Bästa Tennisskor för Grus [9 Grusskor Tennis Bäst i Test]

För att uppnå din fulla potential, men också öka din komfort på banan är det viktigt att ha rätt utrustning. Skorna är efter ditt rack det viktigaste tillbehöret för att prestera väl på banan.

Om du är seriös med tennis och inte bara spelar då och då för skojs skull måste du ha en underlagsspecifik sko för alla olika ytor. Det kommer inte bara att få dig att prestera bättre, men viktigast av allt, det kommer att minska dina risker för att bli skadad.

För att bibehålla ett optimalt fotfäste på grusplaner är det viktigt att bära en tennissko som är specifikt utformad för att användas på grusunderlag.

Varför det är viktigt med tenniskor för grusunderlag

Yttersulan på en tennissko för grusunderlag kommer vanligtvis att ha ett fiskbensmönster med (zick-zack). Detta mönster hjälper till att hålla leran utanför yttersulan så att du bättre kan greppa banan när du springer, bromsar eller byter riktning. Om lite lera samlas är det bara att slå på kanterna av skorna eller till och med skölja av dem. Fiskbensmönstret gör glidning från sida till sida mer förutsägbar så att du perfekt kan glida in i ett skott och återställa. Det ger också den dragkraft som behövs för att säkert gå framåt och bakåt.

Den tätare stickade ovansidan av tennisskor för grus hjälper till att stabilisera och hjälper också till att hålla gruset från att komma in i din sko. Den konsekventa glidning, vridning, och justeringar i grepp som dessa skor behöver göra innebär att kraven på en bra grussko är ganska specifika.

Om du planerar att spela på grus regelbundet, bör du överväga att ta ett par grusplansspecifika tennisskor för att optimera din rörelse och stabilitet på planen. Rätt sko för rätt yta.

Att spela på olika tennisytor kräver en rad olika justeringar. Detta varierar från spelstil, taktik, mentalitet till utrustning.
Den mest betydelsefulla justeringen som krävs i denna situation är förmodligen övergången till en grusplan från en snabbare yta som gräs eller en snabb hård bana.

Passform

Att ha en sko som passar din fot väl är naturligtvis viktigt om du vill att skon ska prestera som bäst.

Storlek, bredd, form och material som används för att få skon att spela alla viktiga roller för hur bekväm skon kommer att kännas när du springer på tennisplanen.

Det är självklart att det bästa sättet att ta reda på hur bra en sko passar är att faktiskt prova den, men det är inte alltid möjligt och vissa märken kan passa din fot bättre än andra. Dessutom kan man ofta behöva känna hur den känns “in action” på planen eftersom att rörelserna där är annorlunda från att bara ha dem på sig.

Detta hjälper dig att hålla balansen när du glider och snabbt accelererar och bromsar på planen, samtidigt som du håller överflödig lera ur skon samtidigt.

Komfort och bekvämlighet

Att bära en bekväm sko är naturligtvis en otroligt viktig del av att känna sig trygg och bekväm på tennisbanan.

Att helt enkelt köpa den mjukaste skon du kan hitta är dock inte nödvändigtvis det bästa tillvägagångssättet för detta.

Du vill ha en sko som är väl vadderad, stödjande och som inte begränsar din rörelse, samtidigt som den är säker och stabil nog för att klara påfrestningarna och belastningarna under en match.

Med detta sagt är komfort relaterad till tennisbanor med grusunderlag lite mer av ett unikt förslag än din vanliga all court sko.
På grund av hur tennisskor för grus är utformade kan de kännas något tätare runt skons ovansida eller till och med skrymmande på grund av slitbanan på sulan.

Därför måste du överväga exakt vad komfort betyder för dig när du spelar på lera.

Ja, du vill ha komfort och en plysch känsla, men att känna dig trygg och planterad när du spelar på en lös yta är också en viktig faktor att tänka på.

Hållbarhet

I allmänna termer tenderar tennisskor för grus att vara ganska hållbara.

Detta beror på deras mer omfattande slitbanedesign och robusta konstruktion, liksom det faktum att de endast ska användas på grusbanor. Därför kommer du sannolikt inte att bära dessa skor lika mycket som dina andra skor om du inte spelar uteslutande på grus året om. Detta kommer naturligtvis att minska det totala slitage på skon och få dem att hålla längre. När det gäller tennissko kompromissar man ibland hållbarheten för lätthet.

Så en lättare, smidigare sko som är tillverkad av lättviktsmaterial brukar inte hålla lika länge som en mer omfattande, skrymmande sko som kan vara tyngre av design.

Därför måste du överväga hur lätta eller tunga du föredrar att dina skor ska vara och hur länge dem faktiskt behöver hålla, vilket beror på hur ofta du spelar på grusbanor i allmänhet.

Bästa Tennisskor för Grusunderlag


Asics Gel Challenger 13 Clay

Detaljer

Asics Gel Challenger 13 Clay är en prisvärd tennissko för grus som även passar för padel. De prestereras med en fisbensmönstrad sula och packad med olika tekniker som förbättrar dess prestanda. De erbjuder bra stöd för att ge möjlighet till snabba riktningsändringar. I skorna återfinns SOLYTE™ mellansula och AHAR™ yttersula för maximalt grepp.

