Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Alla Padel fans kommer att fundera på denna fråga. Kanske är du bara nyfiken, eller kanske funderar du på att själv bygga en padelbana.

Svaret på frågan är att det finns en rad olika faktorer som påverkar hur mycket det kostar att bygga en padelbana. Men för en grov uppskattning kan man säga att priset för att bygga en padelbana i allmänhet kostar mellan cirka 200.000 kr till 600.000 kr eller ännu mer.  Detta är en grov uppskattning eftersom att den slutgiltiga kostnaden kommer att påverkas av dina egna val för padelbanan, men också utomstående faktorer såsom var du ska bygga den.

Nedan går vi igenom de viktigaste faktorerna som påverkar priset för att bygga en padelbana så att du kan få en bättre uppskattning av kostnaden för att bygga en.

Huvudkravet: Utrymmet

Huvudkravet för att bygga en padelbana är att ha plats för att bygga den. Även om padelbanor är väldigt tacksamma att bygga eftersom de tar betydligt mindre plats än en tennisbana behöver du fortfarande minst 200 kvadratmeter per bana även om det är praktiskt att ha lite mer utrymme runt banan. Kom ihåg att uppskattningen för priset av själva bygget inte tar hänsyn till markkostnaden. Om du planerar att bygga en padelbana på din tomt kommer du inte att ha detta problem, men om du ska köpa en tomt för att bygga din padelbana kommer detta givetvis att påverka slutnotan för bygget.

Faktorer som påverkar priset


Strukturen

Kvaliteten på materialen gör att priserna för att bygga en padelbana skiljer sig mycket åt. Om en tillverkare ger dig ett pris som är mycket lägre än de andra leverantörerna beror det sannolikt på att kvaliteten på själva bygget är lägre. Rörets tjocklek är mycket tunnare och ytan på banan av dålig kvalitet på grund av de skruvarna är billigare och kan orsaka skador på spelarna.

Den har galvaniserade stålkonstruktionsrörpelare på 100x60x2mm som är förankrade i grunden av banan med hjälp av mekaniska block. Dessa pelare fästs på ramarna av elektrosvetsat nät (3000x2000x4mm) genom skruvar genom 10 metriska medel med antioxidantbehandling. Fundera på om du vill satsa på att bygga en billigare padelbana (som därmed också generellt har en lägre kvalitet som ett resultat), eller om du vill satsa på att bygga en högkvalitativ padelbana med de bästa materialen för den bästa hållbarheten.

Väggarna

Vid första anblick har vi två alternativ: stålvägg eller glas. Även om de allra flesta banor i början av padel hade stålväggar, är den nuvarande trenden att bygga padelbanor med glasväggar.

Paneler i härdat glas kan ha en tjocklek av 10 och 12 mm, 6 fästen på strukturen krävs i 3 m2 och 4 klämmor i de på 2 m2.

Tjockleken på glaset är också avgörande vid utvärdering av slutpriset för en paddeltennisbana. Normalt för ramar erbjuds 10 mm tjockt glas, men om banan är panoramisk eller professionell wpt, måste leverantören erbjuda 12 mm glasögon eftersom dessa måste vara mycket mer motståndskraftiga för att vara perfekt fästa i strukturen. Givetivis, desto tjockare glas du väljer, desto högre blir kostnaden.

Staketet

Både botten och sidorna på banan måste installeras med staget, och måste vara tillräckligt starka för att motstå många slag.

Nätet kan ha två former: enkel vridning eller elektrosvetsat. Den senare är den som för närvarande används oftast vid bygge av padelbanor..

Det är också nödvändigt att avgöra om det är två utgångar i staketet, en på varje sida eller bara en.

Belysning

En av de mest avgörande aspekterna vid byggandet av en padeltennisbana är dess belysning. Det bör vara optimalt för spelare att ha bästa synlighet under kvällar och nätter för att kunna spela även när det är mörkt. Vilken typ av belysning du installerar och var kommer att påverka kostnaden för din padelbana.

Det är inte samma sak att sätta halogenlampor, som LED-lampor. Det är mycket viktigt att veta vilken typ av belysning som erbjuds, liksom mängden av dem.

Banan måste ha fyra kolumner på minst 400w glödlampor, även om 8w glödlampor vanligtvis rekommenderas.

Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Mark/underlag

Konstgräs erbjuds vanligtvis för utomhusbanor. Men om du väljer monofilament eller lockigt gräs kan kostnaden ökas mycket. Det beror också på färgen på det, eftersom ett grönt gräs inte ökar i priset, gör ett blått gräs att budgeten går upp lite.

En av nycklarna i konstruktionen av en padelbana är att välja marktyp: konstgräs, matta eller cement.

