Hitta ditt padelracket från Sveriges största utbud

Alla som har börjat spela padel och snabbt blir bitna av sporten, blir ganska snart intresserade av att söka upp deras perfekta padelracket. Detta är givetvis inte en enkel uppgift, då det finns många olika varianter av racketar och varumärken att välja mellan.

Innan du börjar söka efter ett personligt padelracket är det bra om du känner till olika begrepp och egenskaper på ett racket. Vilka faktorer påverkar ditt spel och hur ska du resonera med olika egenskaper på ett racket? Hur mycket har du hunnit spela och hur ligger det till med grundstyrkan och tekniken i spelet?

Om du har spelat padel en längre tid, så har du förmodligen redan bra koll på vad du ska leta efter. Kanske du även vet vilket märke du vill ha på ditt nya padelracket. De är alla unika på sitt sätt och merparten har ett stort antal modeller i varje kollektion. Samtliga varumärken när det kommer till padelracket finner du här.

Tips för nybörjare

För de som är väldigt nya på padelbanan kan det vara bra att börja med ett padel racket med låg balanspunkt och en rund racketform. Dessa modeller kommer ha större sweetspot och vara lättare för dig att svinga i luften, då den låga balanspunkten ger bättre balans.

En ram som är förstärkt i kol ger racketen mer hållbarhet och ett bra skydd när det uppstår bollträffar nära ramen eller nära racketen slår emot golv, väggar eller annat som kan påfresta ramen.

Idag finns det ett stort utbud av olika padelracketar, så det finns flera olika modeller som passar till nybörjare. Vare sig man vill ha en kärna och träffyta som är lite hårdare och passar mer för offensivt spelsätt eller om man föredrar ett mjukare spel. Det senare kan vara bäst att börja med, då de inte heller påfrestar spelarens muskler och leder lika mycket som hårda padelracket har förmågan att göra.

Läs olika recensioner

Det finns gott om recensioner om olika racketmodeller från merparten varumärken, som kan vara en god idé för dig att läsa igenom om du inte är säker på var du ska börja. Det finns många olika typer av padelracketar, med olika egenskaper, och det kommer fram allt fler modeller som är mer allround.

Detta ser man hos flera varumärken och hos en del är det även kända padelspelare som har deltagit i designen av de specifika modellerna. Många av dessa kan däremot rikta sig till spelare som har mer vana av sporten, för att kunna hantera racketen så bra som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!