Innersulan är DURATEX™ och du har även en borttagbar ORTHOLITE strumpdesign som andas väl. För ökad stabilitet har den Asics välkända TRUSSTIC SYSTEM™, och för god stötabsorbering har den Forefoot P-GEL och Rearfoot T-GEL.


Nike Air Max Volley Black Clay

Detaljer

Nike Air Max Volley Clay är en tennissko som är utformad för spel på grusunderlag men som också fungerar bra för padel. Dess fiskbensmönstrade sula ger bra grepp på grusbanor såväl som padelbanor. Tack vare dess snörningsdesign som går från häl till tå ger den fötterna bra stabilitet. Desto hårdare du drar i snöret, desto tightare blir passformet vilketär till för att hjälpa dig att hitta den bästa möjliga komforten.

I Nike Air Max anda har skorna en lufkudde i hälen vilket bidrar till bra stötdämpning. I hälen har du även skumkuddar som motverkar skoskav eller skavsår. Detta är en klassiker för spel på grusunderlag som är lika bekväm som den är högpresterande.


Nike Zoom Air Vapor Pro Clay

Detaljer

Nike Air Zoom Vapor Pro är en sko som är designad för att uppnå en låg vikt som gör den bekväm och snabb på banan. Nike har lyckats med detta genom att ta bort material på områden som inte utsätts för slitage. Samtidigt har Nike lagt till förstärkning på slitageområdena för att öka dess hållbarhet. Den har en assymterisk snörning samt en snygg och modern design.

I hälen finns en vadderad hälkudde som ger bra dämpning under hälen. Dessutom har den en mjuk mellansula med skum för att ge god stötdämpning.


Nike Zoom Air Vapor Pro Clay

Detaljer

Detta är samma sko som ovan men med en annan färg för dig som föredrar ett mer klassiskt utseende. Bra grepp, god stötdämpning, och låg vikt kännetecknar denna populära grustennissko.


Adidas Adizero Ubersonic 4 Clay

Detaljer

Adidas Adizero Ubersonic 4 Clay är en snygg och modern padelsko med en fiskbensmönstrad sula för maximalt grepp på grustennisplanen eller padelbanan. Denna sko använder sig av en strumpliknande design för ökad komfort som gör att det känns som att skon kramar foten och sitter på plats. Vidare erbjuder skon utmärkt dämpning och stabilitet vilket är lämpligt i snabba riktningsändringar när du spelar tennis på grusunderlag.

Dessutom har Adidas använt sig av återvunnen polyester för att göra skorna mer miljövänliga. På ovandelen finns en sömlös Primeweave-ovandel samt Lightstrike-dämpning som absorberar stötar på ett effektivt sätt.


Babolat Jet Tere Clay

Detaljer

Babolat Jet Tere Clay är en av de mest populära tennisskorna för grusunderlag och har en fiskbensmönstrad undersula för optimalt grepp på grusunderlag. Skon har en lätt design och känns smidig och snabb på banan. Ovansidan är tillverkat i ett stycke vilket ger bra stöd men också andas väl.

Sulan i denna sko har en Active Flexion teknologi som innebär att den består av 9 delar. Detta gör sulan mer flexibel och ger bättre grepp då en större del av sulan är i kontakt med marken. Detta är en bonus som gör det lättare att genomföra snabba riktinignsändringar på banan för att returnera svåra bollar.

I hälen har skon Babolats egenutvecklade KPRS-X dämpningssystem. Tack vare detta kan hårda stötar minimeras. Dess fiskbenssula är tillverkad i samarbete med Michelin som så klart är en expert på gummi och därför har bidragit till en mycket hållbar sula med perfekt grepp.


Asics Solution Speed FF Red Clay

Detaljer

Asics Solution Speed FF Red clay är en av de mest upskattade grustennisskorna på marknaden. Detta är uppföljaren till den mycket populära Speed Solution och har även designats med en rad teknologier som förbättrar dess prestanda och komfort.

Skon använder Asics FLYTEFOAM teknologi som bidrar till en bättre dämpning och essutom en lägre vikt, vilket gör den både bekväm och snabb på banan. Sulan har givetvis ett fiskbensmönster med en unik räffling som gör det lätt och effektivt att glida till bollen när du behöver ta emot snabba och utmanande bollar men också när du behöver accelerera fort.

Innersulan består av EVA gummi och för ökad hållbarhet har den ett PGUARD ™ tåskydd.

Denna sko passar både tennis och padel och är ett bra val om du vill ha en grussko med låg vikt, god hållbarhet, och bra dämpning.


Nike Air Zoom Prestige Clay

Detaljer

Nike Air Zoom Prestige Clay är en snygg och robust teninissko för både tennis och padel. Den är tillverkad med en slitstark XDR gummisula som ger bra grepp och god hållbarhet.

Den är designad med Nikes Air Zoom teknologi för skön stödtdämpning. För ökad komfort har den även en optimerad passform och stabilitet runt foten.


Nike Air Zoom Vapor X

Detaljer

Nike Air Zoom Vapor X är en snygg och modern tennissko för grusunderlag som även passar för padel.

För maximal komfort har den en Dynamic Fit konstruktion som ger dig en handskeliknande känsla runt foten. Den har en låg balans som ger god stabilitet, men utan att kompromissa på stötdämpningen. För ökad hållbarhet har den förstärkningar på de områden som ofta utsätts för slitage. Dessutom har de en låg vikt som gör dig snabb och smidig på banan.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!