Head Radical Pro Tennisracket Recension – Bästa Tennisracket?

Head Radical Pro är ett populärt och uppskattat tennisracket på marknaden, både för professionell och på hobbynivå.

Racket är uppdaterat för 2021 och har inkluderat en rad tekniska förbättringar som förbättrar dess prestanda. Det är det tyngsta racket i Radical kollektionen, och den senaste upplagan har dessutom blivit 5 gram tyngre.

För att nämna några har den fått en tunnare ram och en bekvämare flex som gör den skonsammare mot armbågen. Vidare inkluderar även detta racket Heads populära Graphene 360+ vilket ger en mer lyhörd känsla och bättre stabilitet. När man spelar med detta racket kan man känna hur den tunnare ramen har mer flex och böjer mer än HEAD Graphene 360 Radical Pro. Allt som allt känns racket både livligare och mer förlåtande.

Tanken med nya Radicals är att göra en “folkracket” som fungerar för en mängd olika spelstilar, nivåer, och som passar alla banor.

Head Radical Pro – Hur spelar det?

Radical Pro är inte den enklaste racketen att använda. Sweet spot är ganska litet och racketen är definitivt gjord för mer avancerade spelare. Om du har tillräckligt bra teknik och spelar bra kommer racket belöna dig, men på dåliga dagar eller för mindre erfarna spelare kan det straffa dig

För ett avancerad spelarracket är det ganska användarvänligt och har ett tätt 16 × 19-strängmönster som är tätt, men ändå tillåter dig att få mer lyft på din boll. Effektnivån är ganska låg, likt den senaste Blade, så du behöver en full sving för att få bra djup på dina slag.

Överlag är 2021 -versionen av Radical Pro en positiv uppdatering på alla nivåer. Head har lyckats öka stabiliteten och kraften utan att göra avkall på manövrerbarheten.

Markslag

Radical Pro 2021: s nya Graphene 360+ -teknologi är en uppskattat och högpresterande teknik. I markslag ger den dig en utmärkt blandning av kontrollerad kraft. Bollträffen känns väldigt bekväm vilket gör den trevlig att spela med.

Även mot kraftfulla motståndare kommer du att kunna accelerera genom bollen och hitta bra stabilitet. Den kommer ge dig självförtroende att träffa dina mål och avsluta poängen aggressivt. Dessutom är Radical Pro är ett roligt racket att skapa spin  med. Tillägget av 5 gram vikt och Graphene 360+ är inte en negativ sak, snarare tvärtom. Dessa förändringar väcker detta racket till liv ännu mer än tidigare generationer. För en ram på 315 gram sinvgar den definitivt ganska snabbt, men den levererar samtidigt gott om stabilitet. Med detta racket kan du konsekvent ta fulla forehandsvingar och träffa antingen ett plattare eller mer sliceat skott via sin lättåtkomliga snurr. Riktningskontrollen och absorberandet av din motståndares slag är enastående med Radical Pro. Ansiktet på racket ger massor av stoppkraft och riktningskontroll vilket kan få dig att vilja kliva in i baslinjen och gå för större och mer aggressiva skott.

Kritig som fanns på tidigare racket är att vissa upplevde att den var för stel, men Head har gjort bra förbättringar av komforten med den här nya versionen.

Det faktum att detta racket dessutom använder sig av SpiralFibers förbättrar känslan avsevärt. Den uppdaterade känslan ger bättre kontroll och hjälpte att skapa kraft i bollen, skapade bredare vinklar och mer djup i dina skott.

Volleys

Head Radical Pro erbjuder en fantastisk blandning av manövrerbarhet och kontroll. Racketen är perfekt framme vid nätet. Den är superenkel att manövrera och stabil vid kontakt.

Manövrerbarhet och stabilitet är två saker som många letar efter i ett racket när det gäller volley, och den här racketen ger dig båda! När du har Radical Pro i position känner du en större känsla av kontroll.

Radical Pro är tillräckligt snabb för att blockera snabba och kraftfulla skott. Manövrerbarhet och stabilitet är också utmärkta egenskaper att ha vid volley slag och framme vid nätet. Tack vare dess egenskaper uppmuntrar racket dig därför att avsluta poäng vid nätet.

Den ökade vikten hos Radical Pro ger den mer stabilitet än den tidigare modellen, vilket skapadr skarpare volleys och bättre slag, särskilt mot tunga slagare. Med lägre styvhet och tillägg av SpiralFiber -tekniken, ger detta racket stor touch för drop volleys. Till skillnad från vad man kan tro ger inte den ökade vikten några problem med manövreringen vilket är en viktig bonus.

Serverar

Head Graphene 360+ Radical Pro är även bra när det kommer till servar. Något som många ofta påpekar med detta racket är att du kan känna hur bollen studsar iväg från strängarna vilket gör det lättare att förutse var bollen ska landa.

Detta är en egenskap som man inte hittar ofta i racketer och detta är en väldigt trevlig egenskap. För servarna är också Head Radical Pros förbättrade kontroll och precision någonting som förbättrar dess prestanda.

Detta är en av de racketer som verkligen belönar dig när du utför din timing korrekt och går upp och efter bollen när du ska slå en serve.

Racketen erbjuder e stor kontroll och skrivrpotential vilket ger dig en möjlighet att slå ännu mer tekniska servar. Vissa kan dock uppleva att det finns en viss brist av kraft när det kommer till servarna. Men samtidigt är racket inte på något sätt svagt, utan det har en bra kraft, men om du gillar extremt kraftfulla racket i servarna är det inte det bästa racket på marknaden för just detta. Samtidigt är det viktigt att påpeka att kontrollen är rackets främsta fördel och fokus i servarna.

Returer

Mellan den utmärkta manövrerbarheten, uppdaterade känslan och ökade stabiliteten har Graphene 360+ Radical Pro något för alla. Oavsett om du tar ett kraftfullt slag eller en lättare lob har den en bra prestanda i returer.

Detta racket uppmuntrar dig samtidigt att ta returer mer aggressivt längre bak från planen och gör att du känner dig ansluten till bollen. Och som nämnt tidigare är dess kontroll och stabilitet en viktig faktor här som bättre hjälper dig att placera och förutse var bollen kommer hamna.

Många användare påpekar att detta racket även känns superenkelt att blockera snabba servrar med. Massan och flexibiliteten gjör detta racket perfekt för returspel. En ytterligare fördel är att du dessutom kan bli mer aggressiv i ditt returspel. Den hjälper till att göra så att dina returer blir mer effektiva och hjälper dig att skapa spin för mer tekniska returer som är svårare för dina motståndare att returnera. Även om racket är lite tyngre har den en bra manövrerbarhet som hjälper dig att snabbt reagera på första serven och returnera den på ett effektivt sätt.

Head Radical Pro tennisracket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!