Black Friday i Danmark – fynda bland annat träning och sportprodukter

Visste du att inom grossist- och detaljhandeln är slutet på november (specifikt en tidsperiod på fem dagar) som är både den viktigaste och mest hektiskt? Det är nämligen så att den fjärde fredagen i november infaller Black Friday, startskottet för julhandeln. USA:s största rea- och handelsdag. Vi på ReviewsBird har samlat ihop ett infopaket för dig om Black Friday, dess historia och vad du kan fynda i anknytning till Black Friday.

Kort historia om Black Friday

Black Friday uppkom ur högtiden Thanksgiving, som infaller den fjärde torsdagen i november till minne av pilgrimer som redan på 1600-talet firade med tacksamhet deras första goda skörd. Efter det att har Thanksgiving varit en familjehögtid där man samlas för att visa sin tacksamhet för det gångna året. 

Eftersom Thanksgiving infaller på en torsdag, blev fredagen efter en ganska naturlig klämdag då många skolor och arbetsplatser håller stängt. Fredagen blev med tiden en riktig shoppingdag och en dag då många inleder julhandeln. Många butiksägare började locka kunder till just sin butik genom att ha olika specialerbjudanden den dagen. Idag uppger att över 70% av alla konsumenter att de handlar julklappar i anknytning till Black friday. 

USA:s största rea och shoppingdag spred sig till resten av världen i samband med Internets framväxt och utvecklingen av e-handeln. 

Black Friday i Danmark

Black Friday strandade i Danmark och övriga Norden i början av 2010-talet. Black Friday i Danmark uppmärksammades första gången år 2013 då några onlinebutiker hade Black Friday erbjudanden. Redan året därpå hade fenomenet växt explosionsartat och under  Black Friday såldes produkter för över 4,5 miljoner danska kronor. 

Numera är Black Friday omåttligt populär i Danmark och dagen uppmärksammas i princip av alla butiker på något sätt, alla vill få sin del av kakan helt enkelt. Detta har gjort dagen till en mycket populär dag i Danmark som också där är startskottet för julhandeln. Enligt statistiken kan man se att konsumtionen stiger märkbart från och med torsdagen innan Black Friday och avtar på tisdag veckan därpå. Detta beror till stor del på att Cyber Monday, också en stor readag, vars fokus ligger på näthandel, infaller då.  

Populära produkter från Danmark på Black Friday

Den populäraste sporten i Danmark är fotboll, andra populära sporter är i Danmark är golf, simning, gymnastik, handboll och badminton. Eftersom dessa är populära sporter i landet finns det också ett stort utbud av tilläggsprodukter och kläder att använda inom de olika sporterna. Många av dessa sporter är också väldigt populära under sommaren vilket ytterligare påverkar din chans att verkligen fynda fotbollsskor, fotbollar, simdräkter och golfutrustning. Detta beror naturligtvis på att högsäsongen för dessa produkter redan är över och butikerna gärna vill tömma lagret för att ha plats för säsongens nya produkter. 

Eftersom verkligen alla onlinebutiker erbjuder specialerbjudanden i anknytning till Black Friday är det inte svårt att hitta ett bra utbud. Man kan ta hjälp av en sökmotor och skriva produkten man är ute efter och bara tillsätta Danmark efteråt, till exempel: Fotbollsskor Danmark Black Friday 

På detta sätt hittar sökmotorn olika alternativ till dig. Sedan är det bara att välja och vraka mellan alla olika alternativ. 

Ett annat sätt att utnyttja danska Black Friday erbjudanden är att förbereda dig och planera i förväg genom att redan i god tid söka efter olika alternativ på produkter som intresserar dig. På så vis vet du var, och till vilket normalpris, produkterna säljs. Då är det lätt och smidigt för dig att hitta det bästa erbjudandet på Black Friday. 

Danskarna handlar för ungefär 350 danska kronor per person på Black Friday. På topplistan finns mycket elektronik såsom telefon, hörlurar, TV:n och smartklockor. Också resor och olika produkter för fritidsaktiviteter såsom träning och sport är populära. 

Även om Black Friday endast för 10 år sedan var ett föga okänt begrepp så vet nästan alla danskar vad det handlar om idag. Faktum är att de flesta ofta väntar med att göra inköp för att sedan slå till på Black Friday. 

Vårt bästa tips till dig är faktiskt detsamma – köp inget som du verkligen inte behöver genast utan vänta på Black Friday. Man kan spara hundratals, och till och med tusentals kronor, genom att vänta med sitt inköp fram till Black Friday. Ett annat bra tips är att planera och ta reda på innan var olika produkter finns och till vilket pris. Sedan är det ju så att de bästa produkterna säljs slut fort så var redo redan från morgonen på Black Friday! Lycka till med att hitta fynd och perfekta julklappar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!