnyttja ett sådant till sin fulla potential.

En enkel grafitram eller till och med aluminiumram med nylonsträng är mer än tillräckligt för att en spelare ska lära sig grunderna i spelet. Om de fortfarande är entusiastiska och förbättrar sig efter några månader är de förmodligen redo för något dyrare.

Ändå är en bra tumregel att ingen nybörjare ska behöva betala mer än 1000kr för sitt första racket, och det finns några ganska rimliga alternativ för under 500kr.

Pris för junior tennisracket

På samma sätt behöver juniorer också racketar av god kvalitet, men juniorer behöver samtidigt mindre racketar som passar deras storlek. Den goda nyheten är att junior racket med sin mindre storlek är överlag billigare än vuxenracket (full size racket).

Nybörjare eller tillfälliga spelare tenderar att föredra ett billigare racket som ser snygg ut, eftersom mer avancerade funktioner kommer att vara till liten nytta för dem. Det är därför förmodligen lättare att titta på kostnaden för olika typer av racketar snarare än att beräkna ett övergripande genomsnitt.

Tennisracket för juniorer kostar generellt sett under 1000kr, och ofta omkring 500kr, men många gånger lägre.

Hur mycket kostar tennisracketar för barn?

Tennisracket för barn är enkla och därmed väldigt billiga. Priset för tennisracket för barn varierar normalt mellan 200-600kr. När det kommer till de allra minsta barnen har rackets prestanda inte så stor betydelse. I denna ålder lär de sig bara de absoluta grunderna och behöver därför bara ett racket som gör jobbet.

Är dyra racketar värda det?

Som med allt beror svaret på den här frågan på vad som är viktigt för dig. Om du spelar professionellt kan de bästa racketarna ge dig den kritiska fördelen i prestanda som kommer att göra skillnad för din karriär och prestation. De allra bästa proffsen kommer ändå att få racketar av sina sponsorer, så priset kommer sannolikt inte att ha någon betydelse för dem.

För klubbspelare, om de har lite pengar att spendera på tennisutrustning och gillar idén att använda den senaste utrustningen, är det värt att köpa dyra racketar för den tillfredsställelse det ger dem. För vem som helst, att analysera rackets spelegenskaper och testa dem bör göra det möjligt för dem att hitta ett tennisracket till ett rimligt pris som passar dem.

Som förklarats tidigare är det mer än möjligt att få ett högpresterande och kvalitativt racket för omkring 1000kr eller kanske till och med lägre än så.

För spelare med en budget är dyra racketar verkligen inte värda extra kostnaden. Och kom ihåg att ofta måste du spela på en hög nivå för att kunna ta del av prestationsskillnaden mellan ett okej racket och ett toppnivåracket. Med andra ord är rackets prestanda till viss del beroende på spelarens kunskap också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!