Head Bela X Graphene 360+ Recension

Head Bela G Graphene 360 är ett högpresterande racket tillverkad i begränsad upplaga.

Racket är designat för den professionella padelspelaren Fernando Belasteguin 2020, som firar 10 års partnerskap med varumärket. Racket består av en 360+ kol- och grafenstruktur och en Power Foam-gummikärna. Racket har en diamantform och passar därför för erfarna spelare. Dess yta har en grov struktur för “Extreme spin”. Denna består av en blank yta i botten och matt längst upp på racketen.

Racket ger ett gott intryck av kvalité i handen och dess balans är fokuserat mot rackets topp i form av en hög balans för att ge maximal kraft.

Racket kommer med medföljande vikterna för att sänka dess balans. Eller om du föredrar kan du placera vikterna som ingår i toppen av racketen på den plats som anges på skyddet för att lägga till mer kraft.

I spel har Head Bela X Graphene 360+ en medium hårdhet som lutar mot hård. Grafen och kol ger styvhet och hårdhet och skumkärnan balanserar detta, vilket gör det något mjukare.

Racket har ett reducerat sweetspot vilket är normalt för diamantformade padelracket. Detta är en viktig anledning till att det främst passar erfarna spelare.

När du får till en bra träff är dock racket väldigt belönande. Skott kommer ut med tillräcklig intensitet utan stor ansträngning, men med tanke på den något minskade hanteringen, på grund av balansen, är det viktigt att reagera snabbt, snabbt förbereda slag och snabbt agera på bollar. Det är perfekt om du tycker om smash.

SMART BRIDGE-systemet inbäddat i racketens hjärta gör att du kraftigt kan minska vibrationerna som överförs till armen.

Kontrollen med detta racket är relativt god. Det är ett tekniskt racket med bra teknik, möjlig att kontrollera. Manövrerbarheten räcker för att slå ganska bra i defensiven. Lobbar kommer ut ganska djupt, alltid och när du får till bra träffar i sweetspot.

Bela X Graphene 360+ väger 375 gram. En annan bra fördel med detta racket är att säkerhetssladden är justerbar och enkel, något som inte är fallet med många andra padelracket.

 

Fantastiskt utseende
Fantastisk kraft
Bra resultat (för dem som är fan)
Justerbar säkerhetskabel
Nackdelar:

Sweet Spot Reduced
Begränsad hantering

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är detta en racket designad efter Fernando Belasteguin. Det är en ganska teknisk racket för spelare på avancerad nivå. Det är ett racket som i första hand betjänar aggressiva och erfarna spelare.

Sweet spot minskar och är placerad till toppen av racketen. I det defensiva spelet kommer racket att hjälpa till i bollarna där hanteringen inte tillåter dig att göra hela slaget i tid.

I nätet kommer du att vara utrustad med ett extremt kraftfullt “vapen” med en över genomsnittlig efterbehandlingskapacitet.

Racket är dock ganska bekvämt då du inte känner stor vibration i armen. Dock har racket viss vikt och kan kännas något tungt om du inte har kraft.

Specifikationer

  • Form: diamant
  • Kärna: powerfoam
  • Balans: hög
  • Ytan är grov med blank yta längst ner och matt längst upp på racketen.

Head Bela X Graphene 360+ padelracket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!