Bästa Tennisskor för Damer – 10 Bäst I Test [Lista & Tips]

Om du vill nå din fulla potential och ha maximal komfort på tennisplanen bör du investera i ett par tennisskor. Även om du kan spela tennis med vanliga sneakers eller löparskor är de inte designade specifikt för tennis och erbjuder därför inte samma hållbarhet och tekniska fördelar som tennisskor.

En skillnad mellan dina vanliga skor och skor som är speciellt gjorda för tennis är deras sulor. Löparskor har mer en enriktad sula.

De är inte gjorda för 360-graders rörelse som tennisskor. Även om de kan ha ganska bra grepp, om du börjar ändra riktning i en löparsko kan du skada dig själv för att du inte kommer att kunna svänga på marken så lätt som du kommer att göra med en tennissko. De flesta tennisskor har också sulor som som inte sliter eller skadar ytan på en bana (och många tennisplaner kräver skor som inte lämnar märken).

Den andra stora skillnaden är strukturen och stödet för en tennissko, som är väsentliga för att hantera de snabba riktningsändringarna. På grund av detta är tennisskor vanligtvis lite tyngre än löparskor, och de har bättre sidostöd på insidan och utsidan av skon. Med andra ord är de mer solida runt hela skon för bättre stöd.

Detta extra sidostöd skyddar fotleden så att du inte sträcker eller vrickar den när du rör dig och gör snabba riktningsändringar på banan.

Oavsett om du är nybörjare i tennis eller har spenderat flera år på tennisplanen bör du försöka hitta de bästa tennisskorna för just dina behov. Att ha ett par bra tennisskor är viktigt för din prestanda men inte minst för din komfort.

Tennisskor är noggrant konstruerade för att stödja foten genom de snabba sidorörelserna som används i tennis – och det betyder att dina vanliga sneakers inte kommer att duga när du är på banan om du är seriös med tennis.

Samtidigt vill du även hitta en sneaker med en slitstark yttersula som inte slits ut för snabbt. Rätt par tennisskor bör också ha en stödjande sula som förhindrar att foten rullar inåt eller utåt när du närmar dig nätet.

Om du spelar de flesta primärt på en hård bana – tillverkad med cement eller asfalt – vill du ha skor med extra dämpning för att absorbera stötar och ett partiellt fiskbensmönster för bra grepp. Skor med fullt fiskbensmönster är bäst för grusbanor, som tenderar att vara mer hala och kräver extra grepp. Du kan alltid välja “all court” -skor, som gör att du enkelt kan röra dig mellan olika underlagstyper. Detta är dessutom praktiskt om du vill undvika att köpa flera par skor.

Innan du väljer dina tennisskor, vill du definitivt undersöka passformen. Vissa märken, är kända för att skapa skor som passar bättre för bredare fötter, medan spelare som behöver en smalare bredd bör överväga andra. De flesta tillverkare kommer att varna om deras skor passar och många tillverkare annonserar om det finns extra utrymme vid tårna.

Som sagt passar inte alla skor alla. Detta beror på en rad olika faktorer såsom spelstil, vilket underlag du spelar på, och givetvis dina egna prferenser. Innan vi tittar närmare på de bästa och mest populära tennisskorna för damer ska vi titta närmare på de viktigaste faktorerna du bör titta på för att hitta tennisskor som passar just dina behov.

Att tänka på när du köper tenisskor för damer

Om du planerar att köpa en bra tennissko är det viktigt att följa vissa regler. Låt dig aldrig lockas enbart av utseendet eller stilen på skon. Du bör istället titta särskilt på skons kvalitet och hållbarhet.

Dessa faktorer är de viktigaste som bör följas strikt. Bortsett från detta finns det andra saker som också bör kontrolleras så mycket som möjligt.

Sulan

För skor är det viktigaste sulan. Det är alltid bättre om sulan är tillverkad av gummi. Gummisulan passar bäst för skorna eftersom de är bekväma och ger bra grepp och hållbarhet. Yttersulan måste vara tillräckligt stark för att tåla skador eller skador.

