Hur Många Padelbanor går det på en Tennisbana?

Det är ingen nyhet att tennisbanor är större än padelbanor. Detta är en av mångaanledningar till att det har blivit så populärt att bygga padelbanor. Dess mindre storlek gör att det blir både lättare och billigare att hitta mark och en lämplig plats för bygget av en padelbana.

Men hur många padelbanor går det på en tennisbana?

En padelbana har en area på 200m2 och tar därför minimalt med utrymme jämfört med en tennisbana till exempel. Svaret är att tre Padelbanor kan passas in i samma utrymme som en tennisbana om man också räknar in ytan som behövs runtomkring. Med enbart tennisbanans officiella mått inräknade får det plats 2,5 padelbanor.

Men att titta på måtten av en tennisbana ger inte hela sanningen. Detta eftersom att man i tennis behöver utrymme på sidorna och primärt bakom banan för att kunna ta emot långa och hårda bollar. Eftersom padelbanan är omgiven av glasväggar behövs inget ytterligare utrymme runtom.

Måtten på en padelbana är 10 x 20 meter (200 kvm). Måtten på en tennisbana är 23,77 m lång och 10,97 m bred för dubbelspel. Detta ger en area på strax över 260kvm. Men räknar man in ett lämpligt område runtom banan för att kunna spela blir arean omkring 600 kvm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!