Hur Högt är Glaset på en Padelbana?

Padel är en sport som sticker ut fån många andra racketsporter eftersom att planen är omgiven av glasväggar och galler.

Reglerna i padel säger att banan måste vara helt inständ på sidorna. Ändarna, mätta från insidan måste vara 10 meter långa och sidorna måste vara 20 meter långa.

Banan måste ha en totalhöjd på 4 meter de första 3 meterna varav 3 m är vägg som kan vara av vilket som helst genomskinligt eller solitt material (kristall, tegel, etc.) som helst men med egenskaper måste överensstämma med kraven som anges i avsnittet “Sider” för väggar, och den sista 1 metern är metallstängsel .

Reglerna tillåter två varianter av sido-/sidokapslingarna: Variant 1

Uppbyggd av trappstegsväggar i båda ändar, det första steget 3 meter högt x 2 meter långt och det andra steget 2 meter högt x 2 meter långt. Ytor med metallstängsel kompletterar inhägnaden på upp till 3 meter i mitten 16 meter och upp till 4 meter i båda ändar.

Variant 2

Uppbyggd av trappstegsväggar i båda ändar, det första lagret 3 meter högt x 2 meter långt och det andra lagret 2 meter högt x 2 meter långt. Ytor med metallstängsel kompletterar inhägnaden på upp till 4 meter längs längden.
De angivna måtten är från banans insida.

Metallstängslet placeras alltid i linje med väggens insida.

Om metallstängslet är fixerat till en ram, måste dess övre del vara fri från element som inte ingår i den metalliska strukturen.

Väggarna kan vara gjorda av vilket som helst transparent eller ogenomskinligt material (glas, tegel, etc.) men alltid med rätt konsistens och som säkerställer en enhetlig studs av bollen.

Oavsett material måste det ha en enhetlig yta som är hård och helt slät och som tillåter kroppskontakt eller glidande bollar.

Färgen på ogenomskinliga väggar bör vara av en, enhetlig färg och helst grön, blå eller terrakottaton, och tydligt skilja sig från golvytans färg. Det tillåts tryck eller målning av logotypen men inte mer än en för en enda vägg och med dimensioner och färger som inte stör spelarens syn.

  • Glasbanor måste uppfylla standarderna för härdat glas: – Europeiska unionen: EN 12150-1.
  • Andra länder: Bör konsultera sina egna standarder.

Metallstängslet ska vara uppbyggt av romboider eller fyrkanter som enkelt är vridna eller lödda men alltid med hål (diagonalmått) som inte är mindre än 5 cm och inte större än 7,08 cm. Rekommenderad tjocklek på vajrarna som används för gallret är mellan 1,6 mm och 3 mm. Med max 4 mm och en spänning som gör att bollen kan studsa på den.

Om ett galler som löds används måste alla lödpunkter skyddas på båda sidor för att säkerställa mot skärsår eller repor. Om det lödda nätet inte är sammanflätat måste det vara i rutor och inte romboider. De parallella metallgängorna måste vara på insidan och de vertikala gängorna på utsidan.

Om stängslet helt enkelt vrids måste vridmekanismen vara på utsidan av banan och bekvämt skyddad. Skarvarna eller sömmarna får inte ha några vassa eller spetsiga kanter.

Båda typerna av metallstängsel måste bilda en plan och vertikal yta och måste säkerställa att ovanstående egenskaper alltid bibehålls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!