Bästa Tennisracket – 11 Bäst I Test [Lista & Tips]

Att välja rätt tennisracket är ett av det mest utmanande beslutet som en tennisspelare kan fatta. Det är också ett av det viktigaste. Detta kommer att vara det verktyg du väljer i sporten, och de flesta använder samma racket i minst ett år eller två innan de byter till något annat.

Med en så stor investering är det viktigt att hitta det bästa tennisracket med rättpassform och spelkänsla som har hög prestanda och passar dina behov väl. De flesta tennisspelare som tar spelet på allvar förstår att de behöver ett racket med god prestanda för att kunna spela och utvecklas så bra som möjligt.

Men om du har kikat på de tillgängliga racketarna på marknaden har du säkert blivit övervälmad av den enorma mängd tennisrcket som det finns att välja mellan.

Det finns många märken och åtminstone en handfull alternativ från alla dessa företag också. Hur ska en person begränsa sitt beslut?

I guiden nedan gör vi just detta.

Nedan går vi igenom de bästa och mest populära tennisracketarna på marknaden. Längre fram tittar vi även närmare på allt du bör tänka på när du ska köpa ett tennisracket för att hitta den som passar just dina behov, preferenser, och spelstil bäst.


Bästa tennisracket


Prince Textreme Heritage 100 Wh/gold

Detaljer

Först ut på listan är Prince Textreme Heritage 100 som är ett exklusivt och högpresterande racket med utmärkt prestanda. Racket har en lätt vikt på enbart 290 gram vilket gör det lätthanterat och kan användas av både damer och herrar. Detta är ett av de mest exclusiva och högkvalitativa tennisracketarna på marknaden idag som lämpar sig för de spelare som inte nöjer sig med någonting annat än det bästa. Men givetvis reflekteras detta även i priset.


Wilson Pro Staff 97 V13

Detaljer

Wilson Pro Staff 97 V13 är ett högpresterande tennisracket med en sportig och snygg design som ger maximal kontroll.

Detta racket inkorporerar Wilsons braid 45-teknologi vilket är ett nytt sätt att väva grafiten som ger dig ökad stabilitet. String mappin som också återfinns i detta racket innebär att den har ett tätare strängningsmönster precis intill sweetspot vilket bidrar till ökad kontroll. Detta är verkligen ett av de bästa racketarna på marknaden, som dessutom används av Roger Federer.

Racket är lämpligt för herrar i motionärsnivå samt spelare uppe på den allra bästa elitnivån. Tack vare tyngden har den också kapacitet att generera utmärkt med fart.


Babolat Pure Aero

Detaljer

Babolat Pure Aero är ett extremt populärt tennisracket som också är en bästsäljare, av förståerliga skäl. Detta tennisracket passar många olika spelnivåer och kan hjälpa dig att utveckla ditt spel på planen. Detta är också Rafael Nadals val av tennisracket.

Racket är designat med en aerodynamisk design som ger snabbare sving och därmed aggressivare topspin. De bredare strängningshålen längst upp i racket och längst ned på racket gör att senorna får ett friare utrymme att röra på sig vilket hjälper till att ge längre bollkontakt och en skönare känsla vid bollträffen.

Racket är tillverkat i carbonplystabilizer vilket är en innovativ karbonfiber som finns i rackets hals för att uppnå ett minskat vridmoment i ramen. Tack vare detta ger racket utmärkt stabilitet och god precision.

Tennisracket har också Cortex Pure Feel vilket är ett vibrationsdämpningssystem.

Slutligen är detta ett utmärkt racket för dig som söker mycket topspin och vill ha en god balans mellan fart och kontroll.


Babolat Pure Drive VS

Detaljer

Babolat Pure Drive VS är ett av världens mest populära och mest sålda tennisracket. Detta racket erbjuder extremt hög spin och god fart. De nhar en stor sweet spot för god kontroll och bästa möjliga bolträff. Spelkänslan är dessutom mycket god, vilket delvis kan attributeras till den aningen ökade flexibiliteten i ramen.


Wilson Clash 100 UL

Detaljer

Wilson Clash 100 UL är det lättaste racketen i Wilsons Clash serie. Detta racket har en mängd funktioner och fördelar när det kommer till dess design och prestanda. Racket har hög vridstyvhet samtidigt som den erbjuder god flexibiliteten. Den har en skön bollträff och ger god träff. Dessutom genererar detta tennisracket utmärkt fart och är skonsam.

Detta racket lämpar sig för damer och spelare som är ute efter ett tennisracket mer låg vikt. Däremot passar den för alla spelnivåer, såväl som nybörjare som proffs.

