Hur Högt Tak ska det vara i Padel? Här är Svaret!

När man spelar padel inomhus har man givetvis ett tak ovanför sig. Men när man spelar padel kan bollen också flyga ganska högt upp i luften. När detta sker vill man därför inte att taket ska vara så lågt så att bollen träffar taket och poängen avslutas. Med det sagt är det bra att ha högt i tak när man spelar padel inomhus. Men hur högt i tak ska det vara i padel?

De officiella reglerna säger att minsta höjd i tak måste vara 6 meter över hela banan. Det ska vara utan element och armaturer såsom spotlights som blockerar detta område. En takhöjd på minst 7 meter för padelbanor inomhus är en riktlinje, men faktum är att nya anläggningar rekommenderas att ha minst 8 meter i fri höjd, även om 6 meter är den minsta tillåtna höjden.

I inomhuspadelhallar med lägre tak kommer bollen att träffa taket oftare och detta är så klar någonting vi vill undvika. Att därför ha säkerhetsmarginal på 7 eller 8 meter i höjd säkerställer att spelare sällan slår bollen ända upp i taket.

I takt med att padel utvecklas kommer skickligare spelare med större krav att föredra banor med högre tak eftersom att det ger ett mer “ostört spel”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!