Vikt

De flesta moderna tennisskor är lätta. Undvik att köpa alltför tunga tennisskor eftersom att de kan kännas klumbiga. En lätt sko hjälper dig att röra dig snabbt och explosivt på banan.

Material

Kontrollera materialetns kvalitet på skon. De flesta skor idag använder syntetiska material tack vare dess lätta och andningsbara egenskaper. Helst vill du ha en sko som andas mycket väl för att hålla dina fötter svara under spel.

Bra grepp

Dina tennisskor måste erbjuda ordentligt grepp. Greppets roll är avgörande i den meningen att den kommer att förhindra att spelaren skadas, och det kommer också att hjälpa dig att vara mer explosiv på planen för att snabbt kunna reagera på bollar.  Flera olyckor orsakas främst på grund av brist på bra grepp.

Recensioner

En bra och informativ recension är till hjälp när du köper en sko. Det är genom recensionerna som köparen eller kunden kan få information om skons kvalitet och prestanda.

Nedan tittar vi närmare på de bästa och mest populära tennisskorna på marknaden.

Bästa tennisskorna för damer


Wilson Chaos Swift

Detaljer

Wilson Chaos Swift är en lättviktssko för damer som erbjuder mycket god komfort. Det är en allround sko som passar för olika underlag och dessutom både padel och tennis.

Skorna är designade med ett speciellt chassi med ett flexibelt bågstöd som ger bra flexibilitet och ökar vridreglaget och sidostödet. Resultatet är en sko som erbjuder god stabilitet och bra stabilitet. Vidare har den en Endofit design som är en interiörstrumpa som bidrar till perfekt passform och komfort.

För maximalt grepp och dragkraft använder skon Duralast, och vidare har den dessutom en rubber Medial Drag Pad som ökar hållbarheten och ökar dess livslängd. Skorna är dessutom utrustade med en sula som inte lämnar märken vilket är viktigt när du spelar inomhus.

Dess R-DST + teknik absorberar och minskar stötar för att göra skon mer skonsam mot fötter och knän.

Sist men inte minst har skorna ett tunt överdrag ovanpå vilket gör att den andas mycket väl och håller fötterna svala.


Wilson Kaos 3.0

Detaljer

 Wilson Kaos 3.0 är en superläcker allcourt tennissko för damer. Denna sko är inte enbart snygg, men också bekväm och högkvalitativ. Skon är designad för att ge maximalt stöd och komfort och inkluderar även en rad tekniker som förbättrar dess prestanda.

Tack vare en ny konstruktion är vikten reducerad med dess Pro Torque Chassis Light vilket ger möjlighet till snabbare fotarbete. Skorna har även bra stötabsorbering tack vare dess R-DST+ Cushioning teknik vilket absorberar stötar och dessutom frigör energi i avsatser. Skon är även utrustad med Skinguard teknologi som ger ökad stabilitet och minskar risken för fotskador.

Sist men inte minst har dess EVA Bidensity skum i sulan en fjädrande och bekväm känsla och dess Ortholite innersula utmärkta andande egenskaper.


Babolat Pulsion AC

Detaljer

Babolat Pulsion AC är en snygg tenissko för damer med en klassisk design. Det är en allcourt sko som dessutom är väldigt prisvärd. Den passar utmärkt för motionärer och är väldigt mångsidig.

För stötdämpning har denna sko en EVA mellansula som är utrustad med VibraKill teknik som ger effektiv stötabsorbering. Yttersulan har samma design som även de dyrare Babolat skorna har, vilket innebär att den är tillverkad av Michelin och tillverkad i slitstarkt gummi som ger utmärkt grepp på alla underlag, speciellt på hårda banor.

Ovansidan av skon är tillverkad i PU vilket inte ger lika bra andningsförmåga som syntet, men den är däremot hållbar och lätt att hålla ren. Den har dock mindre lufthål och en mesh innersida som bidrar till att göra skon mer luftig.


