Bullpadel Vertex 2 Recension – Bästa Padelracket?

Detta racket är 2019 års version av ett av de mest populära padelracket i världen. Bullpadel Vertex 2 är signaturracket för World Padel Tour-spelaren Maxi Sanchez, så det är inget snack om att detta är ett högpresterande och högkvalitativt racket.

Det är tillverkat av högkvalitativa material och har fantastiska egenskaper som förbättrar spelet på banan. Detta racket är speciellt populärt tack vare dess goda balans mellan kraft och kontroll vilket gör att det är väldigt förlåtande, samtidigt som det inte kompromissar på prestation när det väl behövs.

Detta racket är primärt för duktiga spelare med erfarenhet och proffs. Fokuset ligger på kraft och offensivt spel.

Racket är tillverkat med en diamantform och har väldigt hög balans samtidigt om det har en relativt stor sweet spot. Dess slagyta är tillverkad av Xtend Carbon 12K som har 12 000 kolfibrer per cm² och detta gör att den är ännu tätare än den tidigare versionen utan att kompromissa på prestation. Faktum är att detta möjliggör ännu bättre respons och kraft utan att kompromissa på kontroll.

Handtaget på racket är en så kallad Hesacore vilket är ett populärt handtag som ger mycket gott grepp och minimierar belastning och vibrationer. För att anpassa racketen enligt dina preferenser så har den även möjlighet att färsta anpassade viket på ramen och greppet. Detta är en extremt smart funktion som gör att du kan justera så att racketet blir mer topptung, vilket därmed möjliggör mer kraft. Du kan dessutom montera vikter på greppet för att få en ökad kontroll.

Detta bidrar till att göra racketet väldigt universalt och lämpligt för alla spelstilar och preferenser.

En annan bra sak med dtta racket är att dess slaguyta har en sandpapperstruktur vilket möjliggör spin.

Bullpadel Vertex 2 tankar och reflektioner

Racket känns förvånansvärt lätt i handen och detta gör att det ger intrycket att den är lättmanövrerad. Tack vare att det är så universellt presterar det bra både i defensivt och offensivt spel, och tack vare dess hårda kärna får du god kraft i slagen. Men den erbjuder detta samtidigt som balansen är god. För att vara ett diamantformat racket är den också förvånansvärt förlåtande med relativt stort sweet spot.

Överlag ger Bullpadel Vertex 2 ett bra kvalitativt intryck, är snyggt, och presterar bra. Vi anser att detta racket är bra för medium eller avancerade spelare.

Själva racket är tillverkat av en rörformad kolfiberstrultur vilket ger stabilitet och lätthet. Den har även ett aluminiumskydd.

Racket är avancerat med massor av smarta funktioner såsom vikter och innovativa material, och detta har också bidragit till att Bullpadel är ett populärt varumärke för padelracket. Vid spel har racketen en medium hårdhet, men kom ihåg att dess form och material gör att det är ett ganska tekniskt avancerat racket. Om du har en god erfarenhet av padel kan detta racket hjälpa dig att ta ditt spel till nya höjder.

Överlag kan vi säga att racket är ganska aggresivt, men det är samtidigt ett smart utformat racket eftersom att det snabbt kan gå från defensivt till aggressivt med maximal prestation. Räkna med att sweet spoten är mindre, men om du har lite erfarenhet, för vilka detta racket är gjort för bör det inte vara några större problem.

Racket är också bekvämt att spela med tack vare att antivibrationssystemet hjälper mycket.

Fördelar:

 • Möjlighet att anpassa balansen med hjälp av vikter för att passa dit spel
 • Bekvämlighet
 • God kraft
 • Justerbar säkerhetskabel

Nackdelar

 • Sweet spot är mindre än på runda racket
 • Pris

Specifickationer

 • Vikt: 366 gram
 • Form: diamant
 • År: 2019
 • Hårdhet: medium
 • Kärna: Svart EVA gummi
 • Balans: hög
 • Slagyta: gjord av Xtend Carbon 12K som har 12 000 kolfibrer per cm²

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!