Det rekommenderas att det är konstgräs eftersom det minimerar risken för skador i anklar och knän. Detta golv ger en naturlig och förutsägbart underlag som bildas av fibrer mellan 10 och 15 mm. För padelbanor är konstgräs det mest populära valet av underlag.

Tak

Om du funderar på att bygga en padelbana utomhus med överdrag eller tak så att du kan utöva denna sport oavsett om det är soligt eller regnar, bör du ta hänsyn till detta i din budget. Givetvis är bygge av ett tak eller överdrag ett extra steg i ditt bygge som kommer att påverka slutkostnaden för din padelbana.

Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Underhåll

Även om underhållet av banorna inte är kopplat till byggnadskostnaderna är det en faktor att ta hänsyn till eftersom du alltid bör vara medveten om att lösa de problem som banorna kan få (brist på sand, saker som går sönder eller ett panel glas som går i bitar etc.). Över tid kommer underhållskostnaden att lägga till kostnader för din padelbana, och det är någonting som du bör ta med i din beräkning.

Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Hur mycket kan det kosta mig att bygga en padelbana?

När vi väl vet vad som kan göra våra banor mer eller mindre dyra kommer vi att se mellan vilken prisklass du kan bygga en padeltennisbana för:

  • En normal bana kostar vanligtvis cirka 200.000 kr.
  • En professionell padelbana som kan ses i World Padel Tour, brukar hamna på 250.000 kr och uppåt.
    Alla dessa priser är ungefärliga och tar inte hänsyn till markkostnaden.

Kom dock ihåg att beroende på dina materialval, vem du anlitar, och var du bygger den kan påverka ditt pris uppåt eller nedåt. De dyraste padelbanorna kan kosta upp till cirka 500-600 tusen kronor, men detta är i den högre änden av kostnaden för en padelbana, och för de flesta koommer priset att vara lägre än så.

Hur man bygger en padelplan


1. Padelbana dimensioner

Det första steget i planeringen är att ta reda på vilket område du har tillgängligt och se till att det är tillräckligt stort för att bygga en padelplan.

Padelbanor är 20 meter långa och 10 meter breda för dubbel. Detta är den vanligaste typen av padelbanor. Singelplaner är lika långa men bara 6 meter breda.

En padelplan kräver minst 11 × 21 meter, plus ytterligare 0,5 meter på varje sida. Detta är det minsta som krävs för att bygga en dubbelplan 231 m2. En enda plan kräver minst 11 × 7 meter plus ytterligare 0,5 meter.

Vanligtvis är dessa mätningar minimala; Vi rekommenderar dock att du tillåter mer utrymme runt banan. Ytterligare utrymme runt banan kan också bidra till en bättre spelupplevelse. Platsen är också viktig för den övergripande upplevelsen, särskilt om din plan är utomhus. Solen och vinden påverkar spelet avsevärt ute, vilket gör det viktigt att tänka igenom läge och positionera korrekt.

2. Takhöjd

Det är viktigt att ha högt i tak eftersom loben kanske är det mest kritiska skottet i padeltennis. Ingen vill förlora en poäng eftersom deras lob träffar taket.

Vilken takhöjd krävs för padel?

En padelplan kan byggas utomhus utan att ta hänsyn till takhöjden. Inomhus är takhöjden på minst 7 meter en riktlinje, men 8 meter är ännu bättre. När padel utvecklas föredrar mer skickliga spelare med större krav planer med högre tak.

3. Golv

Att ha en perfekt jämn yta är viktigt för att spela padel. Det kan inte vara sluttande.

Vilken typ av grund använder du för padelbanor?

Rekommendationer från padelbaneleverantörer varierar något, men du bör sträva efter att använda en 10 cm tjock betongyta utan gropar eller höjder. Om du ska bygga en padelplan utomhus kan du installera snabbtorkad asfalt, vilket hjälper din plan att torka snabbare när det regnar.

4. Yta

Nu måste du bestämma vilken yta på toppskiktet du ska använda för banan. Du har en rad alternativ, alla med fördelar och nackdelar. Konstgräs är dock det vanligaste.

Vilken typ av konstgräs använder padelbanor?

Syntetgräsmattan på padelbanor är speciellt utformad för att motstå kraftigt slitage på grund av den frekventa användningen i kombination med en relativt liten yta.

Du bör ta hänsyn till flera faktorer innan du väljer ett konstgräs, inklusive hur ofta planen kommer att användas, hur mycket underhåll du är beredd att göra, samt hur länge du vill att den ska hålla. Dessutom beror beslutet på om padelbanan ska vara inne eller ute, samt din ekonomiska plan.

Varför har padelbanor sand?

Padelbanor använder sand i syntetgräset för att hålla den på plats och minska friktionen så att snabba rörelser är lättare.

För att bygga en padelplan behöver du cirka 8-12 kg sand per kvadratmeter, beroende på vilken typ av konstgräs du använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!