Dess Stablesmart design ger en mycket flexibel ram och paralellborrning ger skön spelkänslare och högre precision.


Yonex Ezone 98 Blue

Detaljer

Yonex Ezone 98 är ett välbalanserat tennisracket med en rad högpresterande teknologier och utmärkt kraft. Racket är designad med en unik huvudform som är speciellt populärt bland aggressiva spelare. Handtaget är designad med vibrationsdämpande material och ramen är tillverkad i grafit för skön bollträff och utmärkt kraft.

Racketen är lämpligt både för motionärer och erfarna spelare som vill ha ett kraftfullt tennisracket med utmärkt prestanda.


Prince Textreme Tour 100L

Detaljer

Detta tennisracket är designad för att vara framtungt för att kunna generera hög fart och kraft. Tack vare att strägningsmönstret är glesare än vanligt genererar den också bra med spin.

Tennisracket är lämpat för kvinnor och spelare som vill ha ett lättsvingat och lättmanövrerat tennisracket.


Babolat Pure Drive

Detaljer

Babolat  Pure Drive är ett tennisracket som passar spelaren som vill ha högsta möjliga fart och kraft. Racket är designat med Babolats HTR system vilket innebär att ramens vridmoment minskar och därför ger en ökad kraftåtervinning.

Vidare har detta racket vibrationsdämpare som är genomgående i hela rackethuvudet. Tack vare dess SWX Pure Feel ger den en bekväm och mycket gos känsla i slagen.

Det öppna strängningsmänstret som är FSI Power Technology gör att ram och strängar samspelar.


Wilson Clash 100 Pro

Detaljer

Wilson Clash 100 Pro  hette tidigare 100 Tour men har nu byggt namn. Racket är designat för att erbjuda hög vridstyvhet och god flexibilitet. Detta racket erbjuder en skön bollträff oavsätt vilket typ av slag du gör. Den erbjuder en bra kombination mellan fart och kontroll och har en så kallad proprietary carbon mapping teknik som gör att ramen kan böja sig för att ge upphov till bollkontakt och kontroll


Head MXG 3

Detaljer

Head MXG 3 är ett tennisracket som erbjuder en god blandning av fart och kontroll. Racket kombinerar Graphene och Magnesium vilket bidrar till stabilitet, fart och kontroll. Dess magnesiumbrygga och de längre “flytande” strängarna ger en större Sweetspot och fart.

Racket lämpar sig för motionärerar och spelare ända upp till elit-och proffsnivå.


Prince Textreme Premier 120

Detaljer

Sist men  ingd mint har vi detta tennisracket från Prins som har en låg vikt, är lättmanövrerar, men satidigt en stor träffyta och ett stort sweetspot.

Tack vare att den är så lättmanövrerad är den också skonsam med dina leder. Om du vill ha ett tennisracket som erbjuder mycket fart kan detta tennisracket vara ett utmärkt val för dig.


Hur du väljer ditt nästa racket

Medan alla racketar syftar till att ge det absolut bästa prestanda i varje kategori, kommer de att skilja sig åt mellan vissa aspekter. Inte minst kommer tennisracket att skilja sig en hel del i pris. Det tennisracket som visar sig vara allra bäst för dig är det racket som bäst passar din spelstil och vad som kommer att fungera för dig i framtiden som spelare.

En lättare version av ett racket kan sakna nödvändig kraft för att generera bra fart i dina slag om du är en aggressiv spelare. Det kan vara ok för dig om du inte spelar så aggressivt eller med mycket kraft men annars kan du finna det besvärligt.

Även om det finns några olika viktklasser i racketstilar finns det ingen verklig garanti för att en vikt är bättre än en annan för en enskild spelare. Medan tyngre racketer brukar vara vad proffsen använder, erbjuder ibland en lättare version den manövrerbarhet som en spelare letar efter.

Att bara känna till några av dessa faktorer och hur detta kan passa in i din spelstil kan göra en enorm skillnad. Att välja rätt racket kan verkligen göra att du kan utvecklas på banan och prestera bättre.

Ofta brukar vi välja det som är bekvämt och inte nödvändigtvis vad som är bäst för oss som spelare.

Vikt

Vikten på en racket har mycket att göra med hur den svänger och hur det känns när du kommer i kontakt med bollen. Ett tennisracket med hög vikt ger dig mycket kraft, stabilitet och överför mindre stötar och vibrationer när du slår bollen.

Det första överväganden är att det alltid kan kännas tufft att flytta upp vikten på ett racket. Detta kan göra att det blir svårt att hinna med bollar och snabbt kunna reagera på motståndar.

