Heter det Padel eller Padel Tennis? Här är Svaret!

Detta är en komplex fråga som dels är fråga om debatt, men som också har olika svar.

I denna artikel ska vi besvara denna fråga så noga som möjligt.

Till att börja med, det korta svaret på frågan är att både på svenska och engelska använder man både termen padel och padeltennis, samt paddle och paddletennis för att prata om padelsporten. Dock varierar termen beroende på var i världen du är, men i Sverige går det bra att säga både padel och padeltennis.

Namnet padeltennis är inte så svårt att lista ut var det härstammar ifrån. Padel är väldigt likt tennis på många sätt, och det är faktiskt från tennis som padel härstammar ifrån, därav namnet padeltennis.

Det finns dock vissa anledningar till att en del personer menar att det bör heta padel och ingenting annat.

Padel tennis

Paddeltennis uppfanns av Frank Beal 1898 och spelas fortfarande idag, främst i New York och Kalifornien i USA. Paddeltennisreglerna är praktiskt taget detsamma som gräsmattentennis men banan reduceras till ungefär hälften av storleken på en vanlig tennisbana och racketarna som används är paddlar av trä. Bollen är faktiskt en punkterad tennisboll. Padel är emellertid ett helt annat spel, och det spel som vi diskuterar. Det är här som skillnaden kan bli lite förvirrande. Padelbanorna är omslutna av väggar och bollarna kan returneras efter att ha studsat på en vägg på ett liknande sätt som squash.

När individerna bakom det som nu kallas The Padel Federation (Storbritannien) ville etablera den officiella federationen för idrott i detta land, sökte de råd från idrottsvärldens styrande organ – FIP, om vad sporten officiellt skulle vara kallas och slutsatsen blev “padel”.

Slutsatsen är att det går bra i Sverige att säga padel eller padeltennis, och generellt går det även bra att säga paddle eller paddletennis på engelska också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!