Hur Mycket Kostar Det Att stränga Ett Tennisracket?

Tennis är en populär sport som uppskattas av de flesta, unga såväl som gamla. Det viktigaste redskapet i tennis är givetvis tennisracket. Racketar varierar mycket i pris och prestanda. Om du bara spelar någon gång då och då kanske du inte vill investera   alltför mycket pengar på ditt rack, men om du spelar ofta och på hög nivå kan det vara lämpligt att investera i ett högkvalitativt racket.

Men precis som all utrustning håller inte tennisracketar för alltid. Även om högkvalitativa racket kan användas en längre tid kommer du att behöva stränga om ditt racket.

Om du är ganska ny inom tennis kanske du inte inser hur viktiga strängarna är. Om du inte visste det, bör dina racketsträngar anpassas optimalt för att hjälpa dig att leverera bästa möjliga prestanda på banan.

När du spelar tennis med ditt tennisracket förlorar strängarna sin spänning. När detta händer förlorar du kontroll, kraft, och därmed prestanda.

För att upprätthålla ditt rackets prestanda måste du stränga om det regelbundet, men hur mucket kostar det att stränga om ett tennisracket? Det är just vad vi ska titta närmare på i denna artikel.

Hur mycket kostar det att stränga ett tennisracket?

Kostnaden för att stränga en tennisracket beror främst på två faktorer:

  • Priset på dina strängar
  • Arbetskostnaden

Arbetskostnaden för att stränga om racket skiljer sig inte så mycket, men priset på strängarna är det som oftast varierar mest, beroende på vilka strängar du väljer.

Hur mycket kostar racketsträngar?

Kostnaden för tennissträngar varierar mycket beroende på kvalitet, typ och längd.

Om du är villig att offra kvalitet och hållbarhet, kan strängar som kostar omkring 80kr vara ett bra alternativ. I andra änden av spektrumet har du dyrare strängar som kostar mellan 100kr till 400kr. De dyraste strängarna kostar närmare 500kr.

Du kan spara en hel del pengar genom att köpa rätt strängar. Rekommendationen är att du inte går för billigt och snålar på dina strängar. Billiga strängar går sönder och tappar spänningen snabbare, så du kan behöva byta ut dem oftare. Detta kan leda till att dina kostnader höjs på lång sikt.

Köp dock inte för dyra strängar om du inte behöver dem. Strängar i medelsegmentet, omrking 100-200kr duger bra för de flesta.

Strängar i medelsegmentet är inte alltför dyra samtidigt som de levererar helt okej hållbarhet och prestanda på banan.

Vilken sträng du väljer kommer att bero på dina behov och budget. Om du inte är säker på vad du ska köpa, gör mer research om tennissträngar.

Hur mycket kostar det att stränga?

Strängarna är inte den enda kostnaden som du behöver ta hänsyn till. Du måste också se till att racket strängas om av någon, om du inte har möjlighet att göra det själv.

När det gäller arbete, hur mycket du kommer att behöva spendera beror på var du är och vem som gör det. I vissa områden kan arbetskraft kosta mer än i andra. Dessutom kommer en erfaren specialist att debitera mer.

Sammantaget räknar du med att betala omkring 100 till 400kr dollar för arbetskraften för att stränga om ditt racket. Så beroende på ditt strängval kan du få betala från 150kr till 1000kr för att stränga om ditt racket, inklusive strängarna. Men för de flesta kommer kostnaderna att ligga mellan cirka 300-500kr-

Kan du stränga ditt racket själv?

Varför betala för arbetskraft när du själv kan göra jobbet? Men när det kommer till att stränga om racket kommer du antagligen inte att kunna göra det själv.

Tennisbutiker använder specialverktyg som kallas tennissträngningsmaskiner. Dessa maskiner är utformade för att bibehålla strängspänningen när du passerar strängen genom racketramen. En strängmaskin kan kosta en hel del pengar, och med detta sagt skulle det bara löna sig att köpa en strängmaskin om du strängar racketar professionellt.

Du kan försöka stränga din racket manuellt genom att använda en massa vikter för att bibehålla spänningen, men resultatet blir förmodligen dåligt på grund av ojämn strängspänning. För bästa resultat bör du alltid ta hjälp av en expert.

Om du vill spara pengar på strängar gör du följande:

  • Hitta en bra och erfaren tennisbutik
  • Undvik billiga strängar – dessa kommer att bli dåliga och gå sönder tidigare vilket tvingar dig att byta ut dina strängar oftare.
  • Att köpa dyrare strängar mindre ofta kan hjälpa dig att spara pengar på lång sikt.
  • Om inte absolut nödvändigt, köp inte de dyraste strängarna

Hur ofta spelar du?

Självklart kommer kostnaden att öka om du använder racketen mycket. Om du bara spelar då och då, en eller två gånger i veckan räcker det att stränga om ditt racket en gång om året. Om du är mer erfaren och spelar ofta – kanske tre till fem gånger i veckan – bör du byta ut strängarna tre till fem gånger per år för att behålla topprestanda.

Tecken på slitage på strängarna

Även om du kanske vill byta strängar som en del av en vanlig racketunderhållsplan sparar du pengar om du bara byter ut strängarna när det behövs. Naturligtvis är lösa eller trasiga strängar en avgörande indikation på att det är dags för en förändring.

En annan viktig faktor är formen på “sweet spot” i mitten av strängarna. Om du märker problem med hastighet eller noggrannhet, känn strängarna runt sweet spot. Strängarna ska vara spända. Leta också efter tunna eller rörliga strängar i mitten och inre kanten. Om någon av dessa problem påverkar din prestation kan du spara mycket frustration genom att investera lite extra pengar på nya strängar.

Du kan spara ännu mer pengar på strängar om du underhåller din utrustning ordentligt. Förvara ditt racket i racketfodralet hela tiden så att smuts inte täpper igen stränghålen eller skrapar racketen. Förvara inte din utrustning i källare, vindar eller bilar som kan bli mycket kalla eller heta.

Exponering för sådana ytterligheter får strängarna att expandera och dra ihop sig, vilket förstör och sliter ut dem. Mängden skador och slitage varierar beroende på kvaliteten på dina strängar och temperaturen, men till och med tre till fyra timmars exponering i ett okontrollerat klimat kan öka slitaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!