Det andra övervägandet är att tunga racketar överför mindre chock, men de lägger tyngden och därför på armarna. Denna anledning är enbart en viktig anledning att ha bra teknik.

Tyngre racketar är vanligtvis lämpligt för mer mellanliggande till avancerade spelare eftersom de kan hantera kraften som kommer med en tyngre racket.

Lätta racketar har blivit mer populära för dem som kan skapa sin egen kraft.

Längd

Tennisracketar för unga vuxna och vuxna varierar vanligtvis från 27 till 29 tum. Detta är det standardiserade sortimentet för många typer av racket.

Det finns fyra saker som verkligen påverkas när längden på en racket ändras, även med några centimeter.

Kraft: Ju fler tum som läggs till en racket, desto mer kraft kommer du att kunna generera. Detta beror på fysik. Desto mer område racketen kommer att resa från början till slut, desto mer kraft kommer den att använda när du slår bollen.
Räckvidd: Err längre racket betyder att du kan komma till fler bollar. Hur ofta träffar bollen spetsen på racketen när den slås? Ganska ofta. Extra tum betyder dock inte alltid bättre svingar.
Manövrerbarhet: Tänk på detta som en lång pinne. Är det lättare att snabbt flytta en kortare eller en lång pinne? Att använda ett längre racket gör det allt svårare och minskar manöverförmågan avsevärt.
Spin: spin ökar faktiskt som kraften gör av samma skäl. Det ökade täckningsområdet resulterar i en större effekt på bollen.

Huvudstorlek

Huvudstorlek påverkar direkt skottets kraft och även hur bra skottet träffas. Detta kallas rackets “sweet spot”. Sweet spot är det område som en boll träffas bäst på strängarna och är i mitten av racketen.

Ju mindre huvudstorlek, desto mindre sweet spot. Ett större rackethuvud kommer att erbjuda ett större sweet spot och en mer förlåtande känsla för dem som inte alltid slår i mitten. Därför är tennisracket med stora sweet spot ofta populära bland nybörjare.

Följande huvudstorlekar kan delas upp i fyra huvudkategorier.

  • Mellanstorlek
  • Mid-Plus-storlek
  • Överdimensionerad
  • Supersize
  • Mellanstorlek

Mellanstora racketar är de minsta ramarna som erbjuds där ute. Detta ger mindre kraft och mer kontroll och passar för mer avancerade spelstilar.

Mellanstorlek är nästa steg upp och erbjuder mellanstor och stor storlek. Sweet spot ökar något vilket gör det lite bekvämare för träffar utanför mitten och lägger till lite mer kraft i spelet för alla spelnivåer.

Överdimensionerad

Oversize har den näst största sweet spot och är en favorit bland nybörjare eftersom de ofta inte träffar mitt i strängarna. Detta rackethuvudstorlek möjliggör mycket enkel kraft med liten ansträngning och förlåter träffar som inte är perfekta.

Den större huvudstorleken är inte populär bland mer avancerade spelare eftersom den inte erbjuder mycket kontroll.

Material

Tennisracket är vanligtvis tillverkade av aluminium, grafit, kevlar eller kolfiber. Det är viktigt när du väljer en racket att veta vilka material som utgör din racket, eftersom alla dessa produkter har enpåverkad på hur racket känns och presterar.

Aluminium

Aluminium har blivit ett mindre populärt val idag men ändå har det alltid varit ett prisvärt och lätt alternativ. Ofta är aluminiumracketar ihåliga längs halsen och blir rörformiga.

Eftersom aluminium är så billigt tillverkas detta material ofta för billigare racketar.

Grafit

Grafit är ett av de mest populära materialen som används i racketar, och grafit är ofta det enda materialet för racketar.

Grafit är en kvalitet och typ av kol och är lätt och robust. För racketarna som består av 100 procent grafit tenderar de att vara mycket styvare och inriktade på spelare som slår med mycket kraft.

Grafit kan dock kombineras med andra material som Kevlar, Glasfiber, Titan, Koppar och mer. Dessa racketar är mer inriktade på nybörjare eftersom racketarna är mer flexibla, överför mindre chock och hjälper till med missöden.

Kevlar

Kevlar är lite lättare än grafit. Medan de är stabila är dessa material mindre förlåtande än grafit. Dessa material är inte riktigt avsedda för nybörjare eftersom de rekommenderas mer från mellanliggande till avancerade.

Kolfiber

Toppkvalitetsracketar är tillverkade av kolfiber, vilket är en form av grafit. Dessa racketar har ett högre pris, men erbjuder utmärkt hållbarhet och prestanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!
Ongoal välkomnar alla nya kunder med 10% rabatt!