Asics Gel-Game 8 Clay/Oc

Detaljer

Asics Gel-Game 8 clay är en elegant tennissko för damer som är specielly utformad för att används på grusplaner. Den är främst lämpad till kvinnor som spelar flera gånger i veckan och söker en flexibel och stabil sko med god hållbarhet.

I mellansulan på skon återfinns TRUSSTIC-tekniken som ger ökad stabilitet samt reducerar vikten av sulan för att ge en lättare sko. Mellansulan är tillverkad i EVA gummi och inkluderar en GEL teknologi i framfoten som ökar stötabsorberingen. Denna stötabsorbering hjälper till att minska påfrestningar, minska överbelastning, samt hjälper dig att röra dig snabbt och explosivt på banan.

Skon har en öppen mesh design som ger god andningsförmåga och yttersulan erbjuder bra grepp och ökad flexibilitet.

Denna sko passar både för padel och tennis.


Asics Solution Speed FF 2 Clay

Detaljer

Asics Solution Speed FF 2 clay är en padel och tennissko för damer som är specielly utformad för grusbanor.

Skorna har en bra kombination av stabilitet och flexibilitet och gör det möjligt att explosivt reagera på alla bollar. Skorna har en bra design som ger god stabilitet och skyddar dina leder. Dess FlyteFoam och Flytefoam Propel teknik bidrar till en explosiv avsats samt god stötabsorbering.

På ovansidan har skon pu polyurethan-Applikation som även ökar stöd, flexibilitet, och ger en bättre passform. Även hälen har bra stötabsorbering med dess Rearfoot Gel Technology Cushioning System.

I mellansulan har den en TWISSTRUSS -teknik som förbättrar din hastighet på banan och ger bra med stöd vid snabba rörelser och vändningar.

Allt som allt är denna sko för damer perfekt för grus eller padelunderlag med ett speciellt fokus på fart och stötdämpning.


Asics Gel Resolution 8 Clay

Detaljer

Asics Gel Resolution 8 clay är en mycket bekväm tennissko fylld med tekniker som är speciellt lämplig för grusunderlag.

Mittensulan har en lätt vikt tack vare solyte teknologin och är tillverkad av EVA och spEVA skum som bidrar till utmärkt komfort. Sulan på skon har två lager Memory foam vilket är en teknik som jag uppskattar då den hjälper skon att forma sig efter din fot och anpassa sig perfekt. Den har utöver detta Flexion Fit Upper som har utmärkt stöd vilket resulterar i förbättrad komfort.

Vid stötar och hopp hjälper Impact Guidanc Systemet att få mer energi i dina hopp.

Allt som allt är detta en utmärkt tennissko för damer som erbjuder fantastisk komfort och utmärkt stötabsorberingsförmåga.


Adidas CourtJam Bounce Dam Halo

Detaljer

Designmässigt är detta en av de mest populära tennisskorna för damer. Det är en populär allcourt sko som är redo att ta sig an alla utmaningar.

Först och främst är den tillverkad i lätta material som gör den väldigt bekväm att ha på sig – även under längre tid. En av anledningarna till detta är dess luftiga ovansida i mesh samt RPU i framfoten som ökar dess hållbarhet.

Skorna erbjuder även väldigt god stötdämpning och fjädring. En egenskap som utmärker denna sko är dess utmärkta flexibilitet som gör den rörlig och bekväm i alla riktningändringar.

Yttersulan är tillverkad i Adidas Adiwear gummi och har utmärkt grepp och slittålighet. Strukturen och mönstret på sulans undersida hjälper till att motverka att du halkar.


Adidas Adizero Ubersonic 4

Detaljer

Adidas Adizero Ubersonic 4 är en tennissko för damer med en unik och modern design. Det är en allcourt sko som därför passar för alla underlag och är ett perfekt val för de som föredrar att hålla sig till enbart en sko.

En unik egenskap hos denna sko är att den har en sömlös ovansida som ökar komforten. Den är gjord i flera återvunna material och är mycket slitstark.

