Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Alla Padel fans kommer att fundera på denna fråga. Antingen genom enkel nyfikenhet eller för att ämnet efter en match har kommit upp i en konversation. Faktum är att vi någon gång har funderat på kostnaden för att bygga en padeltennisbana.

I den här artikeln ska vi avgöra vad vi behöver för att sätta upp en padeltennisbana samt se vilka faktorer som kan göra banan mer eller mindre dyr.

Huvudkravet: Utrymmet

Huvudkravet för att bygga en padelbana är att ha plats för att montera den. Så mycket som om du vill göra det bredvid ditt hus som om du är en investerare och du funderar på att starta en klubb måste du veta att du behöver minst 200 kvadratmeter per bana även om det är bekvämt att ha en lite mer utrymme runt banan.

Om du har det här utrymmet, perfekt! Det är dags att veta vilka faktorer som gör att banans pris varierar.

Faktorer som påverkar priset

Strukturen

Den har galvaniserade stålkonstruktionsrörpelare på 100x60x2mm som är förankrade i grunden av banan med hjälp av mekaniska block. Dessa pelare fästs på ramarna av elektrosvetsat nät (3000x2000x4mm) genom skruvar genom 10 metriska medel med antioxidantbehandling.

Väggarna

Vid första anblicken har vi två alternativ: stålvägg eller glas. Även om alla banor i början av paddelbommen hade stålväggar, är den nuvarande trenden att bygga glasväggar.

Paneler i härdat glas kan ha en tjocklek av 10 och 12 mm, 6 fästen på strukturen krävs i 3 m2 och 4 klämmor i de på 2 m2.

Staketet

Både botten och sidorna på banan måste installeras tät, och måste vara tillräckligt starka för att motstå många slag.

Nätet kan ha två former: enkel vridning eller elektrosvetsad i alla kors. Den senare är den som för närvarande används oftast vid konstruktion.

Det är också nödvändigt att avgöra om det är två utgångar i staketet, en på varje sida eller bara en.

Belysning

En av de mest avgörande aspekterna vid byggandet av en padeltennisbana är dess belysning. Det bör vara optimalt för spelare att ha bästa synlighet på natten.

Banan måste ha fyra kolumner på minst 400w glödlampor, även om 8w glödlampor vanligtvis rekommenderas.

Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Mark

En av nycklarna i konstruktionen av en padelbana är att välja marktyp: konstgräs, matta eller cement.

Det rekommenderas att det är konstgräs eftersom det minimerar risken för skador i anklar och knän. Detta golv ger en naturlig och förutsägbart underlag som bildas av fibrer mellan 10 och 15 mm.

Tak

Om du funderar på att bygga en padelbana utomhus med överdrag så att du kan utöva denna sport oavsett om det är soligt eller regnar, bör du förutsätta en extra post i din budget för detta.

Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Underhåll

Även om underhållet av banorna inte är kopplat till byggnadskostnaderna är det en faktor att ta hänsyn till eftersom du alltid bör vara medveten om att lösa de problem som banorna kan få (brist på sand, saker som går sönder eller ett panel glas som går i bitar etc.)

Hur Mycket Kostar Det Att Bygga en Padelbana?

Hur mycket kan det kosta mig att bygga en padelbana?

När vi väl vet vad som kan göra våra banor mer eller mindre dyra kommer vi att se mellan vilken prisklass du kan bygga en padeltennisbana för:

  • Normal bana kostar vanligtvis 200.000 kr.
  • En professionell padelbana som kan ses i World Padel Tour, brukar hamna på 250.000 kr och uppåt.
    Alla dessa priser är ungefärliga och tar inte hänsyn till markkostnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *