Hur kommer det sig att Padel har vuxit sig så stort inom Sverige?

Även om Padel sakta men säkert har börjat sakta ner sin explosiva tillväxt på senare tid så är pekar kurvan fortfarande stadigt uppåt. Men hur kommer det sig att Padel kunde växa sig så oerhört stort på så kort tid? 

Ja, för några år sedan så gick det knappt en dag utan att man kunde läsa en artikel om hur en ny padelbana hade öppnat någonstans eller hur branschen fortsatte att växa. Som nämnt så har detta nu börjat avta en aning och Padel har börjat gå in i en ny fas med ett officiellt förbund och möjligheten att betta på professionella ligor med snabba uttag

Den sociala aspekten gjorde det möjligt att växa 

Även om hälsotrenden alltid går upp och ner så är det fler och fler svenskar som har insett vikten av regelbunden motion i någon form. Samtidigt så kan det bli aningen tradigt att bara gå till gymmet eller gå ut och springa själv. Padel kan då agera som den perfekta sociala träningsformen. Man kan smågnabbas och umgås med sina vänner före, under och efter att man spelar. Addera detta med att man behöver vara fyra personer för att spela så är det inte konstigt att många blev lockade till att pröva.

Pandemin 

Under Pandemin så var Padel en av de smittsäkrare formerna av motion som fanns att tillgå. Kombinera detta med att man gärna ville hålla lite avstånd till sina vänner för att minimera risken att smitta varandra så hade Padel fått sig den perfekta grogrunden för att explodera i popularitet. Det byggdes fler Padelhallar och till och med Globen i Stockholm blev omvandlad till en Padelhall

Padel fortsätter att utvecklas

Padel har nu gått in i en ny fas av sin tillväxt. Det har startats ett rikstäckande Padelförbund som anordnar tävlingar och delar ut rankingpoäng. Förbundet har anslutit sig och blivit upptaget i Riksidrottsförbundet. Många som är väldigt involverade inom den svenska Padelscenen anser att detta är ett nödvändigt steg för att Padeln ska kunna fortsätta att växa. En hälsosam blandning mellan avslappnad amatöridrott och allvarlig sport där det finns väldigt duktiga spelare som tar det hela seriöst. 

Även om Padel fortsätter att växa så är detta numera på ett lite annorlunda sätt. Padelboomen har sakta men säkert avtagit och du behöver inte längre vänta två veckor för att kunna få en tid. Även om det inte är helt omöjligt att en del nybyggda hallar kommer ha svårt att få det hela att gå ihop ekonomiskt när tillväxten avtar så går Padel in i en ny och spännande fas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!