Dess moderna design ger en passform som är sockliknande som kramar fötterna men utan att kännas för tight och obekväm. Runt tårna har skon Adituff material som bidrar till att förlänga skons livslängd och göra den mer slitstark. Yttersulan är Adidas klassiska Adiwear sula som är känd för att ha lång hållbarhet och för att vara väldigt slitstark.

Mellansulan i denna sko är Adidas så kallade Lightstrike som ger lätt dämpning och gör det enklare att snabbt reagera med snabba rörelser.


Adidas Gamecourt Dam Hazy

Detaljer

Adidas Gamecourt är en snygg tennissko för damer med en modern design och utmärkt prestanda. Den är lämplig för både padel och tennis. Vidare är detta en av de mest prisvärda tennisskorna för damer som har en mycket bra balans mellan kvalitet, prestanda, och pris.

Här finner du Adidas klassiska Cloudfoam-mellansula som gör dina steg fjäderlätta och absorberar stötar på ett bra sätt. Den är äen designad med en sockdesign som kramar fötterma på ett bra sätt och ger bekväm passform. På ovansidan har du en TPU-förstärkt mesh som ökar hållbarheten och dessutom är hållbarh och luftig.

Yttersulan är givetvis Adidas Adiwear 6 gummisula som har en struktur som ger en god hållbarhet och ett mycket bra grepp.

Allt som allt är detta en prisvärd, bekväm, och högpresterande sko som ger dig alla förutsättningar för att lyckas.


Adidas aSMC Tennis Halo

Detaljer

Adidas aSMC Tennis Halo är en av de mest populära tennisskorna för damer vilket är lättförståeligt. Den är designad i sammarbete med Stella McCartney och har därför en snygg, mode-fokuserad design vilket är väldigt uppskattat. Och det går inte att neka att resultatet är en väldigt snygg sko.

Men dess fördelar slutar inte vid dess design, utan prestandan är också utmärkt med en rad utmärkta tekniker.

Skorna har en boost mellansula vilket ger god komfort. Den är utrustad med Adidas Adiwear yttersula som ger bra grepp. Ovansidan är tillverkad i mesh vilket gör den luftig och bekväm.

Allt som allt är denna snygga sko perfekt för motionären och de som vill ha en tennissko som är bekväm och högpresterande utan att kompromissa på utseendet och designen.


Mizuno Wave Exceed Tour 4

Detaljer

Mizuno Wave Exceed Tour 4 är en gedigen, robust, och bekväm tennissko för damer. Den har en lätt vikt och en stabil konstruktion som ger en bra känsla på planen.

Mizunos mål med skon är att skapa den perfekta balansen mellan hastighet, stabilitet och innovation, och det är exakt vad denna sko levererar på. Den är särskilt lämpad för kvinnor som vill ha en sko som ger en god känsla av stabilitet och komfort. I bakfoten finns stötdämpning och formen är utformad för att hålla fotleden på plats-

Mellansulan består av en lätt PoWnCe sula som ger en mjuk och skön känsla.

Med sin höga prestanda är detta en sko som möter behoven hos spelare på allra högsta nivå som inte nöjer sig med någonting annat än det bästa.


Babolat Jet Tere Clay

Detaljer

Sist men inte minst har vi Babolat Jet Tere clay som är designad för att vara en sko som erbjuder maximal hastighet och fart. Denna sko ger känslan av att du flyger fram på banan med hög fart och explosivitet. Den har en bra kombination av lätthet, komfort och smidighet.

För sulan har Babolat samarbetat med Michelin för att skapa en robust, slitstark sula med utmärkt grepp.

Dess KPRS-X system är ett stötabsorberingssystem som skyddar hälen från stötar. Dessutom har den EVA skum  som är speciellt utformat för att ge maximal komfort.

Vidare inkluderar denna sko en så kallad aktiv flexion teknik som är patenterad av Babolat och innebär att konstruktionen av materialen som används i sulan är uppdelad i 9 olika tryckpunkter för att ge god prestanda.

Detta är en högpresterande tennissko som även passar för padel.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!