Förmånlig padelutrustning och annan sportutrustning från Finland på Black Friday

Snart är det dags för en av världens största rea- och shoppingdagar igen. Fredagen den 24 november kommer nämligen Black Friday igen. Då erbjuder de flesta onlinebutiker specialerbjudanden, också finländska.

Man kan verkligen fynda bland annat utrustning till padel och till andra sporter när man besöker sportbutiker från vårt grannland. Men vad är Black Friday och hur funkar det? Vi har samlat ihop fakta för att hjälpa dig att hitta de bästa specialerbjudandena. Häng med!

Black Friday – vår motsvarighet till mellandagsrean

Black Friday är en tradition som uppstått i USA. Black Friday infaller dagen efter Thanksgiving och eftersom den blivit en populär klämdag är de flesta lediga då. Där insåg man redan på 1800-talet att människorna, som ofta rest för att besöka släktingar under tacksägelsen, gärna shoppade på fredagen. Man kan säga att Black Friday är startskottet för julhandeln och än idag uppger mer än hälften att de köper julklappar på Black Friday.

Köpmän och butiksägare tog chansen när de hade den och började locka kunder till sina fysiska butiker genom att erbjuda bra specialerbjudanden. I takt med att internet och e-handeln spred sig, så spred sig också Black Friday över hela världen.

Varför det heter Black Friday är det lite olika åsikter om. En del påstår att namnet kommit från att butikerna gjorde så stor försäljning att deras siffror i bokföringen gick från röda (på minus) till svarta (på plus) medan andra tror att namnet bara är en reklamsnutt. Försäljningen på Black Friday är dock oerhört stor. År 2012 gick den sammanlagda försäljningen för första gången över en miljard dollar i USA.

Till Norden strandade konceptet först i början av 2010-talet. År 2013 erbjöd några få skandinaviska onlinebutiker specialerbjudanden i samband med Black Friday. Året därpå var de lite fler och numera är det endast få onlinebutiker som inte erbjuder några specialerbjudanden alls. Faktum är att Black Friday har växt och nu erbjuder många också Black Week erbjudanden, det vill säga erbjudanden som sträcker sig över hela veckan. Dessutom följs Black Friday av Cyber Monday som också är en readag, fokuserad på försäljning online.  

I Finland är Black Friday omåttligt populärt. Enligt undersökningar vet över 90 % av den finländska befolkningen vad Black Friday är och över 60% av befolkningen handlar då. Nästan 100 % av butikerna i Finland uppmärksammar Black Friday med olika specialerbjudanden, kampanjer och förmåner. Numera är Black Week i Finland ett koncept i sig. Det innebär specialerbjudanden hela veckan.

 Padelutrustning från Finland till specialpris

Padel är en mycket populär form av en racketsport. Trots att dess ursprung är lite oklart vet man att sporten ursprungligen är från Spanien och Latinamerika. I de nordiska länderna har padel blivit mycket populär de senaste åren. Den första padelbanan i Sverige byggdes av Thommy Anderson år 1998. Han upptäckte sporten på en semesterresa i Marbella och sägs också vara den som tog in padel i Sverige. Den första inomhusbanan för padel i Sverige byggdes år 2012. Också padel i Finland har blivit mer och mer populärt och likaså utbudet av utrustning i anknytning till padel.

Man spelar padel med en racket och en boll. Padel racketen har ett skummaterial i mitten och utsidan är oftast gjord av kolfiber. Förutom boll och racket säljs det också annan utrustning som väskor, kläder och annat som passar när man spelar padel. I Finland finns det också i övrigt ett stort och brett utbud av sportutrustning och under Black Friday är mycket av det till specialpris. För att hitta det du söker kan du använda dig av en sökmotor. Skriv produkten eller sportutrustning eller padel produkter och tillsätt Finland så dyker det upp en hel del onlinebutiker. Sedan är det bara att välja och vraka.

Det är klokt att förbereda sig inför Black Friday så att man vet vad man söker och var man kan hitta den produkten. På själva readagen är det då smidigt att surfa sig fram genom utbudet. Man kan också registrera sig som medlem eller beställa nyhetsbrev från intressanta onlinebutiker. När man gör det får man ofta info om hurudana specialerbjudanden butikerna kommer att erbjuda på Black Friday. Det löns också att gilla och spara olika intressanta produkter i online butikerna, det underlättar då man ska hitta dem igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!